30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveXIII. Búvárfotós Országos Bajnokság 2015 | fototv.hu

XIII. Búvárfotós Országos Bajnokság 2015 | fototv.hu

A Magyar Búvár Szakszövetség fotópályázatot hirdet 5 kategóriában. A pályázatok leadási határideje: 2015. február 15 – március 1. A versenyben a nevezők természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételekkel vehetnek részt, medencében, vagy akváriumban készítettekkel nem.

XIII. Búvárfotós Országos Bajnokság 2015

Pályázati felhívás

A Magyar Búvár Szakszövetség , valamint a búvársporthoz kapcsolódó más szervezetek és média szereplők támogatásával –, megrendezi a 2015-évi Búvárfotós Országos Bajnokságot, a következő kategóriákban:

Kategóriák:

A: Nagy látószögű felvételek

63?-os (35 mm-es ekvivalens fókusztávolságú), vagy annál nagyobb látószögű objektívvel készült képek, amelyeken búvár is szerepelhet. Fele-fele képek is készíthetők és színes fények is alkalmazhatók.

B: Hal felvételek

Halról, vagy halakról készült felvételek, bármilyen objektívvel. A hal részlettől a halrajig készíthetők felvételek.

C: Makro felvételek

63?-nál kisebb látószögű (35 mm-esnél hosszabb ekvivalens fókusztávolságú) objektívvel készített közel- illetve makro felvételek, bármilyen víz alatti élőlényről, a halak kivételével.

D: Mérsékelt vagy hideg égövi felvételek

Bármely fókusztávolságú objektívvel az A, B vagy C kategóriának megfelelő képek, amelyeket nem trópusi vagy szubtrópusi sós, vagy édes vizekben készítettek.

E: Kompakt géppel készült felvételek

Nem cserélhető objektívvel ellátott digitális kompakt (vagy bridge) géppel készített felvételek. Makró vagy nagy látószögű előtétlencsék alkalmazhatók

A versenyen bármely magyar búvárfotós részt vehet, ha 2015. február 15. és március 1. között a verseny hivatalos portálján (www.buvarfotosob.hu) bejelentkezik, elfogadja a részletes pályázati feltételeket és feltölti a képeit.

A versenyben a nevezők természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételekkel vehetnek részt, medencében, vagy akváriumban készítettekkel nem. A felvételeket etikus módon, az élővilág károsítása, vagy durva megzavarása nélkül kell készíteni. Bármilyen rendszerű (analóg, vagy digitális) fényképezőgép használható, de a képeket egységesen, digitális fájl, illetve állomány formájában, a részletes pályázati feltételekben meghatározott módon kell korrigálni és a honlapra feltölteni.

A rendezők a kategóriák 1-3 helyezettjeit plakettel és oklevéllel, az összetett fotós győztest serleggel és egyhetes vörös-tengeri búvárkodás tárgyjutalommal díjazzák. A legmagasabb pontszámot elért kép ?A verseny legjobb felvétele – Best of Show? címet nyeri el, amelyet ugyancsak serleggel díjaznak. További tárgyjutalmak tárgyalás alatt.

Fő támogató

Red Sea Boats Holidays Kft. (www.redseaboats.hu

Fő médiatámogató

Divecenter.hu búvárportál  (www.divecenter.hu

Támogatók:

UEF Underwater Explorers’ Federation  (http://uef.hu

Bluebay Diving Center (www.bluebaydiving.hu

Galathea Búvárközpont (www.galathea.hu

Priscapac-Korcula Apartman Hotel és Búvárbázis (www.priscapac.com )

Média támogatók

Búvárinfó hirdetési és információs búvárújság, valamint portál (www.buvarinfo.hu

Fotoklikk fotográfiai portál (www.fotoklikk.hu

Submarine búvármagazin és portál  (www.submarine.hu

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek