Újabb Canon prémium IXUS modellek | fototv.hu

0
0

Az IXUS 510 HS és az IXUS 240 HS modellekkel bővítette prémium kategóriás IXUS termékcsaládját a Canon . Az új, érintőképernyős modellek a prémium kialakítást a Canon termékekre jellemző képminőséggel és új Wi-Fi funkciókkal ötvözik, így még egyszerűbben rögzíthetők és azonnal megoszthatók a fényképek és Full HD videók.

A kiváló minőségű és kisméretű, 12x optikai zoommal, valamint praktikus és divatos kialakítással rendelkező IXUS 510 HS tökéletes fényképezőgép azoknak a felhasználóknak, akik számára fontos a stílus. A karcsú és elegáns IXUS 240 HS szórakoztató funkcióinak köszönhetően pedig a felhasználók bárhol és bármikor elkészíthetik és megoszthatják a felvételeiket.

 

Ahol a minőség és a forma találkozik

A Canon fejlett képalkotási technológiái a témától és a körülményektől függetlenül, kiemelkedő eredményeket garantálnak a felhasználók számára. A nagyteljesítményű zoomnak és a modellekben található legmodernebb, eredeti Canon objektív technológiának köszönhetően a fényképezőgépek teljes panorámák vagy távoli részletek felvételére egyaránt alkalmasak. Az IXUS 510 HS figyelemre méltó, 28 mm-es nagy látószögű, 12-szeres optikai zoomot biztosító objektíve egy mindössze 19,8 mm vastag vázban helyezkedik el. Míg az IXUS 240 HS 24 mm-es ultraszéles látószöget és 5-szörös optikai zoomot biztosító objektíve egy rendkívül vékony, felső kategóriás vázban található. A Canon ZoomPlus technológiájának köszönhetően – amely a hagyományos digitális zoomnál jobb minőséget biztosít – a felhasználók közelebb kerülhetnek a témához. A ZoomPlus használatával az IXUS 510 HS a 12-szeres optikai zoom mellett akár 21-szeres, az IXUS 240 HS pedig az 5-szörös optikai zoom mellett akár 10-szeres nagyítást biztosít.

A modellekben található Intelligens képstabilizáló rendszer segítségével a felhasználók magabiztosan fényképezhetnek számos különböző témát. A fényképezőgépek 3,5 lépéses optikai képstabilizátorát kihasználó Intelligens képstabilizáló rendszer gyorsan elemzi a felvételi jelenetet, majd automatikusan beállítja a fényképezőgép hét különböző stabilizációs módjának egyikét. Így éles és elmosódásmentes fényképek és videók készíthetők.

A modellekben megtalálható a Canon HS System rendszere – amely a nagy felbontást és a nagy érzékenységű CMOS érzékelőket az új generációs DIGIC 5 processzorral kombinálja –, így a felvételek képminősége minden esetben pontosan visszaadja a látványt. Az IXUS 510 HS és az IXUS 240 HS minden körülmények között, még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítményt nyújt a felhasználók számára, így hihetetlen részletességgel örökíthetik és oszthatják meg az élményeiket.

Problémamentes megosztás

A fényképezőgépekben található integrált Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók bárhol és bármikor azonnal megoszthatják kedvenc képeiket és videóikat. Az új CameraWindow alkalmazással a fényképek és videók vezeték nélkül, közvetlenül továbbíthatók számos Apple iOS mobileszközre. A felhasználók az alkalmazással megoszthatják a fényképeiket e-mailben, saját megjegyzésekkel ellátva feltölthetik őket a Facebookra, vagy akár az elkészült videókat a YouTube™ oldalára.

Teljes körű vezérlés egy karnyújtásnyira

A modelleken található élénk színű, 8,0 cm-es PureColor II Touch LCD-kijelző 460.000 képpontos felbontása kiemelkedően szép színeket és pontos kontrasztot biztosít, valamint ideális a képek és videók megtekintéséhez. Az alacsony válaszidejű érintéses navigálás, és a testre szabható ikonok gyors és egyszerű hozzáférést biztosítanak a fényképezőgép beállításaihoz, a menükhöz és a teljes fényképgyűjteményhez. Így a fotók gyorsan kiválaszthatók a feltöltéshez, és még megjegyzéseket is lehet fűzni hozzájuk. Az érintőképernyő működteti a Canon Érintéses zárkioldó funkcióját is, melynek segítségével egyetlen érintéssel komponálható meg, és készíthető el egy felvétel.

Kreatív spontán fényképezés

Az akár 58 különböző jelenet felismerésére képes integrált Smart Auto technológia ideális a spontán fényképezéshez. Az új Arcfelismerő rendszer lehetővé teszi a családtagok arcának és születési idejének regisztrálását és tárolását a fényképezőgépben, az integrált Smart Auto technológia pedig ennek megfelelően állítja be a képeket. Ha például a felhasználó egy alvó kisbabát fényképez, az Arcazonosító rendszer azonosítja a témát, automatikusan kikapcsolja a vakut, és úgy állítja be az expozíciót, hogy a kép világosabb legyen. Ha két év feletti gyermeket azonosít, a mozgásra felkészülve automatikusan bekapcsolja a Servo AF funkciót, így a felvételek élesebbek lesznek. A gép minden fényképet megcímkéz a regisztrált arcokhoz tartozó nevekkel, így a felhasználók könnyebben rendezhetik a barátokat és családtagokat tartalmazó felvételeket, és akár név szerint is tallózhatnak a fényképezőgépben.

A fényképezőgépekben található, számos fényforrás érzékelésére képes több területen mért fehéregyensúly a fényforrásokhoz korrigálja a színek fehéregyensúlyát, így a különböző fényforrásokat tartalmazó, nehéz körülmények között készített képek is természetesnek hatnak. A kreatív felvételi módok bővített választékával a felhasználók többféle effektust és két új módot is használhatnak. A játék-fényképezőgép-, a miniatűr- és a halszem effektus mellett a bőrfelületeket egyenletessé tevő új bőrkisimító effektus, valamint a speciális, lágy fókuszú objektívek álomszerű stílusát visszaadó lágy fókusz effektus is elérhető. Az új üzemmódokban három effektusszint használható.

Nagy felbontású állóképek és videók

Az új IXUS 510 HS és IXUS 240 HS fényképezőgépekkel a kiemelkedő állóképek mellett Full HD (1080p) felbontású, sztereó hanggal rendelkező videók is rögzíthetők. A videó gomb használatával a felhasználók azonnal átválthatnak az állóképekről a videók készítésére, az optikai zoom pedig videóknál is használható. Az integrált HDMI kapcsolat segítségével a felvételek a HDTV képernyőkön is megoszthatók, az egy napon készített képek történetének elmesélését a pedig a Videomontázs mód segíti. Az üzemmód minden fénykép felvétele előtt négy másodpercnyi videót készít, majd egy HD (720p) minőségű videóban egyesíti azokat, így szórakoztató emlékként szolgál a nap eseményeiről.

 

IXUS 510 HS: rendkívül kisméretű, kifutóra illő stílus

A kiemelkedő képminőség mellett az IXUS 510 HS a legstílusosabb IXUS modell. A 10,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőnek és a kiemelkedő, 12-szeres optikai zoomnak köszönhetően a felhasználók kivételes minőségben örökíthetik meg a témákat, majd az integrált Wi-Fi kapcsolaton keresztül azonnal megoszthatják a felvételeket. Az IXUS 510 HS elegáns, letisztult külseje – amely visszatér az eredeti IXUS formaterv klasszikus stílusához – egy bárhová elvihető, kompakt vázban testesíti meg az IXUS fényűző formatervezési filozófiáját. A futurisztikus objektívsapka és a gyönyörű fekete vagy fehér színű csiszolt matt felület szintén része a prémium kategóriás stílusnak.

IXUS 240 HS: egyedülálló stílus és egyszerű használat

Az IXUS 240 HS a fejlett funkciókat egyszerű használhatósággal, és egyedülálló formával egyesíti. A 16,1 megapixeles felbontás kiemelkedő részletességet biztosít, míg az ultraszéles látószögű, 24 mm-es 5-szörös optikai zoomot biztosító eredeti Canon objektív rendkívüli rugalmasságot kínál a felhasználók számára. A szinte bármilyen zsebben elférő IXUS 240 HS ötféle modern, fémes színben kapható, így mindenki kiválaszthatja a személyiségéhez illő modellt. A készülék ideális a társasági fényképezéshez – mint például nyaralásokon vagy barátokkal töltött estéken – a kiváló minőségű képek pedig az elkészítés után azonnal megoszthatók.

Az IXUS 510 HS legfontosabb jellemzői

 • 12-szeres optikai zoom, kis méretű, divatos fémházban
 • HS System rendszer: 10,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
 • Intelligens képstabilizáló rendszer
 • Wi-Fi kapcsolat a képek egyszerű megosztásához
 • 8,0 cm képátlójú érintőképernyő, érintéses zárkioldóval
 • Full HD videók, HDMI
 • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
 • Arcazonosító
 • Nagy sebességű felvételkészítés
 • Videomontázs (720p)

 

Az IXUS 240 HS legfontosabb jellemzői

 • Karcsú fémváz, 24 mm-es, 5-szörös optikai zoom
 • HS System rendszer: 16,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
 • Intelligens képstabilizáló rendszer
 • Wi-Fi kapcsolat a képek egyszerű megosztásához
 • 8,0 cm képátlójú érintőképernyő érintéses zárkioldóval
 • Full HD videók, HDMI 
 • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
 • Arcazonosító
 • Nagy sebességű felvételkészítés
 • Videomontázs (720p)

[1]A hét intelligens képstabilizációs üzemmód a Normál képstabilizátor, a Mozgásos képstabilizátor, a Makró képstabilizátor, a Dinamikus képstabilizátor, az Erőteljes képstabilizátor, a Dinamikus makró képstabilizátor és az Állványos üzemmód

A Wi-Fi használata bizonyos országokban és területeken korlátozva lehet. A Wi-Fi támogatása készülékenként és területenként eltérő. További információkért látogassa meg a következő webhelyet: www.canon-europe.com/wirelesscompacts

Kompatibilis az iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2, (4. generációs) iPod touch eszközökkel.

A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.