30.9 C
Budapest
Wednesday, July 24, 2024

Zuiko Digital 45mm f1.8 és 12mm f2 | fototv.hu

Két fényerős minőségi fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be az Olympus legújabb PEN fényképezőgépeihez. A Zuiko Digital 45mm f1.8 optika a portréfotósok kedvelt eszköze lehet, míg a 12mm-es extra nagylátószögű objektív kiválóan alkalmas életképek lencsevégre kapására.  

A három új (PEN E-P3, PEN Lite és PEN Mini) rendszer fényképezőgép mellett az Olympus bemutatja két, kifejezetten az új Mikro-NégyHarmad rendszerű PEN modellekhez tervezett kompakt objektívjét. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 (24mm*) nagylátószögű ‘Street Photography’ objektív és az M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 (90mm*) portréfotó objektív ugyanattól az Olympus neves optikai részlegétől származik, mely a tükörreflexes fényképezőgépekhez fejleszt objektíveket. Mindkét modell a PEN vázba épített, fejlett képstabilizátor előnyeit aknázza ki. A két, gyors rekeszvezérléssel felvértezett Olympus Mikro-NégyHarmad újdonság ideális megoldást nyújt rossz fényviszonyok közötti fotózáshoz, valamint kifejezetten alkalmas a témát hatásosan, elmosódott háttérrel kiemelő képek készítésére. A prémium kivitel, kiváló optikai teljesítmény és a kompakt, könnyed felépítés által mindkét objektív tökéletesen illeszkedik az Olympus PEN kollekcióba. A PEN SLR-minőséget nyújt – de közben egyszerűen használható és elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy kabát zsebében. A portréfotó objektív €299 fogyasztói áron, 2011 szeptemberétől, míg a nagylátószögű ’Street Photography’ objektív már július elejétől, €799 áron kapható a boltokban.

Gyenge fények, tájképek, elmosódás és pillanatképek

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 nagylátószögű ’Street Photography’ objektív leginkább nagyobb témák, például tájképek kiváló minőségű álló- és mozgóképként történő megörökítéséhez ideális – különösen gyenge fények mellett. Ugyancsak tökéletes megoldást nyújt profi effektek – például életlen háttérrel kiemelt téma fotózására. A PEN kompakt méreteivel kiegészülve a gyors rekeszvezérlés lehetővé teszi álló- és mozgóképek készítését olyan szituációkban, ahol vaku, illetve állvány használata nem lehetséges – például templomban, vagy múzeumban. Ezzel még korántsem értünk e sokoldalú objektív tudásának végére… A nagyon alacsony f-szám által – egyszerűen – olyan, homályos hátterekkel hatásossá tett képeket készíthetünk, melyeket szívesen mutatunk meg bárkinek, illetve szívesen akasztunk ki otthon a falra. A ‘Street Photography’ a legjobb Olympus PEN objektív spontán képek készítésére – hála a beépített mélységélesség és távolság indikátoroknak, az élességállítás a kijelzőre pillantás nélkül is végezhető. Az indikátorokkal a manuális üzemmódban játszhatunk. Amint a téma élessége megfelelő, a fókuszgyűrű visszahúzható és a fényképezőgép készen áll a kép elkészítésére. A rossz fényviszonyok és pillanatképek felvétele mellett a ’Street Photography’ objektív nagyszerű teljesítményt nyújt erős fény esetén is – köszönhetően a lencsék felületére felvitt többrétegű bevonatnak, mely a szellemképesedést és a becsillanást a hagyományos bevonattal ellátott objektívlencsékhez képest felére csökkenti.

Kivételes minőségű portrék

A nagylátószögű társához hasonlóan a M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 portréfotó objektív ugyancsak a három új PEN fényképezőgép lenyűgöző, prémiumérzetet keltő kivitelével azonos megjelenéssel büszkélkedhet. A minőségi, fémes felületek ellenére határozottan mérsékelt áron szerezhető meg – különösen, ha figyelembe vesszük az általa biztosított fantasztikus képminőséget. A gyors, nagyméretű rekesznek, illetve az élvonalbeli optikai megoldásoknak köszönhetően használói ragyogó, vibráló részleteivel szemet gyönyörködtető portrékat készíthetnek vele – amelyek ráadásul még kifinomultabbá tehetők az igazi profikra jellemző mélységélesség használatával.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 nagylátószögű ’Street Photography’ objektív €799 fogyasztói áron, 2011 júliusától, míg az M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 portréfotó objektív €299 áron, szeptembertől kapható a boltokban.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles