4.4 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Sony DSC-HX1 – Forradalmasított panoráma szolgáltatás | fototv.hu

Az új 9 megapixeles CMOS Exmor CMOS szenzorral felvértezett, 20x-os átfogású lencsével szerelt bridge készülék egyedi szolgáltatást kínál a panorámaképek kedvelői számára. 

A készülék egyik legnagyobb újdonsága az 1/ 2.4 inch-es Exmor CMOS érzékelő, mely 10 kép/ mp-es sorozatfelvételt tesz lehetővé teljes, 9,1 megapixeles felbontásban. Az új lapka nagyobb dinamikai átfogást és színhelyesebb megjelenítést is ígér. A képfeldolgozásért a már ismert Bionz processzor a felelős, az analóg/ digital konverter a lapkán kapott helyet, így lehetséges az új szenzor kimagaslóan alacsony zajszintje. Az érzékenység ISO 80 és 3200 között állítható. A kijelző egy 3”-os, 230 400 képpontból álló TFT LCD, mely az utóbbi H modellekkel ellentétben nem dönthető.

A Sony is kötelezően belerakta az új modelljébe a hiper-automatikus üzemmódot, mely intelligens témafelismerést, arcfelismerést és képstabilizálást nyújt a felhasználóknak.

A panoráma képek készítése még tovább egyszerűsödik a Sony Cyber-shot DSC-HX1 modellel. A készülék túllép az eddig ismert fényképezőgépek panoráma szolgáltatásain; nem 3 fényképet illeszt össze, illetve nem is utólagos képszerkesztéssel kell a végeredményt létrehozni. Az HX1 szinte „videózva” készíti el a panoráma felvételt. Csak az exponáló gombot kell megnyomnunk és a megörökíteni kívánt témát svenkelő mozdulattal végigpásztázzuk. Két képarányban készíthetünk felvételt, a szélesebb 224°-os panorámakép készítésekor 100! felvételből fűzi össze a képet, míg a kisebb képarány esetében 30 képet illeszt össze. A panorámakép maximális felbontása 7152 x 1080 képpontból áll.

De nem ez az egyetlen újdonság az HX1-ben; az éjszakai üzemmód használatával – a Casio-tól már ismerős –elkerülhető az extramagas érzékenységek, ezáltal a nagy zajosodás mértéke, vagy az állvány használata. A fényképezőgép 6 (alulexponált) felvételt egyszerre készít el és azokat egymásra helyezi.

A Sony ennél a modellnél szakított a Carl Zeiss lencsékkel, a képalkotásért 20x-os átfogású (28-560mm ekvivalans értékű) felsőkategóriás Sony G objektív felel, melynek legközelebbi fókusztávolsága 1cm makró módban. A bemozdulás mentes képekről az Optical SteadyShot, optikai képstabilizátor gondoskodik.


A készülék HD videó (1440 x 1080) rögzítésére is alkalmas 30 kép/mp képfrissítési sebesség mellett, AVC/H.264 formátumban.

Az új HX1 11MB jelképes belső memóriával rendelkezik és természetesen a Memory Stick Duo család kártyáival bővíthetjük a tárkapacitást.

A készülék várhatóan márciusban startol, közel 500 dolláros bevezető áron.

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles