29.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Új kategória a Sony World Photography Awards keretén belül | fototv.hu

Sony World Photography Awards új mobiltelefon kategóriát indít 2015-ben. A Mobile kategóriára január 27-től február 27-ig lehet jelentkezni. A fotósok maximum 3 képpel nevezhetnek díjtalanul. A közönség kedvenc képének fotósa részt vehet Londonba a Sony World Photography Awards díjátadó gálán április 23-án. A nyereménye egy Sony Mobile termékekből álló ajándékcsomag, amely tartalmaz Xperia? okostelefont és tabletet. ?Azt kapod vissza az élettől, amit beleteszel. Lépj túl az egyértelmű valóságon, és fedezd fel a Téged körülvevő inspirációt. A telefonod használatával egy új látószögből közelítheted meg a világ rendkívüli adottságait?.

Sony World Photography Awards

Sajtóbejelentés:

A Sony World Photography Awards új mobiltelefon kategóriát indít 2015-ben

Január 27: A World Photography Organisation ma új kategóriát hirdetett meg a mobil fotográfia előtt tisztelegve a 2015-ös Sony World Photography Awards keretein belül.

A mobiltelefonokban található legújabb kameratechnológia jelentősen megkönnyíti a fotósok dolgát. A pillanatok szinte bármely körülmény között és bárhol megörökíthetővé váltak bárki számára. A telefonok könnyű elérhetősége lehetővé teszi, hogy vizuálisan dokumentáljuk mindennapjainkat. A 2015-ös Sony World Photography Awards felismerte ezt az új kreatív szabadságot, valamint hogy a mobil fotózás újraértelmezte a fotósok körében a művészetük megközelítését. Éppen ezért idén létrehozta a mobil fotográfia kategóriát.

A pályázaton részt venni kívánó fotósoknak mától csupán egy hónapjuk van, hogy nevezzék a legjobb képüket, amely megfelel az alábbi témaleírásnak:

?Azt kapod vissza az élettől, amit beleteszel. Lépj túl az egyértelmű valóságon, és fedezd fel a Téged körülvevő inspirációt. A telefonod használatával egy új látószögből közelítheted meg a világ rendkívüli adottságait?.

A nevezés díjtalan a www.worldphoto.org oldalon, és a február 27-i zárónapig be kell fejezni.

A 20 legjobb képet egy öttagú zsűri választja ki:

  • Anna Dickson, Fényképészet Igazgató, Huffington Post, US
  • Chris Hudson, Művészeti Szerkesztő, National Geographic Traveller, UK
  • Anthony Lepinay, Fotós és Kreatív Igazgató, Franciaország
  • Alvin Soon, Társszerkesztő, HWM és HardwareZone.com, Szingapúr
  • Evgeny Tchebotarev, Fényképészet Főszerkesztő és Társalapító, 500px, Kanada

A szűkített lista a World Photography Organisation weboldalán hirdetik ki, www.worldphoto.org, és az egyetlen nyertes nyílt szavazás útján kerül kiválasztásra. A képekre március 10. és 17. között lehet szavazni a weboldalon.

A közönség kedvenc képének fotósa részt vehet Londonba a Sony World Photography Awards díjátadó gálán április 23-án. A nyereménye egy Sony Mobile termékekből álló ajándékcsomag, amely tartalmaz XperiaTM okostelefont és tabletet.

?A mai hihetetlen technológiával a zsebünkben olyan mindennapi eseményeket örökíthetünk meg, amelyek részei életünk egyedülálló alkotóelemeinek. Többségünk gondolkodás nélkül dokumentálja saját történetét minden nap a mobiltelefonok segítségével. Ennek a kategóriának köszönhetően kicsit közelebbről vizsgálhatjuk ezeket az amúgy átlagosnak tűnő pillanatokat? ? mondta Astrid Merget Motsenigos, a World Photography Organisation Kreatív Igazgatója.

Az egyik zsűritag, Anthony Lepinay, a francia utcai fotós, aki gyakran készít képeket a telefonja segítségével hozzáfűzte: ?Igazi öröm látni, hogy az új technológiáknak és használati módoknak köszönhetően hogyan fejlődik a fotózás. Az azonnaliság megváltoztatja a fotókkal kapcsolatos elképzeléseinket. Mindig készenlétben kell lennünk, hogy elkapjuk a tökéletes pillanatot. Remélem, hogy ezzel a kategóriával találunk néhány tökéletes pillanatot.?

A Sony World Photography Awards rendezvénnyel és a World Photography Organisation szervezettel kapcsolatban további információ található a következő oldalon: www.worldphoto.org

A képek, amelyeket Anthony Lepinay készített a Sony Xperia Z3 telefonnal elérhetőek a World Photography Prganisation sajtóközpontján keresztül a press.worldphoto.org oldalon.

Zsűritagok

Anna Dickson, Fényképészet Igazgató, Huffington Post

Anna Dickson már 10 éve a szakmában dolgozik mind a nyomtatott sajtó, mind az online területen. Anna 2004-ben kezdte fotószerkesztő karrierjét a Netscape-nél, majd egy évvel később New York városába költözött, ahol a nyomtatott sajtó területén építette tovább karrierjét. Olyan publikációknak dolgozott mint a Guitar World, a Revolver, a Future Music, a Rolling Stone és a Popular Photography, mielőtt visszatért volna a digitális világba az iHeartRadio kedvéért. Itt 850 weloldalért és olyan nagyszabású eseményekért felelt, mint az iHeartRadio zenei fesztivál. 2012-ben Anna segített a Huffington elindításában, mielőtt a szervezet Fényképészet Igazgató pozíciójába került.

Chris Hudson, Művészeti Szerkesztő, National Geographic Traveller, UK

Chris a National Geographic Traveller Művészeti Szerkesztője, a magazin 2011-es bevezetése óta. Az úti fotózás a szenvedélye, és gyakran felkérik fotós versenyek zsűrizésére. A magazin saját idei versenyén is Chris a zsűri elnöke. http://www.natgeotraveller.co.uk

Anthony Lepinay, Fotós és Kreatív Igazgató

Anthony egy párizsi székhelyű kreatív igazgató és fotós. Bár hivatása szerint nem fotós, de ettől még nem kevésbé jelentős a munkája. Anthony minden nap fotóz, és szinte megszállottan olyan kategóriákban alkot, mint a hagyományos utcai fotózás, vagy az éppen most futó programja, amelynek keretein belül a városaink underground életére helyezi a hangsúlyt.

Alvin Soon, Társszerkesztő, HWM és HardwareZone.com

Alvin a HWM és a HardwareZone.com társszerkesztője, 8 éve foglalkozik a kamera trendekkel és a hardverekkel. A fotózásba formatervező hallgatóként szeretett bele a 90-es éves második felében. Ő a társszerzője a HWM MegaGuide to Digital Photography 3.0 című könyvnek, és számtalan jelentős tech eseményen részt vett a világ minden pontján. A legújabb online munkája a régi Japán fotókból álló utazógyűjteménye.

Evgeny Tchebotarev, Fényképészet Főszerkesztő és Társalapító, 500px

Evgeny Tchebotarev egy profi fotós, aki az 500px társalapítója. Az 500px egy fotós közösség, ahol minőségi képeket lehet felfedezni, megosztani, adni-venni. A fotózás iránti szenvedélye és a fotósok sikeressé válásának segítése által vezérelve 2009-ben alapította Tchebotarev az 500px oldalt. A weboldal jelenleg több millió látogató fő inspirációs forrása világszerte, és a világ néhány legjobb fotósával, mint taggal büszkélkedhet. Mint társalapító és Fényképészeti Főszerkesztő (CPO), Tchebotarev felel az 500px elképzeléseinek a megvalósításáért úgy, hogy a közösség elkötelezettségét az oldal mellett fenntartsa a fotósok és az 500px csapat közötti szoros kapcsolat ápolásával. Egy elismert profi fotós, aki már a világ különböző pontjain kiállított, Tchebotarev már számos kiemelkedő nemzetközi fotós versenyen zsűrizett, mint például a 2013 Red Bull Illume; a The Best of Russia Photography Contest 2013; 2013 Picture Dignity Photo Contest; 2014 Life Framer Photography Competition; és a 2014-es Mobile Photography Awards. http://evgenytchebotarev.com/https://500px.com/tchebotarev

Megjegyzés a szerkesztőknek

? A Mobile kategóriára január 27-től (kedd) február 27-ig (péntek) lehet jelentkezni, és minden képnek ebben az időintervallumban kell készülnie.

? A fotósok maximum 3 képpel nevezhetnek díjtalanul a www.worldphoto.org oldalon. A jelentkezés összes feltétele a weboldalon olvasható.

? A legjobb mobillal készített képekre március 10-től (kedd) március 17-ig (kedd) bárki szavazhat a www.worldphoto.org oldalon keresztül.

? A nyertes neve április 23-án a Sony World Photography Awards díjátadó gálán kerül kihirdetésre Londonban.

? A World Photography Awards A WPO támogatja mind a professzionális, mind az amatőr fotográfusokat, valamint igyekszik globális platformot teremteni a fotósok számára, hogy ezáltal is elősegítse a kommunikációt az alkotók között. Ez a program lehetőséget nyújt a fotográfusok számára, hogy ennek a globális közösségnek a tagjaiként kereskedelmi, kulturális és edukációs tevékenységekben is részt vegyenek. A WPO része jelenleg a Sony World Photography Awards, valamint a World Photography Awards egyetemi képzésben résztvevőknek és 20 évnél fiatalabb alkotóknak.

Továbbá a WPO nemrégiben elindította a Photo Shangai elnevezésű nemzetközi művészeti vásárát a Csendes ? óceáni térségben, valamint egy havonta megjelenő fotográfiai szaklapot The Magazin címmel. A WPO online felületeken is megtalálható, saját honlappal, Facebook, Twitter és Instagram oldallal rendelkezik. További információért látogasson el a www.worldphoto.org oldalra.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles