29.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Sony Alpha A7S II | fototv.hu

A Sony bejelenette új kompakt fullframe tükörnélküli fényképezőgépét az Alpha 7S II. Ultra-magas érzékenység, öttengelyes képstabilizátor, gyors és pontos AF, gépen belül menthető 4K felbontású videó készítési lehetőség jellemzik. A 12.2 megapixeles fényképezőgép és kamera várhatóan novemberben kerül a boltokba.

Sony Alpha A7S II 12,2 megapixel, 35,6×23,8 mm-es CMOS szenzorral rendelkezik.

Sajtóbejelentés:

Sony kibővíti a kompakt full-frame tükörnélküli kameráit az ultra-érzékeny ?7S II-vel

A sötétségben fény támad

  • Ultra-magas érzékenység egészen ISO 409600-ig, alacsony zajszint minden beállításon
  • Nagy dinamikatartomány minden ISO beállításon, sima tónusátmenetek sötét és világos fényviszonyok közt
  • Beépített öttengelyes érzékelő eltolásos képstabilizáló a kiterjesztett fényképezési lehetőségekért
  • Belső 4K felbontású filmfelvétel, egyidejű szenzorkiolvasással, full-frame formátumban pixel binning nélkül
  • Széleskörű professzionális videó funkciók, úgymint S-Gamut3.Cine/S-Log3, új Gamma Assistant Display, továbbfejlesztett Zebra Function, Full HD 120fps felvétel és 4x/5x-ös lassított felvétel, egyidejű szenzorkiolvasás, pixel binning nélkül full-frame formátumban

  • Gyors AF, feljavított pontossággal a nagy kiterjedésű képeknél, továbbfejlesztett fényképezési funkciók

A Sony bejelentette a kompakt, full-frame kamerák díjnyertes szériájának legújabb darabját, az új 7S II-t. Magas érzékenységével, az ISO széles átfogása és öttengelyű képstabilizálóval az 7S II kiváló képminőséget kínál a legnagyobb kihívást jelentő fényviszonyokkal dolgozó fotósoknak. Legyen bár fényes nappal vagy sötét éjszaka, az 7S II egészen új szintre emeli a fényképezés kifejezőerejét, bármilyen zársebességgel is dolgozik az ember. Az 7S II ezenkívül kombinálja a profi videó funkciókat, ideértve a 4K felbontású videók forgatásának képességét egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning nélkül full-frame formátumban, ami rendkívül vonzóvá teszi fényképészeknek és filmeseknek egyaránt.

Az 7S II elképesztő érzékenységi skálája ISO 50-409600-ig terjed, a 35mm full-frame 12.2 megapixel-es szenzornak és a BIONZ X képfeldolgozónak köszönhetően. A szenzor optimalizálja a beérkező jelek átfogását az ISO teljes terjedelmében, szélesíti a fokozatos színátmenetek skáláját magas fényviszonyok közt, és minimalizálja a zajokat a sötét képeken, tehát még a legextrémebb környezetben is nagyszerűen teljesít. A BIONZ X továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusa a legjobbat hozza ki a szenzorból, és javítja a képalkotást a teljes ISO tartományban, külön tekintettel a közép tónusokra és a csúcsfényekre. Ez azt jelenti, hogy a létrejött állókép vagy film rendkívüli részletgazdagságot mutat, minimális zajjal.

Sony Alpha A7S II támogatja a RAW formátumot.

Videó Mester

Az ?7S II képes 4K3 felbontású videók belső rögzítésére az XAVC S formátumban4, így a kép rendkívül részletes. Ez azért lehetséges, mert a pixelektől származó teljes információ sorugrás és pixel binning nélkül kerül felhasználásra. Így a kamera képes maximalizálni a full-frame szenzor teljes erejét és 4K videókat felvenni élesebb képpel és elhanyagolható moaré hatással. Full HD videók forgatása5 is pixel binning nélkül történik. Egyidejű szenzorkiolvasás pixel binning nélkül, vagyis megközelítőleg ötször annyi pixelből gyűjt információt, mint amennyi Full HD6 minőséghez szükséges, és tömöríti az információkat, hogy magas minőségű filmek készülhessenek. Az ?7 szériában egyedülállóan, az ?7S II képes 120fps 100Mbps7-ban rögzíteni, egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning nélkül full-frame formátumban, ami gyönyörű 4x/5x-ös lassított felvétellé8 szerkeszthető, Full HD-ban. Az ?7S II szintén képes 4x/5x-ös lassított felvétel belső készítésére, ami azonnal visszanézhető a kamerakijelzőn.A videó funkció további profilokkal bővült; S-Gamut3.Cine/S-Log3 és S-Gamut3/S-Log3. Ezek az új profilok széles dinamikai tartományt és könnyebben kivitelezhető színkorrekciót biztosítanak. Az ?7S II még hatásos, 14-fényértéket is biztosít az S-Log3 gamma beállításban. A fényképezőgép S-Gamut/S-Log2-vel is kompatibilis, ami nagyon népszerű az operatőrök és a filmesek körében. A Gamma Display Assist egy új funkció, ami lehetővé teszi a használónak, hogy S-Log filmeknél forgatás közben ellenőrizzék a képeket vagy a fókuszt, a Zebra funkció pedig tovább fejlesztett változatban biztosítja a még nagyobb kontrollt.

Öttengelyes képstabilizáló

Az új ?7S II-t az innovatív öttengelyű képstabilizáló rendszerrel rendelkezik, ami nagyon népszerűnek bizonyult az ?7 II és az ?7R II kamerák esetében. A rendszer forgatás közben öt tengely mentén korrigálja a kamera rázkódását, ide tartoznak: a minden irányba fellépő remegés (dőlés és legyező mozgás), ami a leginkább befolyásolja a képminőséget és sokszor megesik a teleobjektíves lencsékkel; a svenkelés (pásztázás, panorámázás az X és Y tengelyen) közbeni rázkódás, ami a nagyítás növelésével válik észrevehetővé; és a forgási rázkódás, ami gyakran befolyásolja az éjszakai fotózást és videó felvételeket.

Sony Alpha A7S II-ben megtalálható a rekesz- és zársebesség előválasztás, a teljes kézi üzemmód is.

Autofókusz pontosság

Az autofókusz rendszert az ?7S II-ben tovább fejlesztették, így már 169 fókuszpontot kínál a gyors, precíz és pontos fókuszáláshoz.9 A minimális képzajjal dolgozó képszenzor képessé teszi a Fast Intelligent AF-et arra, hogy a kontrasztokat könnyebben felismerje és gyorsan reagáljon, még alacsony fényviszonyok között is (EV-4-ig bezárólag), amikor még szabad szemmel is nehezen látni. Videó készítésénél az AF teljesítménye kétszer gyorsabb, mint az elődjéé.10

Sony Alpha A7S II a fel-le dönthető LCD-je továbbra is 3 colos.

Elektronikus képkereső

Az XGA OLED Tru-Finder az ?7S II-ben továbbfejlesztett változatban található meg, így a világon a legnagyobb, 0,78-szoros képkereső nagyítást11 kínálja (durván 38,5 fokos látószögből), és tiszta képet ad az egész képernyőfelületen. A ZEISS T* Coating használata radikálisan csökkenti a tükröződést a keresőn, és az optikai képkeresővel ellentétben, az OLED Tru-Finder azonnal képes megmutatni, hogyan befolyásolja a képet az expozíció kompenzálás, a fehéregyensúly és más beállítások.

Felhasználói fejlesztések

A magnézium-ötvözetből készült test egyszerre könnyű és masszív, a fogása és a fényképező gomb új dizájnt kaptak úgy, hogy a kamera még jobban kézre álljon. Azokra az esetekre, amikor bele kell olvadni a környezetbe, a halk fényképezés módot aktiválható öt képkocka/másodperc sebességű sorozatfényképezéséhez12, a megbízhatóság növelését pedig a zárszerkezet mozgásánál keletkező rezgések csökkentése szolgálja.13 Az objektívrögzítő foglalat megerősítésre került, így nagyobb rugalmasságot ad, más gyártók objektívjeivel is. Az új gépet USB csatlakozón keresztül is tölthetjük, akár használat közben is, így meghosszabbítva a működési idejét. A kényelmesebb és biztonságosabb tárolás érdekében a Sony megalkotta az LCS-EBF prémium bőrtokot az ?7S II számára, amely használható az ?7R II-höz és az ?7 II-höz is.

Az ?7S II Wi-Fi? és NFC kompatibilis, és használható a Sony PlayMemories Mobile applikációjával, ami elérhető Android? és iOS? készülékeken ugyanúgy, ahogy a Sony egyre növekvő számú PlayMemories Camera applikációi is, (az applikációk nem minden országban érhetőek el), amik számtalan érdekes és kreatív képességekkel ruházzák fel a fényképezőgépet. További információk a www.sony.net/pmca oldalon találhatók.

A Sony új, ?7S II full-frame cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe Európában 2015 novemberétől érhető el.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles