Sony DSC-QX30, DSC-QX10 és ILCE-QX1 | fototv.hu

0
1

A Sony bejelentett két új, Smart Lens típusú fényképezőgépét a Sony DSC-QX30-at és az ILCE-QX10-et. Mindkét modell Wi-fi segítségével okostelefonra rögzítve, de önállóan is használható. A DSC-QX30 30x-os optikai zoommal és Steady Shot optikai képstabilizátorral rendelkezik. Az ILCE-QX1 nagy APS-C méretű Exmor CMOS szenzort és BIONZ X processzort kapott. A Sony DSC-QX10-nél pedig megjelent a réz és pink változat.

[[GALLERY2]Sony DSC modellek több színben

Sajtóbejelentés:

A Sony tovább bővíti egyedülálló QX készülékeinek sorát

  • ILCE-QX1 nagy APS-C méretű Exmor? szenzor, BIONZ X? processzor, továbbfejlesztett kamera funkciók; kompatibilis E-bajonettes és A-bajonettes1 cserélhető objektívekkel
  • DSC-QX30 30x-os optikai zoommal és Steady Shot optikai képstabilizátorral
  • DSC-QX10 két új színben

A Sony legújabb, okostelefonra rögzíthető, külső kameramoduljai bármikor készen állnak egy spontán kép elkészítésére, a felvételeket pedig akár azonnal megoszthatja ismerőseivel vagy barátaival.

Wi-fi kapcsolat segítségével egyszerűen párosítható az objektív és az okostelefon, a QX100 és QX10 készülékekre megjelent firmware frissítéssel pedig sokkal gyorsabban kapcsolódhat az NFC technológiával, mint korábban. Amennyiben Xperia okostelefonnal rendelkezik a párosítás még zökkenőmentesebben zajlik.

ILCE-QX1[1]

Sony ILCE-QX1 használható mobillal és mobil nélkülAz ILCE-QX1 egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a profi fotósok így használhatják már meglévő, E-bajonettes objektívjeiket. Válassza ki kedvenc lencséjét ? zoom, széles látószögű, tele vagy makró ? és engedje szabadon képzelőerejét a különböző exponálási, fókusz és felvételi módok terén!

A kamera 20.1 (effektív) megapixeles, APS-C méretű Exmor CMOS szenzorral rendelkezik, mely garantálja azt a páratlan részletességet, amit elvárhatunk egy ilyen eszköztől. A beépített és továbbfejlesztett Sony BIONZ X képfeldolgozó processzorral kiegészített érzékelő alacsony képzajjal dolgozik, és gyenge fényviszonyok mellett is jól használható.

[1] A termék Magyarországon nem elérhető.

A QX1 nagyérzékelőjével profi szintű, a hátteret elmosó, bokeh effektet is készíthetünk ? erre egy okostelefon fényképezője önmagában nem képes.

Profi és hobbi fotósok  egyaránt megtalálják a prémium szerkesztési opciók közül kedvenceiket. A Superior Auto rengeteg különböző jelenetet képes felismerni ? tájképeket vagy hátulról megvilágított portrékat ? a beállítási lehetőségeknek köszönhetően a fotók képzajtól mentesek. Azok a fotósok, akik szeretnek a képeken utómunkát végezni, biztos örülni fognak a RAW formátumban is rögzíthető képeknek. Ráadásul a telefonra szerelhető külső lencsék között egyedüliként ebben a készülékben helyeztek el pop-up vakut, amely kellő fényt ad a portréknak, a homályos beltéri képeknek és az éjszakai felvételeknek.

Az LCS-QXA egy bőrhatású, pánttal ellátott tok, mely igazi prémium kinézetet ad a QX1-nek. A készülék tökéletes biztonságban van, akár vállon, akár övön  hordja tulajdonosa.

DSC-QX30

Az okostelefonokkal készített képek gyakran homályosak és rossz minőségűek. A kompakt DSC-QX30 nagy 30x-os optikai zoomjának köszönhetően a felvételek élesek és képzajtól mentesek, a Steady Shot optikai képstabilizátor pedig megakadályozza, hogy a képek elmosódjanak.

Sony DSC-QX30

Az objektív fókusztávolsága 24mm-től egészen 720 mm-ig terjed, s ezzel akár a 40 méterre álló tárgyakról, személyekről is éles, közeli képek készíthetők. Ha még közelebbi felvételt szeretne, akkor a Clear Image Zoom használatával pixelek veszítése nélkül lehetséges a 60x-os5 nagyítás.

Az elképesztően nagy zoom teljesítmény mellett a Lock-on AF funkció, és az akár 10 fps sebességgel készíthető folyamatos sorozatfelvételnek köszönhetően, a gyorsan mozgó témákról készült felvételek is élesek lesznek. Ezenfelül lenyűgöző, 60p sebességgel készíthetőek egy gombnyomásra Full HD videók.

Sony DSC-QX30 könnyen rácsatlakoztatható a mobilra

Mindkét kameramodul kompatibilis a Sony RM-LVR16 és RM-LVR2V7 Live View távvezérlőkkel8. Ezek a csuklón hordható készülékek lehetővé teszik, hogy akár egyszerre öt kamera felvételeit ellenőrizzük és válogassuk ki a legjobbakat ? kiváló megoldás, ha például különböző szögekből szeretnénk összeállítani egy komplett felvételt.

A DCS-QX10 új színvariánsai

A QX10 két új, divatos színben is elérhető lesz, a fekete és fehér mellett már rózsaszín és réz változatban is.

ADP-FSK1

A QX sorozatú eszközök kiváló fényképeket készítenek, az ADP-FSK1 segítségével szinte bármilyen szögből elkészíthetjük a kívánt felvételt. A Free Angle Shooting csomag tartalmaz egy dönthető adaptert és egy markolatot, így bármilyen szögből, gond nélkül készíthetőek felvételek vagy önarcképek.