Apró sorsok.

0
0

Minap a neten bolyongtam, és szembetaláltam magam egy fotóval.
Vannak képek, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni….még akkor sem ha nem Hollywoodi sikersztori, sztárforgatókönyv, hanem csak két kisgyerek utolsó fotója, mielőtt meghaltak.
image

Hosszan nézegettem, ahogy nagyobbik, (öt éves) hogy próbál vigyázni a kissebbre (két éves).
Szüleik akkorra feltehetően már halottak voltak, őket pedig épp a Majdaneki haláltáborba szállították.
Nem tudom kire jelentettek veszélyt?
Ki félt tőlük annyira, hogy elpusztította őket?
Vajon mennyit értett meg a két csöppség abból, hogy hova viszik őket, és mi fog ott történni?
Akkor is védeni próbálta a kissebbet Avram, (mert így hívták) mikor a halálba készültek?
Mi lett volna belőlük ha felnőnek?
Aki bekísérte őket a kamrába, vagy akárhova ahol végeztek velük, hogy tudott a tükörbe nézni?
Hogy lehet az, hogy egy beteg eszméért gyermekeket gyilkoltak?
Megölni egy felnőtt életerős embert az más dolog…ha esélyt adsz neki a küzdelemre akkor még talán nem is feltétlenül látok benne kivetnivalót hisz egyenlő esélyek vannak….
De gyerekeket?????
Nőket????
Milyen beteg elme tartja ezt helyesnek?
Továbbmegyek…milyen beteg elme az, aki mindennek fényében újra megtenné ezt, és újra elhisz minden demamgóg szart amit elé tolnak?
Igazából mindegy…már kidühöngtem magam…már csak bámulok magam elé…inkább nézem ezt a fotót és megjegyzem az arcukat….ki tudja emlékszik e még rájuk bárki…inkább leszek az emlékezet.

Címkék

gyerekekhaláltáborholocaustjewishlágerzsidóSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….