Sony Cyber-shot RX100 III | fototv.hu

0
0

A Sony ma bejelentette az RX100-as prémium kompaktjának legújabb verzióját, mely a III-as jelelölést kapta. A Cyber-shot RX100 III nem csak ráncfelvarrásokat kapott, egy újra tervezték az optikai rendszert és végre EVF kereső is került a prémium kompaktba. A videós funkciókat is gazdagították 50mbps-os XAVC formátumú Full HD mozgókép rögzítési lehetőséggel.

Sony Cyber-shot RX100 III

Az RX100 mk II verziója inkább csak kozmetikai megújulás volt, ám a Sony Cyber-shot RX100 III igazi meglepetéseket és a felhasználóknak kedvező megoldásokat tartogat. Maradt a 20 megapixeles felbontás, melyet egy 1?-os hátsó megvilágítású Exmor R CMOS szenzor szolgáltat és Bionz X processzor végzi a képfeldolgozást.

Sony Cyber-shot RX100 III

A korábbi 28-10mm (ekv) gyújtótávolságú objektívet egy 24-70mm f1.8-2.8 kezdőfényerejű T* Zeiss zoomra cserélte a gyártó. A lencserendszer azért is különleges, mert a kilenc sima aszférikus tag mellett először használtak két lencséből összecsiszolt aszférikus elemet. Így érhető el a jobb képélesség és nagyobb fényerő a kis méret ellenére. Egy 3Fé (1/8) ?es ND is beépítésre került a készülékbe így nem kell annyira aggódni a max. 11-es blende és a tűző napon történő fotózás miatt.

Sony Cyber-shot RX100 III

A Zeiss márkanév a keresőben is megjelenik, ugyanis egy felpattanó 1.44 millió képpontos OLED Tru-Finder EVF keresőt is kapunk az RX100 III esetében. Ezt a tükröződések megszüntetése érdekében Zeiss T* bevonattal látták el. A hátsó LCD kijelző 3? átmérőjű 1.228.800 képpontos, felfelő 180 fokban hajtható így mindenki remek selfiket fog tudni készíteni vele.

Sony Cyber-shot RX100 III

A Sony legújabb fém vázas prémium kompaktjával kiváló minőségű Full HD videókat lehet majd rögzíteni. Az RX 100 III 50mbps bitrátájú XAVC S formátumú 1080p mozgóképet rögzít, ráadásul a HDMI kimeneten keresztül tömörítetlen jelet lehet rögzíteni külső eszközökkel. Kapunk 120fps-t HD felbontás mellett és lehet egyszerre XAVC és AVCHD formátumokat párhuzamosan rögzíteni.

Sony Cyber-shot RX100 III

Megmaradt a teljes manuális vezérlés és a számos egyedileg paraméterezhető beállítás. Vezeték nélküli kommunikációra is képes a modell és persze egy érintésre NFC-vel képes azonnal ?párosodni?. egy nagy hiányossága van, már nem találunk a tetején vakusarut így az intelligens multi interface-es kiegészítőket sem fogjuk tudni használni vele.

Sony Cyber-shot RX100 III

A Sony Cyber-shot RX100 III idén júniustól került a boltokba, a tengerentúlon 800 dollárt fognak kérni ért. Találtunk egy bemutató videót is a fényképezőgépről, melynek műsorvezetője kedvenc fotós-tech női bálványunk Olivia Speranza:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!