26.9 C
Budapest
péntek, augusztus 19, 2022
Kezdőlap!frissítveSzínes Nagy Világ fotópályázat | fototv.hu

Színes Nagy Világ fotópályázat | fototv.hu

Az Artwork.hu és a Microsoft Magyarország szervezésében, a Datacolor, Epson Europe B.V, Lukács Ékszer, a Hama Kft, a Nikon Kft, a Trans-Europe Kft, a Fotózz.hu és az X-Rite Inc támogatásával fotópályázatot hirdetnek Színes Nagy Világ címmel.

    Sajtóbejelentés:Pályázatunk célja, hogy a sok tehetséges fotós ne csak otthon, családi körben mutassa meg színvonalas fényképeit, hanem ossza meg a nagyvilággal! Ehhez technikai, szakmai segítséget adunk! A legszerencsésebbek értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak! A pályamunkákat az alábbi kategóriákba várjuk:

 • Panorámafotó
 • Természetfotó
 • Sport
 • Művészet, absztrakt
 • Portré, zsáner

A pályázat időtartalma: 2010. március 1. – 2010. május 2.

Közönség szavazás: 2010. május 3. – 2010. május 16.

Ünnepélyes díjátadás, és a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója: 2010. május 28.Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai kar(ELTE), InfoPark

A pályázat szakmai támogatója anaturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége. Technikai és egyéb feltételek A pályázati anyagok beadása digitális formában, regisztrációt követően lehetséges.

Beadás (feltöltés) kezdete:2010. március 1. 0 óra 1 perc

Beadási (feltöltési) határidő:2010. május 2. 23 óra 59 perc

Szakmai zsűri:

 • Gulyás Buda
 • Radisics Milán

A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció után.

Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó 5 pályaművet adhat be kategóriánként, ami lehet egyedi kép és maximum 5 képből álló sorozat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után!

A zsűri kategóriánként egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van sorozatból kiemelkedő képet egyedi kategóriába áttenni és díjat nem kiadni.   Nyeremények:

 • Epson Stylus Photo 1400 – fotónyomtató
 • X-rite Colormunki Photo – monitor és nyomtató kalibráló csomag
 • X-rite Colormunki Create – monitorkalibráló
 • X-rite ColorChecker Passport
 • datacolor Spyder3 Studio SR – monitor és nyomtató kalibráló csomag
 • datacolor Spyder3 Elite – monitorkalibráló
 • datacolor Spyder Cube – fehéregyensúly állító kocka
 • Sigma objektív 100.000 Ft értékben
 • Microsoft Windows 7 Ultimate
 • Thomas Sabó női ékszer – 50.000 Ft értékben
 • Adobe Photoshop Lightroom Gyorstalpaló DVD
 • Adobe Photoshop Gyorstalpaló DVD
 • SanDisk memóriakártya
 • Hama digitális képkeret
 • Nikon Capture NX2 – képfeldolgozó szoftver
 • Panoráma nyomat 250cm-ig

 Összesen 1.000.000 Ft értékű nyeremény! 

Szerzői és személyiségi jogi feltételek:
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiséghez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiséghez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles az Artwork Photo Kft.-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Pályázó a fotók pályázatra való elküldésével ingyenesen engedélyezi,

1. hogy az Artwork Photo Kft. a fotókat kizárólag a pályázattal és az annak kapcsán rendezett kiállítással összefüggő promóciós és híradási célú publikációkban, kiadványokban és híradásokban közzé tegye;

2. hogy a fotók az ünnepélyes díjátadón a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;

3. hogy az Artwork Photo Kft. archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében az Artwork Photo Kft. jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.

Az Artwork Photo Kft. a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.  A pályázati anyagok formai és technikai követelményei: 

Képfájl technikai feltételei:
Fájl típus:JPEG, legmagasabb minőségben,

Minimális méret: 2592 x 1944 pixel (5 megapixel)

Maximális méret: hosszabbik oldalon 20.000 pixel

A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni. Panorámaképnél:

A már kész összerakott képnél a fenti paraméterek a mérvadók. Ha a panorámaképet alkotó egyedi képeket tölti fel, és a szoftveres összeillesztést tőlünk kéri, akkor a képenkénti kritériumok szintén a fent említettKépfájl technikai feltételeialatt találhatók.

A pályázó adatait a nevezésnél az online regisztrációkor, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek feltöltésekor kell megadni.

A fájlnevek nem tartalmazhatnak szóközt, alulvonást, egyéb speciális karaktert! A fájlnevek nem utalhatnak a készítőre! Pályázati anyag leadása interneten:A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók előzetes regisztráció után tölthetik fel a fájlokat. A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat az Artwork Photo Kft. adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.

A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. A pályázó hozzájárul, hogy a pályázatban részt vevő cégek (szervezők és támogatók) üzleti célú ajánlattal keressék meg elektronikus levél formájában. A szerver 2010. március 1-én 0 órától 2010. május  2-án 24 óráig fogad el feltöltéseket!A nyertes képek, valamint a közönség által kiválasztott, kiállításra szánt alkotások 2010. május 28 – június 25. között megtekinthetők a ELTE Info Park alatti épületében.  Közönségszavazás, zsűrizésAz összes beküldött képet közönségszavazatra bocsátjuk.

A közönség szavazhat 2010. május 3. és május 16. 24 óra között online, a KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS menüpontban leírtak szerint.

Minden kategóriában a közönség által kiválasztott első 20 alkotás kerül a szakmai zsűri elé, akik kiválasztják a kategóriánkénti 1., 2., 3. helyezetteket. A zsűrinek joga van nem díjazott módon különdíjat is adni egyes alkotásoknak, illetve megnevezheti a pályázat legjobb alkotását is! A különdíjas alkotók oklevelet kapnak, és a kiállításon is részt vesznek attól függetlenül, hogy a beválasztotta-e a zsűri a képeket a kiállítandó alkotások közé.

A kiállításon a kategóriánként 20 képből az első 6 fotó vesz részt, melyeket a szakmai zsűri választ ki. A kiállításon résztvevő képek a megnyitó alkalmával kerülnek megnevezésre.

A nyertes alkotások az ünnepélyes megnyitó alkalmával kerülnek megnevezésre. A díjátadó is a kiállítás megnyitója alkalmával kerül megrendezésre. A közönség által beválasztott képek alkotóit, akik között a nyertesek, és kiállításon szereplő alkotások készítői lehetnek, külön levélben értesítjük a megnyitó pontos időpontjáról. Az megnyitó időpontját a weboldalon is feltüntetjük.

  Pályázati naptár:Regisztráció kezdete: 2010. március 1.

Beadás (feltöltés) kezdete: 2010. március 1. 00 óra 1 perc

Beadási (feltöltési) határidő: 2010. május 2. 23 óra 59 perc

A zsűrizés időpontja: 2010. május 10-ikei héten.

Közönségszavazás (on-line): 2010. május 3 – május 16 között

Ünnepélyes díjátadás és kiállítás megnyitója: 2010. május 28.

A kiállítás megtekinthető: 2010. június 25-ig Pályázni ahttp://fotopalyazat.artwork.hucímen lehet!image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
26.9 ° C
27.3 °
26.7 °
53 %
4.1kmh
0 %
pén
38 °
szo
27 °
vas
25 °
hét
26 °
ked
28 °

További friss hírek