15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Sigma DP1, DP2 és DP3 Quattro | fototv.hu

Igazi dizájn csemegének számítanak Sigma legújabb fix objektíves kompaktjai, melyekre szó szoros értelemben nem is annyira igaz a kompakt jelző. 3 három különböző DP modell objektívjeik gyújtótávolságában térnek el egymástól, közös az új fejlesztésű Quattro szenzor és képfeldolgozó rendszer és a különleges vázkialakítás.

Sigma DP1, DP2 és DP3 Quattro

A Sigma DP1, DP2 és DP3 Quattro modellek nem a trendek hullámainak tetején lovagolnak, azt később látjuk majd, fenn tudnak-e maradni a szörfdeszkán. A készülékek kialakítása igencsak érdekes, a hosszított forma vaskos markolatban végződik, mely bár nem tűnik extrán komfortosnak, lehet valójában kellemes fogást biztosít. Az biztos ilyen formavilággal nem lehet csak úgy zsebre vágni. Lássuk akkor mi az új érzékelő technológiai háttere.

Sigma DP2 Quattro a DPReview munkatársának kezében a CP+ kiállításon (foto: dpreview.com)

A Sigma eddig is a Foveon cég 3 egymás felett található színszűrő rendszerű szenzorait használta felsőkategóriás digitális fényképezőgépeiben. A DP1, DP2 és DP3 Quattro modellekben APS-C méretű Foveon X3 technológiájú CMOS érzékelő található, melyet az új Quattro megoldás egészít ki. Jelen esetben nem csak egymás felett találjuk a 3 különböző színszűrővel ellátott érzékelő réteget, hanem a legfelső kékből rögtön 4x annyi kapott helyet. Így a legfelső kék réteg 20 megapixel, az alatta levő zöld és piros rétegek egyaránt 4.9 millió képpontosak. Így 30 megapixelesnek minősül az effektív JPEG felbontás, RAW-ban viszont csak 20! Ráadásul a gyártó 39 megapixeles részletességű JPG-ről beszél sajtóközleményében. Ezt tovább nem kommentelnénk?

Foveon X3 Quattro szenzor technológia

Sigma DP1, DP2 és DP3 Quattro

TRUE III nevű processzor végzi képfeldolgozást és a zajszűrést, ISO100 és 6400 között van a natív skála. A készülék hátoldalán egy 3?-os 920.000 képpontos LCD kijelzőt találunk, az AF rendszer 9 pontos. És végül a különbség a három modell között, az objektívek gyújtótávolsága, mindegyik f2.8 kezdőfényerejű egyébként. DP1 19mm (28mm ekv.), a DP2 30mm (45mm ekv.) és a DP3 Quattroban  pedig 50mm (75mm ekv.).

Sigma DP1, DP2 és DP3 Quattro

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles