9.4 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Samyang V-DLSR 8mm-es halszem | fototv.hu

A koreai objektív gyártó cég kifejezett DSLR-rel videózóknak fejlesztette ki legújabb V-DSLR 8 mm F3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS optikáját, melynek élesség- és blende gyűrűjét Follow Focus használatához alakították át.      

Az új V-DSLR Samyang objektív a korábbi 8mm-es optika tovább fejlesztése, mely 180°-os látószöggel rendelkezik és APS-C méretű képérzékelőhöz optimalizálták. A digitális tükörreflexes vázakkal készülő kisfilmek, klippek és egyéb videók szinte elárasztották a videós világot, így a gyártó előre látóan számukra fejlesztette ki a V-DSLR objektív széria remélhetőleg első tagját. A korábbi 8mm-es Samyang-hoz képest megváltozott a halszemeknél gyakran előforduló maszk forma és az összes gyűrűt úgy alakították ki, hogy egyből használható legyen a Follow Focus, azaz gyűrű/fogaskerék áttétes finom állítási lehetőségeket biztosító, filmesek körében használatos élességállító rendszerhez.

Az objektív lencserendszere 10 elemet tartalmaz 7 csoportba rendezve, tartalmaz egy aszférikus elemet is. A különböző gyújtótávolság szorzó értékek miatt Canon APS-C vázon 167°, Nikon DX-en 190° a látószög.

A 475g-os Samyang V-DSLR 8mm halszem 77mm-es szűrőátmérővel rendelkezik, bár a korábbi modellből és a látószögből kiindulva nem sűrűn teszünk majd fel rá szűrűt.

 A koreai gyártó háza tájáról egy újabb hír, hogy tovább fejlesztették  a Nikon csatlakozású 14mm-es ultra nagylátószögű optikájukat. Az AE kezdőbetűket viselő 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC objektív elektromos érzékelőket kapott, így a manuális élesség- és blende állíthatóság mellett elküldi a képadatokat a gépváznak. Fontos dolog az elektronizálás kapcsán, hogy ennek segítségével az EXIF információkba is belekerül az objektív gyújtótávolsága és blende értéke, valamint az intelligens iTTL vakuzást is támogatja immáron a megújult 14mm-es Samyang.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles