34.7 C
Budapest
szerda, augusztus 17, 2022
Kezdőlap!frissítveSzemélyes tér megnyitó | fototv.hu

Személyes tér megnyitó | fototv.hu

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának Átlátás címet viselő kiállítás sorozatának ma újabb állomása nyílik meg. Az ArtBázis adott otthont Érmezei Lili Zoé – Kaulics Viola: Személyes tér tárlatának, a megnyitóra 19 órai kezdettel kerül sor.  

Személyes tér: Érmezei Lili Zoe – Kaulics Viola

Kurátor: Meggyesházi Éda Manó

A kiállítást megnyitja: Dr. Füzi Izabella

Ahol megtaláljuk személyes terünk határait ott rejlik intimitásunk is.

Az intimitás törékenysége nem erőtlenségében rejlik hanem, hogy mindenki számára különbözik, különböző módon érhető el, hogy képesek vagyunk-e elfogadni személyes és mások saját terét. Mi az amit megtehetünk és mi az amit nem

Vajon az intimitás lehetősége felruház minket,hogy önmagunk legyünk? Nem beszélhetünk személyes térről, ha nem beszélünk valaki személyes teréről. Ebben az esetben két művészéről, kik ebben a témában alkotnak, de különbözően közelítik meg az intimitás kérdését

Kaulics Violának fel kellet fedeznie, hogy mit is jelent számára az intimitás, és az hogyan foglal az közös létezést magába.

Kaulics Viola beleülteti magát fényképeibe, olyan fiktív párkapcsolatokról készít képeket, ahol ő is szereplő. Képein a hangsúly nem rajta van, hanem a férfiakon, akik változnak, és így az intimitás különböző színeit jelenítik meg. szereplői úgy vannak elhelyezve, mint akik a meghittséget megélik, mindennapjaik közegében. A bensőséges viszony két ember között alakul ki ami magában hordozza aztis hogyan kell, lehet saját terünket kinyitni más felé és vele egyet alkotni. Közös létezést foglal magában ahol a komfort zónában nem csak a pozítivat, de minden mást együtt élnek meg a szereplők.

Érmezei Lili Zoé szokatlan és progresszív eszközhasználattal a fotós és a modell megszokott viszonyát változtatja meg, skypon keresztül on-line készíti képeit. Modelljeit meztelenül ábrázolja egy fehér személytelen térben, ezzel szembe állítva az intimitást a sterilitással.

Érmezei Lili Zoé nem a fizikai jelenlétre, hanem annak hiányára építi a projektjét. Közös alkotás, mely során a fotós fizikailag nincs jelen, de elérhető és látható. A távolsággal szabadságot és egyenrangú alkotói szereped ad a modelleknek, akiket nem instruál, hanem inkább segíti a steril, üres térben történő szereplésben. Nincsenek előre kitalált képek és pózok amikben láttatni szeretné őket, a folyamat érdekli, hogy a szereplők miként hódítják meg és alakítják át a teret, hogyan kerülnek közelebb saját testükhöz.


Megnyitó: 2012.01.18. 19h

Helyszín: ArtBázis, VIII. Horánszky u. 25.

 

 

Budapest
tiszta égbolt
34.7 ° C
36.6 °
33.9 °
28 %
2.6kmh
0 %
sze
34 °
csü
36 °
pén
39 °
szo
30 °
vas
24 °

További friss hírek