Wireless vakuzás Sony NEX-ekkel? Simán! | fototv.hu

0
0

A MILC szegmens készülékei töretlen népszerűségnek örvendve egyre nagyobb szeletet harapnak ki a fényképezőgépek virtuális tortájából. Az eladott gépszám bár növekszik, a kiegészítők száma és sokszínűsége finoman szólva meg sem közelíti a DSLR-ek ellátottságát. Íme egy vezetéknélküli vakukioldó Sony NEX készülékekhez.  


A Sony kínálatában az ősszel bejelentett NEX-6 modell az első, mely szabványos középérintkezős vakusaruval van ellátva, persze ez is kapott extra elektronikus érzékelőket a bonyolult vezérlések és EVF keresők miatt. De ez most részletkérdés, a vakuvezérlés szempontjából a legegyszerűbb, ha egy készüléken van a jó öreg középérintkezőből. A korábbi NEX modelleken tehát ilyen nincs, cserébe kaptunk a géptetőn egy fedlappal takart speciális csatlakozót, mely segítségével gyári külső vakut és pár kiegészítővel gazdagíthatjuk pl. NEX-5 masinánkat.

Bár láttunk már korábban a NEX csatlakozást kihasználó vakuvezérlő megoldásokat, ez idáig messze a leghatékonyabbnak és praktikusabbnak a kínai Allacax trigger-je tűnik. Gyakorlatilag a nagy gyártó Fottga ”át-brandelt” termékéről van szó, mely rendkívül kompakt megoldást jelent a NEX MILC-ek többvakus, akár stúdió használatára. A konkrét típusnév nem véletlenül Allacax Next. Az adó egység a tehát a gépvázon lévő ”smart” csatlakozóba kerül és onnan kommunikál 2.4GHz-es frekvencián a vevőkkel, melyeket akár 100m-es hatótávból képes elvillantani.

A vevők is elég aprók és 2db AAA elemmel működtethetjük őket, a legrövidebb szinkronidő egyébként 1/160 sec. Persze elvillanják a rendszer- és stúdió vakukat is, előbbieket a saját vakusaruval, utóbbiakat 2.5mm-es szinkroncsatlakozón keresztül.

A specifikáció szerint az Allacax Next az alábbi modellekkel kompatibilis: Sony Alpha NEX-3, NEX-C3, NEX-F3, NEX-5 and NEX-5N. Ingyenes házhozszállítás mellett 45 dolláros áron rendelhető meg interneten keresztül a cég webstore-jából vagy Ebay-ről.

forrás:lightingrumours.com

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!