14.1 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Sony HDR-AZ1VR mini akciókamera | fototv.hu

A Sony bejelentette legkisebb akciókameráját, a HDR-AZ1RV-t. Súlya 63 g, mérete pedig 2/3-a a korábbi akciókameráknak. Méretének csökkenését az tette lehetővé, hogy a GPS jelek naplózása átkerült a távirányítóba.

Sony HDR-AZ1VR mini akciókamera fehér és fekete színben kapható

Sajtóbejelentés:

Apró csoda: a Sony új, Action Cam Mini készüléke újtávlatokat nyit az akciófelvételek készítésében

  • A Sony valaha volt legkisebb akciókamerája az Action Cam Mini: súlya mindössze 63 g, mérete pedig 2/3-a a korábbi modellekhez képest
  • Új, csuklóra szerelhető Live-View távirányító GPS-sel
  • Kiváló Action Cam Mini képminőség ZEISS Tessar? objektívvel, Exmor R? CMOS szenzorral és SteadyShot? képstabilizátorral
  • Élő video-streamelési lehetőség a USTREAM? révén, melyen keresztül azonnal megoszthatja élményeit barátaival, és az ingyenes Action Cam Movie Creator szoftverrel megalkothatja saját, akciókban bővelkedő videóit

Sony HDR-AZ1VR súlya mindössze 63 g, mérete pedig 2/3-a a korábbi modellekhez képest.

A Sony legkisebb Action Cam készülékével ? HDR-AZ1VR ? bármikor akciódús felvételeket készíthet, ugyanis ez az apró Full HD kamera mindig készen áll a kalandra.

Akár utazik, a hegyekben túrázik, kerékpározik, lovagolni megy, vagy éppen csak egy sétára indul, az új Action Cam Mini készülékkel egészen egyedülálló szemszögből készíthet felvételeket. A készülék mindössze 63 g, mérete pedig a korábbi kamerák 2/3-ának felel meg, ennek ellenére ugyanúgy Full HD felvételeket készíthetünk vele. Ezen felül megtalálhatóak benne a Sony vezető technológiái, és mindazok a tulajdonságok, melyek az Action Camet is népszerűvé tették úgy, mint a SteadyShot képstabilizátor, valamint a sztereó hangzás. A HDR-AZ1VR kis mérete ellenére Full HD felbontásban rögzíti a felvételeket, 50Mbps sebességgel XAVC S formátumban, 170°-os látószögben.

A Sony HDR-AZ1VR kamerával 5 méteres mélységig bátran vízbe merülhetünk.

Mivel az Action Cam Mini cseppálló kivitelben készült, ezért ellenáll nemcsak a szakadó esőnek, de a sáros pocsolyáknak is. Extrémebb körülmények között a vízálló tok védi meg a kamerát a váratlan ütésektől, a homoktól, 5 méteres mélységig pedig vízbe is merülhetünk vele.

Az Action Cam Mini HDR-AZ1VR csomag RM-LVR2V Live-View távirányítóval kerül a sportkamerák piacára5. A csuklóra is rögzíthető kiegészítőt a tervezők egy kis képernyővel látták el, hogy ne csak az aktuális képet lehessen követni rajta, hanem közben módosíthassunk a beállításokon, visszajátszhassuk vagy törölhessük az egyes felvételeket mialatt a kamera a sisakra ,kormányra van rögzítve. Egyidejűleg akár 5 kamera is irányítható vele, amennyiben egyszerre több látószögből készült POV videókat kívánunk készíteni. A GPS adatok naplózása a kamerából átkerült a távirányítóba, így vált lehetővé a Sony számára az AZ1 kamera méretének jelentős csökkentése.

Sony HDR-AZ1VR mini akciókamera

Hazaérve pedig az új Action Cam Movie Creator szoftverrel készíthet lenyűgöző videókat a felvett nyersanyagból a sokoldalú beállításoknak köszönhetően.

Többek közt módosítható a sebesség, a távolság, de akár mélységet is adhatunk videóinknak. Az Action Cam Mini akár 120 fps (másodpercenkénti képkocka) sebességgel képes rögzíteni, így kivételes slow-motion videókat kapunk, melyek egy normál sebességű lejátszón is végignézhetőek.

A hátsó megvilágítású Exmor RTM szenzor a prémium ZEISS objektívvel és a Sony BIONZ XTM processzorával élethű és részletgazdag képeket készít ? még rossz fényviszonyok között is. A SteadyShot funkció stabilizálja a képeket, ezáltal menetközben is kivételesen éles, bemozdulástól mentes felvételek készülnek.

A Sony HDR-AZ1VR cseppálló kivitelben készült, ezért ellenáll a szakadó esőnek és a sáros pocsolyákn

A HDR-AZ1VR készülékkel élőben streamelheti kalandjait a USTREAM-en keresztül. Küldhet barátainak üzenetet SNS-sel, miközben memóriakártyára rögzíti videóját.

Az Action Cam Mini előnyeit további kiegészítők széles választékával használhatja ki. A VCT-BPM1 kiegészítő egy hátizsákokhoz használható eszköz, mellyel biztonságosan rögzíthető a kamera a hátizsák hevederén.8 A BLT ? CHM1 a sisakra történő felhelyezést biztosítja. AZ SPK-AZ1 vízálló tok megvédi a készüléket a nedvességtől, az NP-BY1 újratölthető akkumulátorral pedig megelőzhető, hogy idő előtt lemerüljön a kamera. Az ACC-TRDCY Accessory Kit ötvözi az akkumulátort és az USB töltőt, a speciálisan összeállított Action Cam Mini kit, pedig az extrém igényeknek megfelelő eszközöket tartalmazza.

Action Cam weboldala, amelyen megtekinthetőek a termékek, a legfrissebb információk és videók, a lenti linken érhető el: http://www.sony.hu/actioncam

Az új HDR-AZ1 Action Cam Mini előrendelhető ezen az oldalon: http://www.sony.hu/ Az értékesítése Európában 2014 októberében várható.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles