12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Windows 7 fotópályázat | fototv.hu

Ha valaki szeretné viszontlátni fényképét az új Windows 7-es operációs rendszer háttérképeként, akkor most itt a lehetőség; Microsoft fotópályázat értékes díjakért és az országspecifikus háttérképek elhódításáért.  

A Windows 7 megjelenését követően egy külön csomagban bárki letöltheti majd az országspecifikus háttérképeket, köztük a Magyarországon készült fotókat is. Ezen fényképek elkészítésére nyílt fotópályázatot írtak ki a szervezők: „szeretnénk bárkinek megadni a lehetőséget, hogy benevezze fotóját, amely hazánk legérdekesebb, legjellegzetesebb táját, épületét ábrázolja.”


Pályázni két kategóriában lehet:

  • Felnőtt
  • Ifjúsági (19 év alatti, 1990 után születettek)


A pályázókat kategóriánként külön díjazzák. Az első helyezett mindkét kategóriában egy-egy notebookot, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, valamint egy Expression Media fotókatalogizáló programot vihet haza.

A második helyezett egy Xbox360 játékkonzolt, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, és egy Expression Media fotókatalogizáló programot nyerhet.


(A Windows 7 csomagokat a megjelenést követően adják át a szerencsés nyerteseknek.)

A további tíz legjobb kép beküldőjét Microsoft ajándékcsomagot kap.

Az első öt legjobb fotó készítője ezen kívül meghívást nyer az őszi, budapesti Windows 7 bemutató rendezvényre, ahol alkotásaik nyomtatásban is kiállításra kerülnek.


A pályázat előfeltétele a Windows Live weboldalon történő ingyenes regisztráció (http://www.live.com), valamint az elektronikus nevezési lap kitöltése a http://www.microsoft.hu/fotopalyazat/reg.aspx oldalon. Egy pályázó egy kategóriában indulhat, és maximum 3 képpel pályázhat. A képeket elektronikus formában kell feltölteni a felhasználó Windows Live SkyDrive-jára, és a rá mutató linket megadni a regisztrációs oldalon. (SkyDrive készítésének részletei itt olvashatóak) A feltöltött kép mérete a hosszabbik oldalon nem haladhatja meg az 1024 képpontot, de nem lehet 800 képpontnál kisebb, fájlméretük maximum 500 Kbyte lehet. A képeken a szokásos digitális utómunkák (fekete-fehér konverzió, szintezés, élesítés, kontraszt, panoráma- összeállítás, retusálás stb.) végezhetők. Kompozitokat, digitális illusztrációkat azonban NEM fogadunk el.


Részletes technikai követelmények itt olvashatóak


Pályázni csak saját, eddig máshol meg nem jelent alkotásokkal lehet.


A pályamunkák beérkezési határideje 2009. július 31.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles