7.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Újabb Olympus zoomrekord | fototv.hu

Amikor a 26x-os optikai átfogással szerelt SP modellt bejelentette a gyártó, már akkor is a határok feszegetésének tűnt az óriási zoomtartomány, de az Olympus ismét zoomrekordot döntött az új SP-800 UZ modellel.

A 14 megapixeles masina 28-840mm ekvivalens értékű objektívet kapott, mely 1 aszférikus és 3 ED lencsetaggal rendelkezik. A képek komponálását és visszanézését egy 3”-os (16:9 képarányú) kijelzőn végezhetjük el. A berázás veszélye ellen kettős képstabilizáló rendszer dolgozik.


A gyártó új koncepciói ennél a modellnél is visszaköszönnek; az SP-800 UZ modell 2GB-os belső memóriával és SD kártyanyílással rendelkezik. A készülékkel csökkentett képméret használata mellett akár ISO 10000 érzékenység használatával is fényképezhetünk.

Aki nem érzi szükségét egy ilyen óriási zoomátfogásnak, azokra a felhasználókra is gondolt a gyártó. A kistestvér, az SP-600 UZ 12 megapixel felbontással és 15x optikai zoommal rendelkezik.


Kijelzője 2,7”-os, beépített memóriája is kisebb ( 1GB) mint az SP-800 UZ modellnek.


Az SP-600 UZ ezüst és fekete színverzióban készül.

Az SP-800 UZ készüléket Li-ion tápforással, míg a kistestvért AA elemmel/akkumulátorral táplálhatjuk.


Mindkét újdonság képes HD felbontásban, 30 fps képfrissítéssel videót rögzíteni.

Sajtóbejelentés:

A világ legnagyobb zoommal felszerelt kompakt fényképezőgépe

Olympus SP-800 UZ és SP-600 UZ: fotózás és megosztás minden eddiginél egyszerűbben

2010. február 2, Hamburg – Az Olympus új ultra-zoom fényképezőgépei a kompakt fényképezőgép piaci szegmens új mércéjét állítják fel. A megdöbbentő 30x, nagylátószögű, 28-840mm* gyújtótávolságú zoom optikával felvértezett, 14 megapixel felbontású SP-800 UZ magabiztosan utasítja maga mögé vetélytársait. A fotózás, illetve az új HD mozgóképfelvétel használatához hatalmas, 2GB méretű belső memóriával kapunk bőséges mozgásteret. A 3” méretű és 16:9 formátumú LCD kijelző a képek megtekintését igazi élvezetté teszi. A kristálytiszta, éles képeket a kistestvér SP-600 UZ-ban is megtalálható beépített kettős képstabilizátor biztosítja. Az új [ib] szoftver hatékony képböngészés funkciója segítségével teszi a fotóalbum képeinek megtekintését egyszerűvé és átláthatóvá. A fotózást és képeink megosztását egyaránt élménnyé tevő Olympus SP-800 UZ és SP-600 UZ 2010 márciusától kapható titánszürke színben, €350 és €250 fogyasztói áron.

A minden eddiginél nagyobb zoommal felszerelt kompakt SP-800 UZ új funkciói lenyűgöző sokoldalúságot biztosítanak az innovatív fotózáshoz – mindenféle kényelmetlen, nagyméretű fotós felszerelés nélkül:

* 30x nagylátószögű zoom objektív

* 14 megapixel

* 3” LCD kijelző 16:9 formátumban

* HD mozgóképfelvétel és HDMI technológia

* 2GB belső memória és SD kártya kompatibilitás

* Képböngészés

* [ib] szoftver

* USB töltés funkció

Egyszerű fotózás

Az elképesztő 30x optikai zoommal rendelkező, nagylátószögű, 28-840mm* gyújtótávolságú optika teszi megörökíthetővé még a legtávolabbi eseményeket is. A zoom fotózás témakörben minden eddigi kompakt fényképezőgépet leiskolázó SP-800 UZ a legelső sorba szóló bérlettel ér fel. A 14 megapixel felbontás és a beépített kettős képstabilizátor a képek tisztaságáért, az akár 10fps sebességű sorozatfelvétel pedig az akciók minden pillanatának megörökítéséért felelős. Az új HD mozgókép felvétel funkcióval igazán nagyvonalúak lehetünk: a nehézsúlyú, 2GB méretű belső memória tökéletes hátteret jelent még több fotó-, illetve még több videofelvétel készítéséhez. Ha pedig kifogyunk a belső memória által nyújtott lehetőségekből – az klasszikus és szinte határtalan SD memóriakártya bővítés kínálja a megoldást. A felvételek kényelmes megtekintéséről a 3” méretű, 16:9 formátumú LCD kijelző gondoskodik. Gyors segítségre van szüksége a kreatív funkciók egyikének elsajátításában? Az integrált használati útmutató mindig kéznél van. És még nem értünk a gyors és élvezetes kezelést garantáló funkciók listájának végére! Az új keresőtárcsa a beállítások megadását gyorsítja, a szimpatikus USB csatlakozó pedig az akkumulátor töltését is elvégzi.

A kistestvér SP-600 UZ ugyancsak kitűnő jellemzőkkel bír: 15x optikai zommal felszerelt, 28-420mm* gyújtótávolságú objektív, 2.7” méretű LCD kijelző és az SD kártya kompatibilitás mellett 1GB méretű belső memória áll rendelkezésünkre. A 12 megapixel felbontás, a kettős képstabilizátor, HD mozgókép és HDMI technológia áll készen a család igényeinek kielégítésére.

Egyszerű megosztás

Az SP-800 UZ és SP-600 UZ a felvételkészítés nagyszerűségét a képek megosztásában is biztosítja számunkra. Ha itt az idő egy kis stúdiómunkára, vagy csak a barátainknak szeretnénk megmutatni képeink egy részét, az archívum a képböngészés funkciót kínálja: az [ib] szoftver alkalmazásával kiválogathatjuk képeinket a rajtuk szereplő személyek szerint (melyben az arcfelismerő funkció segít), helyszín szerint (GPS technológiára alapozva), valamint események szerint. A képek megtekintése HD minőségben is lehetséges egy HDMI kompatibilis TV-készülék használatával.

Az SP sorozat új funkciói között megtaláljuk a mozgásban lévő téma folyamatos élességállítását végző követő AF, vagy a hatékony, fotózási körülményeket figyelembe vevő és a beállításokat automatikusan optimalizáló i-Auto funkciókat. A 2010 márciusától kapható Olympus SP-800 UZ és SP-600 UZ minden segítséget megad a felvételkészítés és –megosztás tökéletes kivitelezéséhez.

Olympus SP-800 UZ és SP-600 UZ – fő jellemzők:

* 30x nagylátószögű zoom optika (28-840mm*) (SP-600 UZ: 15x, 28-420mm*)

* Mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor

* Nagysebességű 10fps folyamatos felvétel

* HD mozgóképrögzítés és HDMI technológia

* 14 megapixel (SP-600 UZ: 12 megapixel) felbontás

* 2GB (SP-600 UZ: 1GB) belső memória és SD** memóriakártya kompatibilitás

* Képböngészés és [ib] szoftver

* 3” (SP-600 UZ: 2.7”) LCD kijelző 16:9 formátumban, 230,000 képponttal

* Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia és árnyékkompenzáló technológia

* „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF

* Mágikus szűrők, Retus üzemmód, beépített panorámakép funkció

* Beépített vaku

* Beépített használati útmutató

* USB töltés funkció (csak SP-800 UZ)

* 35mm ekvivalens

** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye

Részletes ismertető

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia

Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF

E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Retus üzemmód

A retus üzemmód segítségével fotóalanyunk bőrhibáit, ráncait, illetve árnyékait tüntethetjük el – akár a kép elkészülte után is. A funkció felismeri az arcokat és a problémásnak ítélt részleteket automatikusan simábbnak, világosabbnak, így sokkal fiatalosabbnak mutatja.

Kettős képstabilizátor

E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Működési elve az automatikusan magas ISO érzékenységre váltás és a fényképezőgép mozgását gyro-szenzorral figyelő, majd a mozgást a CCD elmozdításával kivédő mechanikus képstabilizátor ötvözete.

i-Auto mód

Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver

Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint. A fotókhoz tartozó kulcsszavak alapján kiválasztott képek megtekinthetők TV-készüléken, számítógépen, illetve akár a fényképezőgép LCD-kijelzőjén is (a képböngészés és a diavetítés funkciók segítségével).

Mágikus szűrők

Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:

* Pop Art: emeli, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.

* Halszem: a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.

* Vázlat: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.

* Pin Hole: Csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.

Képböngészés

E megjelenítés funkció segítségével a képek között dátum, téma, személy, illetve helyszín szerint kereshetünk.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles