Szuper kompakt ultrazoom a Fujitól | fototv.hu

0
0

A kompakt kategória új gyártói trendjei kopogtatnak a Fuji ajtaján is. A Panasonic, az Olympus, a Samsung és a Casio után Ő is bejelentette nagylátószögű ultrazoomos prémium kompaktját.    

Az új képérzékelővel szerelt, ultra vékony (22.7mm), fémházas Fujifilm FinePix F70EXR 10 megapixeles felbontással és egy 10x-es átfogású Fujinon lencsével rendelkezik. Az objektív 27mm-es ekvivalens értékről indul, lencse fényereje F3.3-F5.6. Az érzékenység ISO 100-tól indul és csökkentett felbontásban max. 12800-as értket használhatunk. A komponáláshoz és a fényképek visszanézegetéséhez a 2,7”-os 230 000 képpontos LCD kijelzőt használhatjuk.


Az új CCD technológiának köszönhetően alkalmazhatjuk a HR, DR és az SN üzemmódot, melyekkel nagy felbontást, nagyobb dinamikatartományt és kisebb képzajt érhetünk el.

Az új fejlesztésű szolgáltatások is megtalálhatóak a készülékben, mint a Pro Focus mód, ami több felvétel összemosásával életlen háttereket eredményez. A Pro Focus mód használata kimondottan előnyös portréfelvételek készítésekor. A Pro Low mód szintén több felvétel összemosásával dolgozik és használatával alacsony képzajú felvételeket nyerhetünk.


A készüléket CCD mozgatási elven működő stabilizátorral is felszerelték. A fényképezőgépből természetesen nem hiányozhatnak a jól megszokott filmmódok sem (Velvia, Provia, Astia fekete-fehér, szépia. A kategóriához képest meglepő, hogy mindössze VGA felbontású videó rögzítésére alkalmas, mono hanggal.

SD/SDHC memória kártyára menthetjük képeinket, az energiaellátásról az NP-50 Li-ion akkumulátor gondoskodik. A Készülék 280 dolláros áron kerül a boltok polcaira az USA-ban szintén idén augusztusban.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!