Egy fotó ára.

0
0

Pár napja egy fotós megosztott egy fényképet és egy felháborodott írást arról hogy nem ingyen van és nem is használható fel ingyen stb stb…..
Nem is tudom….nekem ilyen félelmeim nincsenek….egyrészt felismerhetőek a képeim, másrészt pedig ez a jelenség teljesen normális…..
Híg a szakma….a sajtó és a net tele van értéktelen szeméttel. Apu vesz egy kamerát mert megteheti lelopja a netről a photoshoppot, rádob a gagyi fotóra egy kis hdr effektet egy kis szaturációt, és már veri is a nyálát hogy “művész vagyok vaze!” “fizessetek”….
Az adott fotós is egy tucat hdr képpel vagdalkozik ami szép persze de lószart sem ér….felsorol minden szart amit ő megvett hogy a kép létrejöjjön….ehhez azt tudom mondani hogy egy fotós egy gyufás skatulyával is fotózik, ugyanis egy jó kép nem gépfüggő!!!!
Illetve ha már több ezer euróról beszélünk amit belefektetett akkor javaslom legközelebb 3 euróért vegyen egy vizszintezőt is akkor nem dőlne a kép jobbra.
Kicsit olyan érzésem van mikor a szar kikiabál a vécéből hogy büdös van!
Persze sok fotós most nem fog szimpatizálni velem de én még sosem hallottam komoly fotóstól ilyen hülyeségeket vagy hogy sorolgatná hogy ő mit vett a fotó érdekében….a fotós azért fotózik mert szereti….ha üzletelni akarsz menj bankárnak.imageA fotó John B Mueller munkája…..

UI: a fotón semmilyen exif adat nincs rögzitve a szerzői jogokról!!!!! Na ez az amit egy fotós sosem csinál!

Címkék

balassaexiffotójogokhdrjogokphotoshopSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….