7.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Sony SLT-Video Workshop | fototv.hu

DSLR videózással foglalkozó workshop-ot szervez a Sony a fóti filmgyár területére, ahol profi operatőr és technikai stáb segítségével lehet elsajátítani a fényképezőgéppel történő videózás alapjait és mesterfogásait. Sony SLT Video gyakorlati tanfolyam, nem csak Alpha tulajdonosoknak!

 

SLT-VIDEO Workshop

Nagyon népszerű a DSLR, SLT és a MILC gépekkel történő filmezés a mai magyar képalkotók körében, de nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy minden hol a világon. Ezt a népszerűséget ezek a gépek elsősorban a nagyméretű szenzorjuknak és a mozifilmes kamerákhoz képest nagyon alacsony áruknak köszönhetik. Ezek az érzékelő méretek nagyon közel vannak a Hollywoodban használt ARRI kamerák filmkapujához, ezért az ezekkel létrehozott háttérelmosási hatás és perspektíva nagyon hasonló.

Sok Sony Alfa SLT tulajdonos nem is tudja, hogy milyen kincsnek a birtokosa. Ezek a kamerák képesek arra – egy szakember kezében –, hogy akár egyedül is kiváltsák egy kamerastáb munkáját.

Az SLT videó workshop célja, hogy fellendítse a magyar amatőr filmes életet, és kedvet csináljon az SLT tulajdonosoknak a filmezéshez. Minden résztvevő egy SLT-A65-ös vagy A77-es kamerát kap a jelenetek felvételéhez. Egy vezetőoperatőr irányításával a résztvevők különböző jeleneteket állítanak be. Minden jelenetet három plánból, azaz képkivágásból és látószögből kerül rögzítésre. Minden jelenet után a résztvevők egy másik kamera mögé állnak, így mindenki minden forgatási szituációban kipróbálhatja magát. Az Alfa rendszer összes optikája 11 mm-től 400 mm-ig (még a 300/f2,8-as optika is) szerepet kap a jelenetek rögzítésében.

A MAFILM egyik stúdióját foglaljuk el egy napra, ahol filmes szakemberek segítségével nem csak bepillantást nyerhetünk a film készítés rejtelmeibe, hanem a vezetőoperatőr segítségével részeseivé is válhatunk.

Külső helyszín – Fót MAFILM Stúdió Belső helyszín – Fót MAFILM Stúdió

A workshop díja 30 000 Ft, az első 15 jelentkezőnek 15 000 Ft.

A programban szereplő témák:

  • videoformátumok
  • kameramozgatás és stabilizáció
  • optikák
  • precíziós élességállítás
  • éjszakai jelenet bevilágítása

Helyszín: Fót – MAFILM FILMGYÁR

Időpont: 2012 05 10

Jelentkezés: foto.hu@eu.sony.com

Kérjük jelentkezéskor adja meg nevét, telefonszámát, e-mail címét és azt, rendelkezik-e Sony Alpha, SLT, NEX készülékkel jelen pillanatban.

A részletes napi programot minden jelentkezőnek és érdeklődőnek levélben küldjük el!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles