Előző Életek (3 epizód)

0
0

Ugrás az időben….
Majd egy éve dolgozunk együtt….sok szaron álltunk ki egymás mellett, igazi csapattá kovácsolódtunk….
Focimeccs…Janika nem jöhet…túl agresszív…Pistit és engem választanak….mindketten egy egy kis saját csapatot irányítunk….Én a Springer szobornál és a srácok öltözöjénél posztolok, Pisti B közép hyposékkal…
Persze hogy lila zöld meccs….
Egyik zsebemben boxer másikban egy spyderco civilian….persze hogy szabályellenes de ki nem szarja le ha megindul a B közép ott nemigen vannak szabályok….
A meccs lassan indul….lezáratom a stadion alatti két folyosót elzáró vaskaput, és a székházba vezető lejáratot…
Az adrenalin lassan csitul négha már a meccsre is oda tudok figyelni….
Pisti a hajánál fogva cibál ki egy álfotóst, aki házilag készített mellényben lopakodott be fotózni…látszik az arcán hogy elcsattant pár saller….
Pisti néz rám….
-Lacika mit mondott a Gyula mit csináljunk az ilyenekkel?
– Szokásos…vigyétek hátra és intézzétek el az se baj ha nyoma marad majd ráfogjuk a szurkolókra….
-Akarsz jönni??? Kis levezetés? -kérdezi kaján vigyorral
Végignézek a fotóson akin látszik hogy mozdulni nem mer a félelemtől….
– Nem -mondom vontatottan
-Kihagyom adj neki helyettem is….
Lassan távolodnak majd eltünnek a képből….
Szokásos….hm….ijeszd halálra és baszd ki a hátsó ajtón….ennyi…verés nem lesz….
Pisti vigyorogva jön vissza….
-Ezt a balfaszt öcsém…… de nem tudja befejezni….
csak annyit tudok mondani hogy bazdmeg és már rohanok….
Valami barom elfelejtette rátenni a lakatot az egyik vasajtóra ami lezárja a Springer előti teret és a lila csapat keménymagja már feszegeti…..
Nekicsapódok a kapunak.
Pár másodperc múlva látom hogy Pisti is mellém csapódik. Nekifeszülünk az ajtóknak szemben a lila táborral….
Lefele nézünk mindketten….érzem hogy nyakamon, hátamon, mindenhol folyik a köpet…az adrenalin szinte szétrobbantja az ereimet, az idő pedig saját életet él, hol rohan, hol szinte teljesen megáll…
Pisti hangját hallom jobbról….
-Lacika!
-Lacika figyelj rám!
Oldalra fordítom a fejem…..
-Ezeket nem tartjuk vissza sokáig….ha betörnek…feküdj magzatpózba és védd a fejed!
Magzatpóz…..honnan a picsából ismeri ezt a szót….???
Bólogatok majd újra lenézek, és ismét rá…..
Kaján vigyorral rámkacsint…..-fasza meló! kiáltja, miközben ő is tiszta köpet, teljesen átázott az inge.
Nevetni kezdek vele….már nem is érekel hogy betörnek, hogy kitaposák a belem esetleg….ki nem szarja le? Röhögünk mint az idióták…..
Hirtelen érzem, hogy nem kapok levegőt…tüzet lélegzem….könnyem taknyom összefolyik nem látok minden lélegzetvétel fáj….
A kapu mozdulatlan…..
Hátrapillantva látom a rohamrendőröket tűzoltókészülék méretű gázsprayükkel….
Lefujtak minket is….Pisti is fuldoklik….
Eleresztettem a kaput és a rendőröknek rontottam üvöltve mint a sakál….inkább nem írom le mit mondtam….kollégáim fogtak le….ezután szinte minden meccsen ott voltunk közel egy évig…..

Címkék

focifradigondolatokgyerekkorhypósírásokLeírásmeccsSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….