0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Sony ?7R II | fototv.hu

A Sony bejelentette az új, 42,4 megapixeles fényképezőgépét, a Sony ?7R II-t, mely a világ első, hátsómegvilágítású, 35mm-es Full-Frame szenzorral felszerelt fényképezőgépe. Nagy sebességű BIONZ X képfeldolgozó processzorral, a képszenzor 399 fázisérékelős AF ponttal rendelkezik.

Sony ?7R II várhatóan augusztusban kerül a polcokra.

Sajtóbejelentés:

Megérkezett az új, innovatív képalkotó, a Sony ?7R II ? a világ első, hátsómegvilágítású, 35mm-es Full-Frame szenzorral felszerelt fényképezőgépe1

A Sony zászlóshajójának számító, tükör nélküli fényképezőgépe

  • 42.4 megapixeles
  • hátsó megvilágítású CMOS szenzorral
  • 5 tengelyes szenzormozgatásos stabilizátorral
  • 4K-s videófelvevővel
  • Fast Hybrid AF-fel és még sok mással rendelkezik

A Sony bemutatta legújabb zászlóshajó készülékét a Full-frame-es, tükör nélküli ?7R II-t (ILCE-7RM2).

Az új ?7R II cserélhető objektíves fényképezőgép rendelkezik a világon elsőként hátsó megvilágítású, Full-frame Exmor R CMOS szenzorral2, mely biztosítja a nagy felbontást (megközelítőleg 42.4 megapixel), a magas érzékenységet (legfeljebb ISO 102400) 3 és a hihetetlenül gyors AF-et, mely így 40%-kal gyorsabb elődjénél, az ?7R-nél, köszönhetően a 399 pontos fázisérzékelőnek.

Az új ?7R II továbbá 5 tengelyes képstabilizációs rendszerrel rendelkezik, melyet a híres ?7 II modelltől kölcsönzött. A készülékkel 4K felbontásban rögzíthet videókat többféle formátumban, mint például a Super 35mm-es (?pixel binning? jelenség nélkül). Emellett XGA OLED Tru-Finder elektronikus keresővel rendelkezik, mely nagyítása az eddigi legnagyobb, 0.78-szeres.

Sony ?7R II 42,4 megapixeles, érzékenysége ISO50-102400.

Nagy felbontás, magas érzékenység és gyors reakcióidő

Az újonnan kifejlesztett 42.2 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS szenzor jelenleg a legfejlettebb és legnagyobb felbontású Full-frame képalkotó szenzor, amit a Sony valaha is készített.

Régebben a fotósok kénytelenek voltak választani a nagy felbontás és a nagy sebesség, valamint a magas érzékenység és a nagy felbontás kettőse között. Az új ?7R II kompromisszumok nélkül egyesíti magában ezt a három tulajdonságot.

A fényképezőgép fontos részét képezi a szenzor hátsó megvilágítású rendszere, mely egy bővített réz vezetékes áramkört foglal magába. Ez lehetővé teszi a gyorsabb átviteli sebességet és biztosítja a kompromisszummentes nagyfelbontású tartalom elkészítéséhez szükséges érzékenységet. Megközelítőleg 3.5x gyorsabb kiolvasási sebességgel rendelkezik, mint elődje, az ?7R.

Ideálisan illeszkednek a Sony sokrétű, E-bajonettes objektívjeihez (35 mm-es Full-frame), valamint az új ?7R II jellemzője a nagy sebességű BIONZ X képfeldolgozó processzor, amely lehetővé teszi, hogy a képek és videók részletgazdagok és zajmentesek legyenek.

Az új képszenzor 399 fázisérzékelős AF ponttal rendelkezik ? ez jelenleg a világ legnagyobb AF lefedettsége a Full-frame szenzorok között 4 -, mely elődjénél mintegy 40%-kal gyorsabb.

Sony ?7R II hátsó kijelzője, kihajtható. 3 colos.

5 tengelyes Képstabilizátor 42.4 MP-re optimalizálva

Az új zászlóshajó modell, az ?7R II 5 tengelyes képstabilizátor rendszert kapott. Az 5 tengelyes stabilizátor tökéletes párosítás az optikai Steady Shot?-tal (OSS) a maximálisan tiszta felvételekért, valamint megfelelő adapterrel akár A-bajonettel is használható.

Páratlan 4K-s videó felvételek

A Sony ?7R II-es fényképezőgépe 4K-s minőségben (QFHD 3840×2160) is képes Super 35mm-es kivágásra, vagy Full-frame módra.

Az XAVC S kodeknek köszönhetően 100Mb/s bitrátát is elérhetünk 4K felvételek készítése során és 50Mb/s-ot Full HD képek esetén.

Továbbfejlesztett külső, megbízható működés

Az új, Full-frame-es ?7R II-ben továbbfejlesztett XGA OLED Tru- Finder? található és mindkét oldalon aszférikus lencse helyezkedik el, mely biztosítja a világ legjobb keresőjét5 0.78x-os nagyítással, kristálytiszta előnézeti képpel visszajátszás során is.

_____________________________________

1 A 2015 júniusában Sony által a 35 mm-es full-frame cserélhető objektívek között végzett kutatása alapján

2 A 2015 júniusában Sony által a 35 mm-es full-frame cserélhető objektívek között végzett kutatása alapján

3 A kibővített ISO tartomány csak állókép esetén alkalmazható

4 A 2015 júniusában Sony által a 35 mm-es full-frame cserélhető objektívek között végzett kutatása alapján

5 A digitális fényképezőgépek között, a Sony  2015-ben végzett kutatása alapján.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles