6.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Squito: Dobálható panoráma fényképezőgép | fototv.hu

A bostoni művész és feltaláló, Steve Hollinger, nemrég megkapta a második szabadalmát új találmányáért a Squitoért. Ez egy nagy feltűnést keltő, beépített kamerákkal és pozícióérzékelőkkel felszerelt labda, melynek segítségével panoráma felvételeket lehet készíteni akár felderítési célokra, akár szabadidőnkben.

Csak feldobod és panorámaképet kapsz

Az ötlet egyszerű. Eldobjuk a labdát és az orientációs szenzorok befogják és feldolgozzák a Squito repülési pályájáról készült képeket. A szabadalom ismerteti, hogy az orientációs szenzorok a pillanatfelvételeket egyesítik és új képeket hoznak létre, amelyek tulajdonképpen panoráma felvételek. A képeket stabilizálhatjuk, így a felvételek sorrendbe állnak össze. A végeredmény egy panoráma videó a labda röppályájáról.

A labda mérete akkora, mint egy teniszlabda. A Squito három kamerát használ, egy kiindulási/kezdeti mérőegységet, egy mikrovezérlőt, és egy képfeldolgozó processzort. A készüléket számítógéphez, tablethez vagy telefonhoz vezeték nélkül lehet csatlakoztatni.

“A dobálható fényképezőgép alkalmazása felgyorsul a szenzor és a képalkotó mikroelektronika rohamos fejlődésével” mondta Hollinger. “A viszonylag olcsó, nagy sebességű kültéri szabadidős használatra gyártott kamerák elterjedésével, a megfizethető dobálható kamera végre elérhető közelségbe kerül.”

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles