1.7 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Sony Alpha SLT-A77 és A65 | fototv.hu

A Sony legújabb SLT, azaz tükör nélküli gépvázai minden eddiginél gyorsabb autofókuszt és sorozatfelvételt kínálnak, 50p képfrissítés is elérhető Full HD videózás közben, az A77 váz pedig 24 megapixel fölé rakja a mércét.  

A Sony ?77 és ?65 fényképezőgépei 24,3 megapixeles felbontással és a világ leggyorsabb* 12 kép/mp sebességű aktív AF sorozatfelvételével

  • A világ leggyorsabb*, 12 kép/mp sebességű aktív AF-es sorozatfelvétele maximális felbontásban és precíz  fáziseltolásos autofókusszal (?65: 10 kép/mp)
  • Az újonnan kifejlesztett19-pontos AF rendszer 11, kereszt szenzorral rendelkezik (?77)
  • 24,3 valós megapixeles felbontású Exmor APS HD CMOS szenzor és fejlett BIONZ processzor
  • A világ első** XGA OLED Tru-Finder™ keresője sokféle információ megjelenítésére képes
  • Quick AF Full HD Movie felvétel, progresszív AVCHD támogatás, és szabadon választható P/A/S/M expozíciós lehetőségek manuális fókusz módban
  • Új design és ergonomikus tervezés jellemzi a világ első* 3-irányban dönthető Xtra Fine LCD kijelzővel és gumírozott, kényelmes markolattal rendelkező fényképezőgépét (?77)

* a cserélhető objektíves, APS-C szenzorral rendelkező digitális fényképezőgépek között 2011. augusztus 24.-i állapot szerint (?77 esetében).

** a cserélhető objektíves, APS-C szenzorral rendelkező digitális fényképezőgépek között 2011. augusztus 24.-i állapot szerint

A Sony tovább bővíti a félig áteresztő tükör technológiával rendelkező termékcsaládját két új, A-bajonettes modellel, amely az amatőr és profi fotósok igényeit egyaránt képes kielégíteni.

Sony SLT-A65 Sony SLT-A77

A félig áteresztő tükör technológia területén elért eredményeknek köszönhetően az SLT-A77 (?77) és az SLT-A65 (?65) fényképezőgépek a leggyorsabb, legsokoldalúbb gépek a cserélhető objektíves fényképezőgépek között kategóriájukban. A továbbfejlesztett ergonomikus megoldások mindkét fényképezőgép esetében tetten érhetők az új markolat és a „vakon” használható vezérlőgombokon, hiszen nem kell kitekinteni az XGA OLED Tru-Finder™ keresőből.

Az igen sikeres ?700 DSLR elődjét felváltó ?77 további lehetőségeket tartogat a használhatóság és teljesítmény területén mert a felhasználóbarát kezelhetőséggel könnyen elérhetővé válnak a kiváló eredmények.

Sony SLT-A65 Sony SLT-A77

Egyedülálló fotós lehetőségek

Az ?77 jelenleg a világ leggyorsabb folyamatos AF expozíciós teljesítményével* büszkélkedhet, hiszen maximális felbontás mellett képes akár 12 kép/mp sorozatfelvételre, miközben a fázisérzékelős autofókusz folyamatosan aktív. Az ?65 hasonló teljesítményre, mintegy 10 kép/mp sebességre képes, amely kiemelkedő teljesítménynek számít még a félprofesszionális kategóriában is.

A precíz AF követéssel a még mozgó tárgyakat is kiválóan követi, köszönhetően az újonnan kifejlesztet 19-pontos autofókusz rendszernek, amelyből 11, kereszt szenzor. (?65: 15-pontos AF 3 keresztirányú szenzorral). A követéses fókusszal pontosan rögzíthető egy mozgó tárgy beállított fókusza – még akkor is, ha a céltárgy követését egy másik mozgásban lévő tárgy megzavarná.

A sebészi pontosságú kezelést az új elektronikus zárrendszer segíti, s ezáltal az expozíciós időköz a professzionális kategóriában is a csúcsot jelentő kb. 0,05 másodperc.

Sony SLT-A65 Sony SLT-A77

Utolérhetetlen képminőség és kreatív lehetőségek

Az ?77 és az ?65 fényképezőgépek mindegyike a Sony által újonnan kifejlesztett 24,3 valós megapixeles felbontású Exmor APS HD CMOS szenzorral rendelkezik.

A szenzor által érzékelt képeket a legújabb BIONZ képalkotó rendszer veszi át, amely a képszenzor által átadott elképesztő mennyiségű képi adat feldolgozására alkalmas. A szenzor és a BIONZ processzor különleges kombinációja csodás lehetőségeket rejt magában, amik a kristálytiszta, alacsony zajtartalmú képekben és Full HD videofelvételekben érhető tetten.

Az érzékenység ISO 100-16000 között választható (?77). A magasabb érzékenységi tartományokban mindkét fényképezőgép alkalmas a leggyorsabb sportjelenetek megörökítésére, vagy akár gyenge fényviszonyok közötti, igen expresszív alkotások vaku nélküli felvételére is. Az alacsony ISO értékek kifejezetten előnyt jelentenek a hosszabb expozíciós záridők esetén, például egy vízesés fényképezésekor.

Mindkét fényképezőgép rendelkezik a világújdonságnak számító XGA OLED Tru-Finder™ keresővel. Az eddig példa nélküli 2359 ezer képpontos (XGA) felbontású precíz elektronikus kereső tiszta, részletekben gazdag, magas kontrasztú képeket jelenít meg mintegy 100%-os képi lefedést is nyújtva, amely körülbelül 10x jobb teljesítmény, mint amire egy hagyományos elektronikus kereső képes és képbefogási képessége alapján méltó riválisa a professzionális kategória optikai keresőinek.

Sony SLT-A65 Sony SLT-A77

A keresőben részletes információ látható az expozícióval kapcsolatban: ötféle kereső mód közül lehet választani. Az expozíciós beállítások, a fehéregyensúly és további értékek változtatásának hatásai élőben láthatók a Tru-Finder™ keresőben. A fókusz precíz beállítását a tárgy egy-egy pontjára való zoomolással is lehet ellenőrizni.

Egyetlen gombnyomásra a „Smart Teleconverter” módban láthatóvá válik a képszenzor által érzékelt kép középső és kinagyított része. Ezáltal a kompozíciók tisztán láthatók a nagyfelbontású XGA OLED Tru-Finder™ keresőben 12 megapixeles képként, s további 1,4x vagy 2x-es nagyítás is lehetséges. Nincs szükség arra, hogy kitekintsen a Tru-Finder™ keresőből, hiszen ott a teljes komponálás megvalósítható – így biztosítva azt, hogy a fotós valóban magára az alkotásra tudjon koncentrálni.

A fényképek és a videók ugyancsak egyszerűen megjeleníthetők a változtatható dőlésszögű, 7,5 cm-es (3.0") Xtra Fine LCD kijelzőn amely nagyfelbontású (921 ezer képpont) TruBlack technológiája kiváló részletességet és kontrasztot biztosít. További finom megoldás, hogy az ?77 esetében a világ legelső, 3-irányban dönthető kijelzője is bemutatkozik, amely szinte bármilyen szögből és pozícióból történő komponálást lehetővé tesz (?65: 2-irányban dönthető LCD).

Sony SLT-A65 Sony SLT-A77

Full HD video

Az ?77 és az ?65 további lehetőségeket nyújt a Quick AF Full HD Movie felvétellel, amely már korábban bemutatkozott a Sony áteresztő tükör technológiával rendelkező fényképezőgépei esetében. A fáziseltolásos rendszer pontos fókuszálást biztosít még mozgó portré megörökítésekor is.

Az APS-C fényképezőgépek között szintén újdonság, hogy a Full HD videofelvétel már 50p (progresszív) minőségben is elérhető – az AVCHD (Ver. 2.0) formátumra mintegy válaszként. A 25p felvétellel csodás, mozifilmszerű hatás érhető el. A kreatív videós lehetőségek a manuális fókusz valamint a P/A/S/M expozíciós módok által, a fényképezőgép használatához hasonlóan használhatók.

?77: továbbfejlesztett félig áteresztő tükör technológia

Az igen sikeres ?700 DSLR fényképezőgép utódaként az ?77 kettős vezérlőtárcsája precíz irányítást tesz lehetővé, továbbá különálló, a váz felső részéhez rögzített LCD kijelzővel is rendelkezik. A masszív magnézium váz nemcsak erős, hanem könnyű is. A legfontosabb vezérlők védve vannak a por és a nedvesség ellen, ugyanúgy, mint ahogy az új SAL1650 objektívek, a VG-C77AM, kifejezetten az ?77-hez készült vertikális markolat és HVL-F43AM vaku is.

A fényképezőgép masszív kialakítását külön alátámasztja, hogy az új zárszerkezetet 150 ezer expozicióra tesztelték a minimális 1/8000 másodperces zársebesség mellett (1/250 mp vaku szinkron). Az integrált GPS automatikus geocímkézést tesz lehetővé mind a videók mind a fotók esetében.

Új DT 16-50mm F2.8 SSM zoom objektívek és kiegészítők

Az A-bajonettes objektívek folyamatosan bővülő családja mindkét fényképezőgép számára ideális, csendes működésű, de fényes DT 16-50mm F2.8 SSM zoomos, 16mm-es széleslátószöggel rendelkező modellel bővült, amely kiváló választás minden felvételi körülményhez.

A nagyteljesítményű objektív por-, és nedvesség álló, zoom tartománya 3x-os nagyítást nyújt a legnagyobb, F2.8-as blendenyílás mellett. Az optikai teljesítményt két aszférikus tag és három ED üveg lencse biztosítja, hogy a kromatikusaberáció minimális legyen. A beépített SSM motor áll a gyors és csendes autofókusz működés hátterében.

Az opcionális, por-, és nedvességálló VG-C77AM vertikális markolat rendkívül kényelmes fogást nyújt álló képek készítéséhez. Akár két, NP-FM500H InfoLITHIUM akkut is el lehet benne helyezni, így akár 1060 képre (az LCD kijelzőn)/940 képre (a Tru-Finder™ keresőn) elegendő energia biztosítható Memory Stick PRO Duo™ memóriakártya használata esetén.

A kompakt és rugalmasan alkalmazható HVL-F43AM külső vaku kifejezetten az A-bajonettes fényképezőgépek GN43 szintű teljesítményt képes optimálisan kiszolgálni, a „Quick Shift Bounce” (a vaku feje az álló képnek megfelelően optimális pozícióba forgatható) funkció, vezetékmentes vezérlés lehetősége és a por/nedvességálló kivitel mellett. Továbbá az új A-bajonettes rendszerhez kifejlesztett opcionális kiegészítők között a hátitáska, a puha hordtáska, az LCD védőréteg illetve a szemkagyló is rendelkezésre áll.

Az ?77 és ?65 félig áteresztő tükör technológiával rendelkező digitális fényképezőgépekkel a Sony 2011. októberében jelenik meg a piacon.

*A cserélhető objektíves, digitális, APS-C méretű szenzorral rendelkező fényképezőgépek között, a 2011. augusztus 24.-i állapot szerint.

   Technikai specifikáció 

Kiemelt tulajdonságok

SLT-A77

SLT-A65

Típus

Cserélhető objektíves, digitális beépített vakuval

Cserélhető objektíves, digitális beépített vakuval

Objektív kompatibilitás

Sony A-bajonettes objektívek. A funkciók Minolta és Konica Minolta AF objektívekkel is elérhetők.

Sony A-bajonettes objektívek. A funkciók Minolta és Konica Minolta AF objektívekkel is elérhetők.

Képalkotó szenzor

APS-C type (23,5 x15,6 mm), Exmor APS HD CMOS szenzor RGB szín-előszűréssel

APS-C type (23,5 x15,6 mm), Exmor APS HD CMOS szenzor RGB szín-előszűréssel

Processzor

BIONZ™ képalkotó processzor

BIONZ™ képalkotó processzor

ISO érzékenység tartomány

AUTO (ISO 100 – 1600, ISO 100-12800 alsó és felső korlát választható), ISO 100 – 16000 választható (kiterjeszthető ISO 50 érzékenységre), Multi Frame NR (kiterjeszthető ISO 25600 értékre)

AUTO (ISO 100 – 1600), ISO 100 – 16000 választható, Multi Frame NR (kiterjeszthető ISO 25600 értékre)

Képminőség

RAW, RAW&JPEG, JPEG Fine, JPEG Standard, JPEG Extra Fine

RAW, RAW&JPEG, JPEG Fine, JPEG Standard

HDMI csatlakozó és BRAVIA Sync

HDMI mini csatlakozó (Type-C), BRAVIA Sync (link menü), PhotoTV HD, DVDirect kompatibilis

HDMI mini csatlakozó (Type-C), BRAVIA Sync (link menü), PhotoTV HD, DVDirect kompatibilis

Képarány: 3:2 (pixel)

