15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Sony NEX-5R – pozitív változások | fototv.hu

 

Jellemzők:

NEX-5R

Típus

Digitális kompakt rendszerű kamera, cserélhető lencsékkel

Lencsekompatibilitás

E bajonettes lencsék. Opcionálisan vásárolható adapterrel A bajonettes lencsék is használhatóak (a folyamatos autofókuszt az LA-EA2 támogatja).

Képérzékelő szenzor

APS-C típusú (23,5×15,6 mm) Exmor™ APS HD CMOS szenzor, 16,1 effektív megapixellel

Processzor

BIONZ™ processzor

ISO érzékenységi skála

ISO 100–25600 (állóképeknél)

HD film felvétel

Full HD AVCHD Ver. 2.0 Full HD AVCHD Ver. 2.0/ MPEG-4 AVC (H.264); MP4;

1920 x 1080 50p-ig

LCD

7, 5 cm (3") típusú TFT (Xtra Fine LCD) 921 ezer képpont felbontással; felfelé dönthető 180 fokban, lefelé kb. 50 fokban; nyomásérzékeny érintőpanel

Digitális zoom

Clear Image Zoom: kb. 2x (állóképeknél)

Smart Zoom: kb. 1.4x/2x (állóképeknél)

Digital Zoom: kb. 4x (állóképeknél / filmeknél)

SteadyShot™ INSIDE

(Optikai képstabilizálás elérhető néhány E-bajonettes lencsénél)

Autofókusz-rendszer

Fast Hybrid AF (fázisérzékelős AF / kontrasztérzékelős AF); 99 fókuszpont (fázisérzékelős AF) / 25 fókuszpont (kontrasztérzékelős AF);

Objektumkövető AF

Képi hatások

11 típus (15 variáció): Poszterizálás (Szín, fekete-fehér), Pop szín, Retro fotó, Részleges színek (piros, zöld, kék, sárga), Magas kontrasztú monokróm, Játék kamera, Soft High-key, Lágy fókusz, HDR festés, Gazdag tónusú monokróm, Miniatűr

Sorozatfelvétel

Max. 10 kép/másodperc (Speed Priority módban)

Akkumulátor (állóképeknél)

Kb. 330 felvétel (CIPA mérés)

Külső vaku (csomagolva)?

GN7 (méterben ISO 100-as értéknél)

Egyéb:

Automata Portrékészítés és Saját Portré; Arc- és Mosolyfelismerés; Superior AUTO; Panorámafelvétel (2D); Auto HDR; DRO; Kézben tartott alkonyat mód; Kreatív Stílusok; Fotó Kreativitás interface; Wi-Fi; USB-vel töltés; PlayMemories Camera Apps alkalmazás

 

Sajtóbejelentés:

A most megjelenő NEX-5R típusú fényképezőgépet DSLR gépekre jellemző fotózási és modern hálózati funkciókkal látták el. A kamera képességei letölthető alkalmazásokkal fejleszthetők.

A Sony NEX-5R-ben nagyméretű APS-C szenzor felelős a 16,1 megapixeles, nagy részletességű képekért és az éles full HD videókért. A BIONZ processzorral párosítva mindez hibátlan, alacsony zajszinttel rendelkező fotókat eredményez gyengén megvilágított belső terek esetén is, akár ISO 25600-as beállítási értékig.

A kamera a cserélhető lencséjű Sony gépek közül először használja a gyors hibrid autofókuszt (Fast Hybrid AF), amely kombinálja a fázis- és kontrasztérzékelést. Folyamatos sebesség prioritású (Speed Priority Continuous) módban a gép automatikusan fázisérzékeléses autofókuszra vált. Ez a „DSLR típusú” fókuszálás különösen hasznos, amikor 10 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétel készül a gyorsan mozgó objektumokról.

 

A hibrid autofókuszt már támogatják a következő objektívek: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. A kompatibilis objektívek száma firmware-frissítésekkel fog bővülni.

A kamera LCD érintőképernyője teljes funkcionalitású irányító tárcsával és gombbal van ellátva. Új szolgáltatásként jelenik meg az érintőképernyős zárkioldó, hogy még egyszerűbb legyen megörökíteni a megfelelő pillanatot. A képernyő 180 fokban elfordítható, így a gép alkalmassá válik a saját portré készítésére is. A bekapcsolható digitális szintmérő lehetővé teszi a tájképek és építmények fotózásánál, hogy a képek teljesen horizontálisak maradjanak.

A full HD filmfelvételt segíti az új Auto Slow Shutter (automatikus lassú zár) funkció, ami élettelibbé teszi a gyenge fényben készült klipeket. A fényképező sötét beltérben készült vagy éjszakai felvételek esetében automatikusan lassabb záridőt állít be, hogy megnövelje a fényerőt.

A cserélhető lencséjű Sony alfa gépek közül a NEX-5R első abból a szempontból is, hogy beépített wifivel teszi lehetővé a képek könnyed megosztását, elmentését, megtekintését. Bármely, a PlayMemories alkalmazást futtató okostelefonra vagy táblagépre vezeték nélkül továbbíthatók a felvételek. Természetesen egy hálózatban lévő PC-re is átküldhetők, illetve DLNA kompatibilis vagy a Direct Wi-Fi átvitelt támogató televízión is megtekinthetők a képek.

A PlayMemories segítségével lehetőség nyílik a kamera képességeinek fejlesztésére is különböző letölthető alkalmazásokkal. Már a megjelenés napjától elérhetőek a Picture Effect+, a Bracket Pro, a Multi Frame NR, a Smart Remote Control és a Direct Upload alkalmazások, és még továbbiak várhatók.

Az új fényképezőgéphez új kiegészítők is megjelentek, mint az LCS-SL10 puha fotóstáska és a PCK-LM13 félkemény képernyővédő. A NEX-5R kompakt rendszerű fényképezőgép 2012 októberének közepétől vásárolható meg Európában.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles