6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Szabó Béla ? Bakony | fototv.hu

Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel alcímet viseli Szabó Béla fotográfus legújabb kiállítása, mely a Bakony szépségeit mutatja be a győri VOKE Arany János Művelődési Házban.

 

Rómer Flóris bencés szerzetes, aki egyben tudós is volt 1859 augusztusában járta végig a Bakonyt és elkészítette első tudományos leírását, melynek címe: A Bakony, Természetrajzi és régészeti vázlatok.

A mű könyv formájában is megjelent 1860-ban, Győrben, minek már több mint 150 éve.

Szabó Bélában a mű elolvasása után fogalmazódott meg, hogy végigjárja azt az utat, amit egyszer a tudós szerzetes is megtett. A fotográfus XXI. századi fotóművészként mutatja be, hogy mit látni most. Egy látleletet készített a vidékről, mi maradt meg és mi tűnt fel, ami Rómer Flóris számára még ismeretlen volt.

A művész 2008 őszétől állt neki a sorozatnak, azóta már sok település ösvényét, útjait bejárta; felfedezte tájait és épületeit.

Hamarosan egy könyv jelenik meg ennek a hatalmas útnak a bejárásáról, a kiállítás ebből mutat be egy válogatást.

Szabó Béla a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja 2012. november 23-án mutatja be alkotásait, Bakony Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel címmel ellátva.

A kiállítás megnyitója pénteken 18 órakor kezdődik Győrben, Révai utca 5. szám alatt, a VOKE Arany János Művelődési Házban.

Köszöntőt mond Lakatos Gy. László tervező-grafikus művész.

A tárlat megtekinthető 2013. január 6-ig, hétfőtől péntekig 10-17 óráig.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles