3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Sony Alpha SLT-A37 | fototv.hu

Haladó szintű fényképezőgép kezdő áron

Megjelent a Sony alfa sorozat legkisebb tagja

Mostantól még egyszerűbb belépni a profi fotózás világába. A Sony új SLT-A37-es, féligáteresztő-tükrös technológiával működő fényképezőgépe 16.1 megapixeles felbontással rendelkezik, 7 darab képet készít másodpercenként, és még a HD videók készítése közben is folyamatosan képes élességet állítani.

A Sony alfa sorozat legújabb tagja az SLT-A37-es fényképezőgép, mely várhatóan május végén kerül a hazai boltokba. A féligáteresztő-tükrös (Single-Lens Translucent, vagy röviden SLT) kamerák ugyanolyan kreatív lehetőségeket kínálnak, mint a professzionális tükörreflexes fényképezőgépek, működésük azonban kissé különbözik azoktól. 

Míg a tükörreflexes gépek egy olyan tükör segítségével továbbítják a fényt az autofókusz érzékelőhöz és a keresőhöz, ami a kép készítésekor felcsapódik, addig az SLT fényképezőgépek féligáteresztő-tükrének nem kell megmozdulnia. Így nem csupán gyorsabbá válik a fényképezőgép, de az autofókusz is folyamatosan tud élességet állítani még a teljes HD felbontású videók készítése közben is.

A most bemutatott SLT-A37 a Sony SLT fényképezőgépek új generációjának legkisebb tagja, melyet a cég azoknak szán, akik szeretnének a fényképezéssel komolyabban foglalkozni, és most lépnek be a haladó fotózás világába.

A gép 16.1 megapixeles Exmor? APS HD CMOS szenzora kiváló képminőséget biztosít az állóképek és a teljes HD felbontású videók készítése során. A BIONZ képfeldolgozó processzor kiterjeszti a gép érzékenységét az ISO 100 – 16 000-es tartományra, és lehetővé teszi, hogy kevés fényben is jó minőségű képet készítsünk, vaku használata nélkül is. A vázba épített SteadyShot rázkódáscsökkentés emellett képessé teszi a fotósokat arra, hogy hosszabban exponáljanak anélkül, hogy a képek elmosódnának.

Az SLT technológiának köszönhetően még ez a haladó fényképezőgépek között belépő szintűnek számító kamera is hihetetlenül gyors, másodpercenkénti 7 felvételes sebességre képes, ami lehetővé teszi a mozgó tárgyak, sportesemények fotózását is folyamatos automatikus élességállítás mellett.

A kreatív szögekből történő képalkotást a kihajtható, folyamatos élőképet közvetítő LCD panel segíti. A Tru-Finder? elektronikus kereső emellett az optikai keresőkhöz viszonyítva aktívabban segíti a képalkotást. A kiváló kontraszttal és 100%-os lefedettséggel rendelkező kereső még kevés fényben is megjeleníti a témát, a helyes expozíció beállítását pedig azonnali vizuális visszajelzéssel segíti.

Az alfa 37-es a kevésbé tapasztalt fotográfusokat intelligens funkciókkal segíti abban, hogy jobb portrékat készítsenek. Az automata portrékeretezés felismeri a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz. A fényképezőgép ezenkívül a megvágott portrékat a pixelek elvesztése nélkül alakítja vissza az eredeti méretre.

A professzionális gépekben nem megszokott módon a Sony alfa SLT-A37-be digitális zoom is került. A Clear Image Zoom és a By Pixel Super Resolition Technology névre keresztelt újításoknak köszönhetően a Sony fényképezőgépe képes arra, hogy a gépen lévő objektív gyújtótávolságát megkétszerezze, és a képet úgy élesítse meg, hogy azon a lehető legkevésbé látszódjon, hogy digitális zoom alkalmazására is sor került. Végül érdemes megemlíteni a fejlett automata üzemmódot, amelybe kapcsolva a fényképezőgép a helyzetek és helyszínek széles skáláját felismeri, és a beállításokat ezekhez megfelelően igazítja.

Fontosabb tulajdonságok

  • 16.1 megapixeles Exmor? APS HD CMOS szenzor.
  • A féligáteresztő-tükrös technológiának köszönhetően másodpercenként 7 kép készítése folyamatos automatikus élességállítás mellett.
  • Gyors reakciójú, 3 x 15 pontos fáziseltolás elvén működő autofókusz.
  • Nagyfelbontású 1,4 millió képpontos Tru-Finder? képkereső 100%-os lefedettséggel.
  • AVCHD (50i/25p) magas felbontású videó.
  • Automatikus arcfelismerés és portrékeretezés a jobb portréfelvételek érdekében.
  • Dönthető 2.7" 230 000 képpontos LCD panel az alacsony vagy magas szögből való könnyű fotózáshoz.
  • Kiváló fényérzékenység, 100 és 16 000 közötti ISO felbontás.
  • A Clear Image Zoom funkció megduplázza a zoom mértékét, úgy, hogy mindeközben megtartja a teljes felbontást.
  • A fejlett automata mód egyszerűvé teszi a kiváló képek készítését.

Új géphez új objektív


Az alfa 37-es új objektívet is kapott. A SAL18135, A-bajonettes objektív F3.5-5.6 fényerő mellett 18-135 mm-es gyújtótávolságot kínál, ami nagyjából a 8-szoros optikai zoomnak felel meg. Ezzel a gyújtótávolsággal a lencse egy általánosan, minden helyzetben használható objektívvé válik, és nagyszerű társ az utazásokhoz, az utcai fotózáshoz vagy akár a portrékészítéshez. Az objektív gyors, csendes automata élességállítással érkezik, de természetesen manuális fókuszállítással is használható.

A további kiegészítők közé a PCK-LM11 félkemény LCD panel védő és az ACC-FW1A eszközkészlet tartozik ? utóbbiba egy tartalék NP-FW50-es akkumulátor és az LCS-AMB hordtáska került.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles