szombat, december 4, 2021

AzutánAzután a reggel után miután felhívtak a kórházból hazamentem majd szinte minden öntudat nélkül lefeküdtem aludni….hatalmas német dogom mellém feküdt és békésen szunyókált velem egész nap….
Ébredéskor új érzés érkezett….hatalmas volt a világ….parányira zsugorodtam és a világ felfoghatatlanul óriási lett. Soha senki nem fog feltétel nélkül úgy szeretni többet mint ők.
Sokáig ücsörögtem az üres szobában bambán bámulva a falat….sírni se kedvem se erőm nem volt.
Pár nappal később mentem csak be a kórházba a jellegtelen kis nejlonszatyorért egy pénztárca sok apró fényképpel…..első lapon nagyanyám mellette én….második lapon icuka, és az öreg egy régi pannonián munkatársai körében felszabadultan nevetve….
Szakadt vacak ruhák amikből kifogyott a test…gazdátlanul halottan hevertek a szatyor alján..,..
Hivatal….kell hogy kapjak….ha nem kapok nem tudom eltemetni….illetve elhamvasztatni….segélyért állok sorban…temetkezési segélyért…..persze nekem nem jár….jóisten tudja megmondani miért nem…..az állam nem segít temesd el magad fiam vagy várd ki a szociális temetést….
Fizetés nap….lázas számolgatás….kijön…franc essen bele csak kijön így nem lesz szociális temetés….persze számlákat nem fizetek abban a hónapban….marad 478 forintom…..
Utolsó nap érek oda már listán volt a szociális temetésre….szótlanul fizetek nem nézek senki szemébe szégyenlem magam hogy ilyen sokáig kellett várni rám…..szégyenlem magam hogy nincs pénzem borravalóra semmi extrára csak egy sima hamvasztásra majd egy egyszerű urnára szemfedél nélkül….buta gondolat kopogtat elmémen….mi a fasznak szemfedél egy urnára????
Másfél hét és mehetek…..
Lassan telnek a napok….a 478 forinttal próbálok minél tovább kijönni….nem fog menni egy hónapig de amíg megy csináljuk….napi fél kiló kenyér…ketten esszük a kutyával…nem túl fényes de legalább ennyi van….egy hét és nincs több pénz….napi körök az ócskáshoz…régi adapterek, lámpák, vázák, mindegy mi az de valamit szinte naponta el kell adnom hogy enni tudjak….persze az ócskás is tudja ezt ehhez méri az árait…..nem haragszom….nem érdekel…..pár nap és nincs mit eladni….óvatosan nézek hátra a CBA-ban….ügyes vagyok…szemrebbenés nélkül lopok….zsemlét kiflit….néha még egy zacskós tej is összejön….nem szégyenlem magam…..
Letelik a másfél hét….a temetkezési hivatal szűk előszobájában várok szótlanul….hozzák….jellegtelen papírdoboz….aláírom elköszönök és hazaindulok…..walkman, kitaro…..kibaszott tortadoboz….öregem egy telibebaszott tortás dobozban van!

Címkék

Csaladtortenetgondolatokkitörő elmebajMorgolodasaimSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Kapcsolódó cikkek:

Előző cikk

EOS 70D videós exkluzív előzetes | fototv.hu

Következő cikkPort Barcelona

További friss hírek