29 C
Budapest
kedd, június 28, 2022
KezdőlapblogBabafotózás (photoshop tutorial)

Babafotózás (photoshop tutorial)


imageBabafotózás.
Előrebocsájtom nem vagyok iparos, így babafotós sem…annyit tudok elmondani, én hogy csinálom, milyen trükköket alkalmazok.
Soha nem használtam mesterséges fényeket erre a célra…mindig a természetes fények adta legjobb lehetőséget használtam ki. Figyeltem hogy Emma (a lányom) olyan szögben üljön hogy a fények megcsillanjanak a szemében…ablakközel stb.
Nem állítottam be semmit hagytam a saját környezetében játszani. Számomra nincs visszataszítóbb mint egy gyerek köré épített mesterséges giccshalom…értem itt a virágkosarakat napraforgókkal, bőröndöket, mackókat,kis fatalicskákat stb…ezek a fotók számomra hazudnak…én a gyereket akarom lefotózni nem egy elképzelt szituációt!
Mindezek mellett használok trükköket…de tartom magam ahhoz hogy a jó photoshop olyan mint a smink…akkor jó ha nem látszik.
Ha a szintekkel kontrasztokkal minden rendben duplázzuk meg a réteget, és gaussian blurral életlenítsük a felsőt majd fehér rétegmaszkot rá!
Fekete lágy ecsettel húzzuk át a szemeit, orrnyílásait, picit az orrát, száját…érdemes a kezecskéket illetve a ruha egyes részleteit is átrajzolni…nyissunk egy fényerő kontraszt rétegmaszkot, majd csak a szemet figyelve emeljük picit a fényerőt majd a kontrasztot…fekete rétegmaszkot rá és fehér lágy ecsettel rajzoljuk át a szemet, majd a kontrasztrétegmaszk opacity (átláthatóság) csúszkáján finomhangoljuk…a kevesebb sokszor több!
Fotózásnal figyeljünk hogy ha a fotó portré jellegű tehát az arcon van a hangsúly akkor 3,2-es blendénél magasabb ( tehát szűkebb rekeszt) én nem használnék…
Jó kisérletezést!imageimage

Címkék

babafotóbalassaemmaphotoshop tutorialportréfotóps tutortermészetes fényekSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Budapest
tiszta égbolt
29 ° C
32.7 °
28.9 °
49 %
4.1kmh
0 %
ked
32 °
sze
37 °
csü
37 °
pén
37 °
szo
29 °

További friss hírek