12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Videóvágás Photoshop-ban? | fototv.hu

Egy igazi érdekesség látott napvilágot az Adobe boszorkánykonyhájából. Közzétettek egy videót, melyet teljes egészében a Photoshop következő generációjával vágtak és szerkesztettek. Miért kell a legnépszerűbb képfeldolgozó szoftverbe mozgókép editálási lehetőség?

Az Adobi igen komolyan gondolja a videós tartalmak fontosságát és meglévő filmfeldolgozó szoftverein túl, mint pl. Premier, After Effects már a Photoshop-ot is komolyabb szerkesztési tudással ruházza majd fel. Ez azért annyira nem meglepő, hiszen még a RAW fényképek kidolgozására szánt digitális sötétkamra, azaz Lightroom legújabb 4-es verziójában is továbbfejlesztett videó editálást kapunk.

Azzal kapcsolatban, hogy miért nem a Premier Pro-t fejlesztik inkább, az Adobe részéről Bryan O?Neil Hughes beszélt:

?Manapság a videókat fotográfusok készítik?tényleg mindenki. Nem csak az 5D MK II változtatta meg a DSLR-ek alapvető felhasználását, egyre több kompakt kamera és telefon rögzít jó minőségű videót, ráadásul HD felbontásban. A kutatásaink alapján az alábbi mondatok hangoztak el; ?A Photoshopot szeretném videóhoz is használni?, ?olyan szoftverkörnyezetre, rendszerre van szükségem, amit átlátok és megértek?. Az emberek ismerik és szeretik a Photoshop-ot, a fényképeik úgy is kersztül mennek a szoftveren, miért legyen ez másképpen a mozgóképekkel, ez sokkal természetesebb, mint ahogyan elsőre hangzik.?

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles