Sony objektív újdonságok | fototv.hu

0
1

A Sony a CP+ szakkiállításon mutatta be E-bajonettes objektív parkjának következő két évre szóló tervezett fejlesztéseit. Egyre közelebb járunk a full frame csúcsmodell bejelentéséhez és sport, illetve természetfotósok nagy örömére hivatalosan elérhetővé válik az A-bajonettes 500mm f4 fenevad.  

A táblázatból túl sok konkrétum nélkül kiderül, érkezik majd G-szériás zoom, és lesz több fix, illetve változtatható gyújtótávú minőségi objektív. 2013-ban pedig már pencake, azaz lapos ”palacsinta” optikából is lesz majd felső kategóriás lencse. A Sony E-bajonettjére, a NEX modellek sikerének köszönhetően egyre több objektív fog megjelenni, ráadásul már az optikákra szakosodott gyártók, Sigma, Tamron, Tokina, Cosina is meglátták a rendszerben rejlő perspektívát.

Idén március végén dobja piacra a Sony régóta bejelentett és fejlesztgetett szuper teleobjektívjét, az SAL500F40G névre hallgató 500mm fix f4-es fényerővel rendelkező fehér ”kályhacsövet”. A G-szériába tartozó prémium optika SSM ultrahangos motort kapott a gyors élességállítás garantálásához. A lencserendszer tagjai Nano AR bevonatot kaptak, a 9 lamellából álló blenderendszer tökéletes kört rajzol az esztétikus bokeh érdekében. A kialakítást tekintve az 500m-es csúcstele por- és cseppálló, így kiváló rendszert alkot pl. a szintén szigetelt Sony Alpha A77 gépvázzal. Ráadásul minden SteadyShot INSIDE érzékelő mozgatási elven működő képstabilizátoros vázzal tökéletesen együttműködik. A legszűkebb blende f32, a 3.5kg-os objektív hátsó felébe 42mm-es átmérővel helyezhetünk szűrőket, a közelpont 4 méter.

Az objektív tubusára 4 fókuszgomb került, mellyel vezérelhető az automatikus élességállítás és egyszerűen kapcsolhatunk a manuális és automatikus AF között.1.4x és 2x is használahtó hozzá, utóbbi esetében viszont csak kézi élességállítás garantált.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!