Sony Alpha 6300 | fototv.hu

0
0

A Sony megalkotta a jelen pillanatban leggyorsabb AF rendszerrel rendelkező APS-C szenzoros gépvázat, érkezik a DSLR gyilkos Alpha ILCE-6300. A kijelentés persze túlzónak is tűnhet, de a 24 megapixeles szenzor mellé társuló 425 fázis-különbség érzékelést alkalmazó AF pont és a 4D fókuszrendszer soha nem látott sebességet és pontosságot biztosít. Persze a videósok is számolhatnak a 4K felbontásban is tökéletesen működő követő autofókusszal.

Sony Alpha ILCE-6300

A Sony Alpha 6300 elődje és az 5100-as is bizonyította a MILC gépvázakban rejlő potenciált, ha gyors fókuszálásról és működésről beszélünk. Az új modellben ötvözték a tökéletes gyorstüzelő fényképezőgépet és a nagyfelbontású videókamera eszenciáját.

Sony Alpha ILCE-6300

Az új fejlesztésű 24.2 megapixeles APS-C szenzor felületén 425 fázis-különbség érzékelő AF pont kapott helyet, melyek szinte teljesen lefedik a képmezőt. A 4D-nek becézett AF rendszer képes csoportokban kezelni az AF pontokat és a mozgásnak megfelelően az elmozdulás irányába tolja el az élességet. A gyors szó jelen esetben 0.05mp-es élességállítást jelent a Sony szerint. Viszont rossz fényviszonyokban nem feltétlenül lesz elég érzékeny az új gép. A sorozatok sebesség 11kép/mp és 8 kép/mp lehet élőkép használata esetén.

Videó fronton nem csak az a jó hír, hogy 4K felbontást kapunk. Az igazán fontos hír, a Super35 videó módban teljes kiolvasást kapunk, nincs pixel binning, tehát az érzékelő teljes felületére érkező információ megjelenik a képen. Ezt kombinálják a Sony A6300 esetében az XAVC S kodekkel és 100mbps adatsűrűséggel. Nem maradt ki az S-Log Gamma profilozási lehetőség sem, FullHd felbontásban pedig 120fps frissítés is elérhető. Mindez egy kompakt cserélhető objektíves rendszerkompaktban!

Az elektronikus kereső XGA OLED Tru-Finder 2.4 millió képponttal rendelkezik. Természetesen a WiFi és NFC vezeték nélküli kapcsolatok azonnali megosztást és távvezérlést tesznek lehetővé.

Sony Alpha ILCE-6300

A Sony Alpha 6300 már márciusban elérhető lesz kb. 1100 eurós áron, Kit-ben a 16-50mm-es alapobjektívvel 1350euróért.

Sony Alpha ILCE-6300

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!