A diéta

0
0

imageElőrebocsájtom hogy nem a biztos fogyás titkát írom le de nekem mindenesetre működik…..lassú folyamat volt míg eljutottam odáig hogy elkezdjem….
Eleinte kitiltottam mindenhonnan a fehér cukrot….majd a barnát is….
Na kezdjük az elején….ugyanúgy áltam neki mint a dohányzásról való leszokásnak….fejben kell változtatni annélkül nem megy.
A fogyókúrák nagy része eredményes…utána  a visszahízás is. Ez piszkosul megterheli a szervezetet és csak kudarcélményt okoz. Első lépésként pszichológia. Beismerem hogy ez így nem jó nem elég hogy nem esztétikus de jól sem érzem magam…. nem lehet csak a lelkivilágot fejleszteni, tanulni a meditációt, elmélyülni, kérdéseken töprengeni, és közben ehanyagolni a szervezetet, behódolni a zabálásnak. Ez így nincs rendben. Hisz ha egy ilyen egyszerü dolognak nem tudok parancsolni, és nem tudok logikusan helyes döntést hozni, akkor a többi dolog is csak okoskodás, alap nélküli áltudás lesz. Meg kell zabolázni a testet, nem lehetsz a rabszolgája. Energiára van szüksége nem zabálásra unalomból megszokásból stb…
A leghatékonyabb fogyókúra olyan egyszerű hogy elkerüli az emberek figyelmét….várunk a csodaszerre a csodakódokra vagy a jóisten tudja mire….nos a titok az hogy akkor egyél ha éhes vagy, és annyit amennyire szükséged van…..igyál rá egy nagy pohár vizet oszt jóidő.
Nem nehéz ez….sőt nagyon könnyű. Pár nap után tele voltam energiával úgy éreztem magam mint gyerekkoromban…rohangásztam a lépcsőn stb.
Elhagytam a fehér lisztet és a cukor minden formáját. Megszoktam hogy akkor eszem ha éhes vagyok ha rágcsálni támadna kedvem teázni kezdek. Két hét alatt két lyukkal ment beljebb az övem és már pedzegetem a harmadikat…jobban érzem magam, több energiám van, több zöldséget gyümölcsöt eszem.
Nincs semmi általános szabály ha este 11-kor éhezem meg iszom teát vagy eszem egy zacskós levest. Működik a dolog akárcsak anno a dohányzás elhagyása….
Fejben kell elkezdeni lépésenként és megy. Nincs sem titok, sem csoda, a szervezet tudja mi a jó neki, és ha időt adsz neki ledobja a felesleget, ha pedig megszokod hogy akkor, és annyit eszel amikor és amennyire szükséged van, akkor sosem tér vissza, és sokkal jobban fogod érezni magad….hát ennyi a nagy titok….Sokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….