szombat, december 4, 2021
Kezdőlap!frissítveSony PlayMemories szoftverek áttekintése | fototv.hu

Sony PlayMemories szoftverek áttekintése | fototv.huA PlayMemories egyik része az Online, mely felületen tárolhatjuk és megoszthatjuk fotóinkat, így akár a BRAVIA tévé készülékeken is megjeleníthetővé vállnak azok.

A PlayMemories Home az asztali számítógépekre letöltendő verzió, mely segítségével könnyebben rendszerezhetővé vállnak a felvételek, naptár- vagy épp térképnézetbe rendezhetjük őket. Utóbbihoz persze kell geotag adat, tehát a GPS modult alkalmaznunk kell hozzá, persze ha van. A szoftver azonnal megosztást tesz lehetővé a népszerű közösségi oldalakon (Facebook, YouTube) vagy azonnali DVD, Blu-ray lemezre történő kiírást garantál.

A PlayMemories Studio egy szerkesztő szoftver, mely könnyen átlátható és egyszerű editálást tesz lehetővé pl. a videók számára. Ráadásul gyorsan alkalmazhatóak általa szűrők és effektek, melyeket akár egy gomb megnyomásával ?ráereszthetünk? videó snittjeinkre, villámgyors ráközelítést érhetünk el vagy hozzáadhatunk hangeffektet is a felvételekhez . A rendezést és kategorizálást ugyan úgy elvégezhetjük vele, mint ahogyan azt Home-nál írtuk. A Studio másik igazán fontos tulajdonsága, hogy PlayStation 3 konzolra is elérhető, így egy igazi erőgépet állíthatunk be vágógépnek. Aki nem tudná, a PS3 igazán erős hardverrel van megáldva, így bizonyára villámgyors fotó és videó editálásra lesz képes. És persze ha birtokunkban van egy ilyen konzol örömmöl nézegetjük majd rajta keresztül kedvenc felvételeinket egy nyaralás után. A PlayMeories Studio ráadásul képes átalakítani és PSP vagy PS Vita kompatibilisen szállíthatóvá tenni a videókat, tehát a mobil játékszereken is élvezhetjük majd saját tartalmunkat.

A PlayMemories Mobile verzió a nevéből adódóan mobil eszközökre szánt app, és a WiFi egységgel rendelkező fényképezőgépek és későbbiekben valószínű videókamerák lesznek képesek ezen keresztüli adatmegosztásra. Egész pontosan, ha ez a szoftver telepítve van Androidos vagy iOS-t futtató okostelefonra vagy tablet-re, akkor át tudjuk tölteni általa fotóinkat és videóinkat, majd a mobileszközön keresztül azonnal meg is oszthatjuk ezeket. A mobile applikáció másik lényeges előnye például a távvezérelhetőség és remélhetőleg a későbbiekben további okos megoldásokat várhatunk a szoftver rendszertől.

A PlayMemories szolgáltatások nem csak WiFi-n, hanem vezetékes kapcsolattal is elérhetőek, ha USB kábellel össze van kötve a számítógéppel a fényképezőgép.

További friss hírek