L méret:  6000 x 4000 (24M)M méret:  4240 x 2843 (12M)

S méret:  3008 x 2000 (6M)

L méret:  6000 x 4000 (24M)M méret:  4240 x 2843 (12M)

S méret:  3008 x 2000 (6M)

HD filmfelvétel

Felvételi formátum: AVCHD 2.0 / MP4Video tömörítés: MPEG-4 AVC (H.264)

Képméret (pixel) (PAL): AVCHD: 1980×1080 (50p / 28M / PS, 50i / 24M / FX, 50i / 17M/FH, 25p / 24M / FX, 25p / 17M / FH), MP4: 1440×1080 (25kép/mp / 12M), VGA: 640×480 (25kép/mp / 3M)

Felvételi formátum: AVCHD 2.0 / MP4Video tömörítés: MPEG-4 AVC (H.264)

Képméret (pixel) (PAL): AVCHD: AVCHD: 1980×1080 (50p / 28M / PS, 50i / 24M / FX, 50i / 17M/FH, 25p / 24M / FX, 25p / 17M / FH), MP4: 1440×1080 (25kép/mp / 12M), VGA: 640×480 (25kép/mp / 3M)

Elektronikus kereső

XGA OLED, 1,3 cm (0.5 típus) elektronikus kereső (2 359 296 valós képpont), 100% lefedettség, 5-féle kijelző mód és rács kijelző mód.

XGA OLED, 1,3 cm (0.5 típus) elektronikus kereső (2 359 296 valós képpont), 100% lefedettség, 5-féle kijelző mód és rács kijelző mód.

LCD

7,5 cm (3.0-típus) szélesképernyős TFT, Xtra Fine LCD TruBlack technológiával,  921 ezer képpont felbontás

7,5 cm (3.0-típus) szélesképernyős TFT, Xtra Fine LCD TruBlack technológiával,  921 ezer képpont felbontás

SteadyShot™ INSIDE

Igen

Igen

Pormentesítő rendszer

Statikus töltés elleni védőréteg az optikai filteren és mechanikus képalkotó-szenzor védelem

Statikus töltés elleni védőréteg az optikai filteren és mechanikus képalkotó-szenzor védelem

Fókusz módok

AF/MF választható.

AF módok: egyszeri AF, automata AF, folyamatos AF

AF/MF választható.

AF módok: egyszeri AF, automata AF, folyamatos AF

Autofókusz rendszer

19 pontos TTL fáziseltolású AF rendszer 11 keresztirányban elhelyezett szenzorral

15 pontos TTL fáziseltolású AF rendszer 3 keresztirányban elhelyezett szentorral

Expozíciós módok

AUTO, AUTO Advanced (AUTO+), jelenetválasztás, Sweep Panorama, 3D Sweep Panorama, Folyamatos prioritásos AE, Film, Programozott AE (P), Blende prioritás (A), Záridő prioritás (S), Manuális (M)

AUTO, AUTO Advanced (AUTO+), jelenetválasztás, Sweep Panorama, 3D Sweep Panorama, Folyamatos prioritásos AE, Film, Programozott AE (P), Blende prioritás (A), Záridő prioritás (S), Manuális (M)

Expozíciós mérőrendszer

1200-zónás értékelő rendszer

1200-zónás értékelő rendszer

Expozíciós módok

Multi-szegmens, középsúlyozású, pont

Multi-szegmens, középsúlyozású, pont

Jelenetválasztás

Portré, Tájkép, Makró, Sport/akció, Naplemente, Éjszakai portré, Éjszakai-látkép, Kézben tartott esti felvétel

Portré, Tájkép, Makró, Sport/akció, Naplemente, Éjszakai portré, Éjszakai-látkép, Kézben tartott esti felvétel

Képeffektek

11 mód (15 variáció): Polarizáció (színes,F-F), Pop-art , Retro , Színkiemelés (R,G,B,Y), Nagy kontrasztú monokróm, Játékkamera, High-key, Lágy kép, HDR festés, Tónus gazdag monokróm, Miniatűr

11 mód (15 variáció): Polarizáció (színes,F-F), Pop-art , Retro , Színkiemelés (R,G,B,Y), Nagy kontrasztú monokróm, Játékkamera, High-key, Lágy kép, HDR festés, Tónus gazdag monokróm, Miniatűr

Kreatív stílus

Normál, Élénk, Neutrális, Tiszta, Mély, Fényes, Portré, Tájkép, Naplemente, Éjszakai felvétel, Ősz, F-F, Szépia (állítható kontraszttal (-3 +3), Saturáció (-3 és +3), Élesség (-3 és +3)

Normál, Élénk, Neutrális, Tiszta, Mély, Fényes, Portré, Tájkép, Naplemente, Éjszakai felvétel, Ősz, F-F, Szépia (állítható kontraszttal (-3 +3), Saturáció (-3 és +3), Élesség (-3 és +3)

Sweep Panorama

Igen (2D és 3D)

Igen (2D és 3D)

Auto HDR

Igen (P/A/S/M módok esetén)

Igen (P/A/S/M módok esetén)

Zársebesség

1/8000-30mp, állandó

1/4000-30mp, állandó

Expozíciós kontroll

1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 2.0 EV, 3.0 EV lépcsőkben, 3 vagy 5 kép (2.0 EV, 3.0 EV: csak 3 kép)

1/3EV, 2/3EV lépcsőkben, 3 kép

Fehéregyensúly

Auto FE, Napfény, Árnyékos, Felhős, Izzó, Neon, (meleg fehér/hideg fehér/napfehér/nappali fény), vaku, C. szűrők 2500-től 9900K-ig, C szűrő G7-től M7-ig, 15-lépés, Egyedi, AWB mikró állítás

Auto FE, Napfény, Árnyékos, Felhős, Izzó, Neon, (meleg fehér/hideg fehér/napfehér/nappali fény), vaku, C. szűrők 2500-től 9900K-ig, C szűrő G7-től M7-ig, 15-lépés, Egyedi, AWB mikró állítás

Folyamatos felvétel

Folyamatos AE prioritás: Max. 12 kép/mpFolyamatos felvétel: Hi: max. 8 kép/mp/ Lo: max. 3 kép/mpMax. folyamatos felvétel:Folyamatos AE prioritás módban: Extra Fine: 13?kép, Fine: 17 kép, Standard: 17 kép, RAW & JPEG: 11 kép, RAW: 13 kép

Folyamatos felvétel: Extra fine: 13 kép, Fine: 18 kép, Standard: 18 kép, RAW & JPEG: 11 kép, RAW: 13 kép

Folyamatos AE prioritás: Max. 10 kép/mpFolyamatos felvétel: Hi: Max. 8 kép/mp Lo: Max. 3 kép/mpFolyamatos AE prioritás módban: Fine: 17 kép, Standard: 18 kép, RAW & JPEG: 11 kép, RAW: 13 kép

Folyamatos felvétel: Fine: 17 kép, Standard: 18 kép, RAW & JPEG: 11 kép, RAW: 13 kép

Kb. felvehető képek száma

Kb. 470 kép Tru-Finder keresővel, kb. 530 kép LCD kijelzővel (CIPA szabvány)

Kb. 510 kép Tru-Finder keresővel, kb.560 kép LCD kijelzővel (CIPA szabvány)

Beépített vaku

Automata felugró, GN12 (ISO 100), FOV lefedettség 16mm-től

Automata felugró, GN10 (ISO 100), FOV lefedettség 18mm-től

Vaku módok

Vaku nélküli mód, automata vaku, derítővakuzás, Slow Sync., Rear Sync., vörösszem-effektus csökkentés (on/off választható az automata vaku és a derítő vaku esetén), vezetékmentes*, Hi-Speed Sync.** A következő vakuk esetén: HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F43AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Vaku kontroll (ADI vaku/ TTL elővaku/ manuális vaku)

Vaku nélküli mód, automata vaku, derítővakuzás, Slow Sync., Rear Sync., vörösszem-effektus csökkentés (on/off választható az automata vaku és a derítő vaku esetén), vezetékmentes*, Hi-Speed Sync.** A következő vakuk esetén:HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F43AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Vaku kontroll (ADI vaku / TTL elővaku)

Memóriakártya

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC (UHS-1 szabvány)  / SDXC (UHS-1 szabvány) memóriakártya

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC

Méretek

Kb. 142,6 mm × 104,0 mm × 80,9 mm

Kb. 132,1 mm × 97,5 mm × 80,7 mm

Tömeg

Kb. 653g (csak a váz)

Kb. 732g (akkuval és Memory Stick PRO Duo memóriakártyával)

Kb. 543g (csak a váz)

Kb. 622g (akkuval és Memory Stick PRO Duo kártyával)

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles