Balassa Workshop

0
0

imageIdén Áprilisban egy régi tervemet fogom megvalósítani.
Tartok egy négy napos workshopot ahol megpróbálom tudásom nagy részét megosztani mindenkivel.
Olyan dolgokról szeretnék beszélni nektek ami sok fotósworkshopon tabutéma.
Szeretnélek behatóbban megismertetni titeket a művészet és a fotográfia kapcsolatával.
Górcső alá venni mi az amiben egy XV-ik századi festő magasan felülmúlta a mai fotográfusok nagyon nagy részét a kompozíció területén. Miért nem elég ha ismertek minden technikai szabályt?
Miben rejlik az a bizonyos plusz ami kiemel valakit az átlag fotósok köréből?
Hogyan lehet egy téma esszenciáját megfogni függetlenül attól hogy egy Hasselbladdal, vagy egy Prakticával fotózol.
Hogyan kerüld el azt amit minden workshopon a fejedbe vernek és hogyan növessz saját fejet.
Ha mindezeken túl vagyunk akkor érinteni fogunk egy olyan témát ami Magyarországon nem hogy tabunak, de káromlásnak számít a fotósok, és egyéb művészek körében.
Beszélni fogunk arról, hogy hogyan építs Brand-ot, hogyan alakítsd ki a saját neved, hogyan reklámozz egy kiállítást vagy milyen tipográfiai alapszabályok vannak egy poszter vagy prospektus elkészítésénél. Ugyanis ezek ismerete nélkül fel fog kopni az állad mint fotós!
A photoshop használatára is ki fogunk térni mert a digitális fotográfia egyszerűen életképtelen nélküle. Fogok olyan egyszerű de nagyon hasznos trükköket tanítani nektek amikkel találkozhattok fotóim nézegetése közben is.

INGYEN.
Igen ingyen.
Ezen mindenki megütközik és mindenki szinte azonnal valami hátsó kis becsapást keres.
Ki kell hogy ábrándítsak mindenkit, nincs becsapás. Egészen egyszerűen azt látom hogy: “húszezerért beszélgetek veled félórát, harmincért fotózhatsz félmeztelen nőket a stúdiómban, sorolhatnám….aki ilyen “tudásra” vágyik az ne jöjjön el mert csalódást fogok okozni neki.
Egyszerűen meguntam hogy az emberek mindenből pénzt akarnak kisajtolni, mindent pénzzé akarnak tenni. A tudás megosztása nem kereseti lehetőség! Az kötelesség.
Ha valaha megérted a dolgok esszenciáját akkor rájössz arra is hogy nem birtokolhatod azt.
Csak továbbadhatod.

Ezen szellemben várok mindenkit szeretettel Áprilisban (ha megvan a végső dátum azonnal szólok)

facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/895095207180827/

image

Címkék

balassaBalassa workshopfotós tanfolyamtanfolyamworkshopSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….