3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Sony FDR-AX100 4K gyorsteszt | fototv.hu

Bár nagyon rövid időre került csak a kezünk közé a Sony legújabb 4K kamerája, pár órás ismerkedésünk alatt mély benyomást tett ránk az AX100. A japán cég az elsők között hozott ki elérhető áru konzumer kamerát 4K felbontással, melynek képminősége önmagáért beszél. Még ha legyintünk is az Ultra HD felbontásra, nézzük csak meg milyen részletességet kapunk 1080p visszajátszáskor?

Sony FDR-AX100 rögzítés közben

A Sony még januárban mutatta be az FDR-AX100 Handycam-et, mely az első elérhető áru 4K felbontást garantáló kamerák egyike. A legfontosabb tulajdonságai: 1?-os Exmor R CMOS érzékelő, 12x átfogású T*-os Zeiss objektív és 4K/30p videó rögzítés. Ráadásként elektronikusan mozgató front gyűrűt is kapunk, mellyel a zoom és az élesség is finoman állítható.

Miután az átlag felhasználók és a sugárzott TV adás tekintetében még a HD-t sem lépte meg az országunk, valamint a világ legnagyobb része sokan csak legyintenek a 4K-ra. Minek ez? A kérdés egyrészt teljesen jogos, mivel megjelenítők sincsenek még nagyon piacon. Másrészt viszont a Sony AX100 képminőségét látva megfogalmazódik az emberben egy vágy, én is ilyen részletgazdagságot akarok. Full HD-ban visszajátszva hihetetlen különbséget mutatnak a részletek, ráadásul a többlet információ dinamika visszanyerésre is használható.

Sony FDR-AX100 mintakép

Csak pár órát tölthettünk a készülékkel így gyakorlatilag az első felvételeinket osztjuk meg kedves olvasóinkkal és nézőinkkel. Rettenetesen fújt a szél a forgatáskor, még a masszív Manfrotto állványzat is beleremegett az orkán erejű szélbe. Íme pár demó felvétel, mely remélhetőleg megmutatja az FDR-AX100 kiváló képminőségét.

Valamilyen rejtélyes oknál fogva a videónk egyik jelenetekor, minta 360p-re csökkenne a Youtube-on a videónk felbontása, így az első ?fás? részlet íme eredeti 4K felbontásban vágatlanul:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles