Új gépek hadával készül a Sony | fototv.hu

0
0

Egyre több részlet szivárog ki a Sony új tükörreflexeseiről, a kiskategóriásnak szánt A230, A330 és A380 gépekről. Mindeközben a kínálat legöregebb tagjának az A700-nak az utódlásáról szinte semmit nem hallani. 

Ami viszont már biztosnak tűnik, az az új menürendszer, ami a Nikon D60 és D5000 modellekhez hasonlóan igyekszik grafikus megjelenítéssel is segíteni az alapbeállításokat, illetve magába foglalja az egyre népszerűbb „magyarázó” funkciót, ami az egyes menüpontok funkcióját ismerteti a felhasználó számára.

Már jó ideje pletykálgatták, hogy ezekben a modellekben nem lesz videó funkció, ami érthető is, ha megmaradt az A300/350 modellekben bevezetett élőkép rendszer, ami ugyan zseniális megoldása az élőkép számos problémájának, de semmiképp nem produkál olyan minőségű folyamatos képet, amit érdemes lenne felvenni. A másik érv a videó ellen, hogy a hírek szerint az érzékelők is az előd modellekből érkeznek, tehát csak kisebb frissítésen eshettek át, ami nem elég az élőkép-képessé tételhez.

A szép új külső nagy szakítás az eddigi polírozott féltégla koncepcióval, ami a kivillanó bajonettel, és a körülötte látható narancssárga csíkkal igyekezett helyettesíteni a formatervezést. Az A230, A330 és A380 sokkal gömbölyűbb, barátságosabb. Külön dicséretet érdemel a 330-as és 380-as modell, amiért a kihajtható LCD felett kis érzékelőt hordoznak. Ez a sajnos ritkán használt alkatrész segít automatikusan kikapcsolni a képernyőt, amikor a keresőbe nézünk.

A rengeteg kiszivárgott kép és a több Sony oldalon is fel-fel bukkanó terméklinkek alapján úgy tűnik már nem kell sokat várnunk az új gépek hivatalos bejelentésére.


image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!