12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A tökéletes füzet

imageGrafomán vagyok. Éppen ezért imádom a füzeteket. Szeretem a papír illatát, az új füzet sima fehér lapjait. Ha alkalmam adódik veszek egyet magamnak.
Természetesen a klasszikus bőrkötéses füzeteket szeretem, tradicionális formákkal, és a lehető legjobb minőségű papírral. Évek óta vásárolom őket sokszor igen magas áron 100-120 euróért is, hogy a bőr az valóban minőségi bőr legyen, a papír pedig ne a legegyszerűbb ingres papír, hanem olyan ami akár több célra is alkalmas akár írni akár rajzolni.
imageMinden új füzet megdobbantotta a szívemet, de rövidebb vagy hosszabb használat után megleltem azokat a hibákat, amik miatt nem lett tökéletes egy sem számomra.
Mindig volt valami, egy kis dolog ami vagy a használhatóság, vagy az esztétikum irányában kibillentette a mérleget.
Persze lehet mondani hogy kákán is csomót keresek, de abban is van valami, hogy a magas árért cserébe elvárom a minőség és praktikum találkozását.
Egy napon aztán támadt egy ötletünk.
imageCsináljuk meg.
Egyszerű, hisz embert nem ismerek aki jobban értene a papírokhoz mint Bori. Ő maga is ilyen füzetet használ, és művészként tudja a hiányosságait.
Leültünk megtervezni.
A bőr beszerzése fontos eleme a dolognak. Hibátlan minőség, strapabírás, kezelhetőség. Barcelonában találtuk meg a forrást egy olyan boltban, ami minden elvárásunknak megfelelt…száz éve változatlanul ott lévő bolt, az ott dolgozók mindent tudnak a bőrökről, és hatalmas a választék.
Papírt egy hasonló jellegű boltban, úgyszintén Barcelonában szereztük be, hosszas válogatás után.
Mondanom se kell, hogy rögtön kiderült másféle papír kell Borinak, és más nekem.
imageTervezőasztalhoz ültünk és készült egy prototípus, amit használok hónapok óta. Természetesen találtam hibát de ez alkalommal ki tudtuk javítani.
Elkészült a következő, ahol kijavítottuk a minket zavaró hibákat.
Tökéletes lett számomra. Hibátlan klasszikus szépség, ami használható minden körülmény között.
Elkészült Bori füzete is ami úgyszintén csodálatos lett a maga eleven színeivel, praktikuságával, méretével.
Mondanom sem kell soha többé nem kell füzetet vennem.
Minap Barcelonában meglátta egy ismerős és rákérdezett, mi pedig büszkén mondtuk hogy saját termék.
imageAzóta megkeresett egy üzlet Barcelonában aki rendelt belőle, és számtalan megrendelést kaptunk ismerőseinktől is….kétségtelen valami jó dolog kezdődött el.
imageTovábbi tervek láttak napvilágot, újabb füzetekkel szakmákra, személyre szabva, hogy ne csak nekem legyen tökéletes füzetem…..
Per pillanat a logó kidolgozása, és a márkanév megalkotása zajlik…..imageimageSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles