3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Új Samyang nagylátószögű optikák | fototv.hu

A koreai objektív gyártó nem restelkedett az év elején, két új nagylátószögű objektívet is bejelentettek ma, a Samyang 12mm f2 NCS CS remek kezdő fényerő mellet 18mm-nek megfelelő látószöget kínál. A Samyang vagy Rokinon néven is futó márka CINE videós objektív szériája is gazdagodott a VDSLR 8mm T3.1 UMC Fish-eye II lencsével, mely szintén nagyfelbontású APS-C szenzorokhoz készült és egyszerűen használható follow focus-os RIG-eken. Továbbá mostantól lesz kapható a még tavaly bejelentett Samyang 10mm f2.8 ED AS NCS CS optika is.

Samyang 12mm f2 NCS CS

Samyang 12mm f2 NCS CS

A Samyang új 12mm-es nagylátószögű optikája kifejezett APS-C szenzoros kompakt MILC rendszerekehez készült, ezeken belül is képes kiszolgálni felbontóképességben a nagy megapixel számú képérzékelőket. Elérhető áron kínál majd kiváló képminőséget, lencserendszere 12 tagból áll, melyeket 10 csoportba rendeztek, találunk közöttük aszférikus (ASP) és hybrid aszférikus (H-ASP) tagokat. Ezen kívül három ED alacsony színszórású üveg is helyet kapott a konstrukcióban és nanokristályos lencsebevonattal is találkozhatunk.

Samyang 12mm f2 NCS CS

A Samyang 12mm f2 NCS CS kiváló kezdő fényerejével a sötét helyeken is lehetőé teszi a képalkotást, alacsony torzítsa pedig a táj- és épületfotósok kedvelt darabjává teheti ezt a lencsét. APS-C szenzoron 18mm-nek felel meg a látószöge, frontlencséje 67mm, tömege mindössze 245g.

Samyang 12mm f2 NCS CS

Samyang 12mm f2 NCS CS

Samyang VDSLR 8mm T3.1 UMC Fish-eye II

A Samyang régóta kiadja legjobb objektívjeit videós felhasználásra optimalizált CINE kivitelben, azaz a zoom- és blendegyűrűt eleve bordázott felülettel készítik el follow focus rendszeren történő használathoz. Az új 8mm-es VDSLR halszem fokozatmentes blendeállítást tesz lehetővé T3.1 kezdőfényerő mellett.

Samyang VDSLR 8mm T3.1 UMC Fish-eye II

Az APS-C szenzorhoz optimalizált objektív 11 lencsetagot tartalmaz 8 optikai csoportba rendezve, többszörös rétegkezelést és UMC tükröződésmentesítő bevonatot kaptak bizonyos tagok. 180 fokos látószöget biztosít és 30cm a közelpontja. A távolság és blende adatok is merőlegesen vannak felfestve, hogy a focus puller is jobban lássa?

Samyang VDSLR 8mm T3.1 UMC Fish-eye II

Samyang VDSLR 8mm T3.1 UMC Fish-eye II

Samyang 10mm f2.8 ED AS NCS CS már kapható a kereskedőknél

A koreai gyártó az is bejelentette ma, végre forgalomba került a mai nappal a rég bejelentett 10mm-es nagylátójuk. Már a 2012-es Photokina kiállításon is láthattunk belőle egy vitrin mögötti bemuató példányt, aztán tavaly decemberben jelentették be hivatalosan. A fényerős f2.8 optika 110 fokos látószöget biztosít APS-C vázakon, a többi tulajdonságát elolvashatjátok korábbi cikkünkben.

Samyang 10mm f2.8 ED AS NCS CS

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles