Sony PXW-X70 | fototv.hu

0
0

Egy kisméretű profi kamera 1?-os szenzorral, melyre kicsit tekinthetünk úgy is, mintha a konzumer vonalba számító AX100 proadcast-osított változata lenne. Natív 4K rögzítésre lesz képes a PXW-X70 4:2:2 és 10bit-es mintavételezés mellett. Októberre várható a piacra kerülése 2000 eurós áron.

Sony PXW-X70

A Sony PXW-X70 4K-t is támogató XAVC kodekkel dolgozik, ilyenkor MXF fájlok készülnek MPEG-4 AVC/H.264 tömörítés szerint. Az alig 1.4 kg tömegű kicsi profi kamera 1? átmérőjű EXMOR R CMOS szenzort kapott, mely korábban is bizonyította részletgazdagságát és érzékenységét. A képérzékelő natív felbontása 20 megapixel, a fénysugarak begyűjtését egy 12x zoomátfogású Carl Zeiss lencserendszerre bízták. A nagylátószöget kicsit hiányolhatjuk, de a konzumer testvér AX100 esetében is 29-348 mm átfogást biztosító optikát találtunk, persze aktív képstabilizálás mellett.

Sony PXW-X70

További fontos része a kamerának a 2 XLR ajzatot tartalmazó felső ?fogantyú?, melyen zoom kart is találunk. A PXW-X70 ezen kívül 3G-SDI és HDMI kimeneteket kínál. A kényelmes használatot egy nagyméretű, manuális gyűrű segíti az optikán, mellyel több érték is állítható, a markolat szélesebb lett az elődöknél a zoomkarral együtt.

Sony PXW-X70

A kamera kettős SD memóriafoglalattal készül és 3 lépésben szabályozható beépített ND szűrő is segíti az erős fényben történő felvételezést. A profi szegmensben újdonság a WiFi kapcsolat és az egyszerű NFC termékpárosítás is, mely tovább növeli a kamera gyors és praktikus használatát.

Sony PXW-X70

Sony PXW-X70 specifikáció

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!