0.6 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Samsung WB750 és MV800 komapktok | fototv.hu

A Samsung két új kompaktot is bejelentett, a WB750 az ultrazoomok mezőnyében indul 18x átfogásával, míg a legújabb koncepció mentén haladva a gyártó az MV800 személyében megalkotta az első teljesen kihajtható kijelzőjű digitális kompaktot.  

A WB750 esetében szerencsére a Samsung nem a minél nagyobb és hangzatosabb számok elérését tűzte ki célul. Az elődmodellhez képest maradt a 18x optikai zoomátfogás (24-432mm, 35mm ekv.)és kisebb effektív megapixellel dolgozó képérzékelőt hátsó megvilágítású CMOS-ra cserélték. Ez vélhetőleg lényeges képminőség javulást fog eredményezni, a pixelszám így 12.5 millió.

A készülék persze megkapta szokásos szoftveres újításokat és funkciókat; 24x bővíthető Smart Zoom, több féle panoráma mód, HDR felvételezés, Smart Auto 2.0 intelligens instant mód, Magic frame keretek és újdonságokkal teletűzdelt Smart Filter 3.0 effektek. Az arcfelismerésen túl kifejezetten arc követő fókuszálást is választhatunk.

Sorozat felvételezés tekintetében is jó a WB750, 10 kép/mp sebességgel tüzelhetünk teljes felbontásban, sőt akár Full HD videózás közben is kimenthetünk párhuzamosan 10 megapixeles állóképeket. A 30fps frissítésű videók rögzítésekor és fotózás közben is jó szolgálatot tesz a Dual IS optikai és digitális stabilizáló rendszer.

A masina hátuljára egy 3”-os LCD kijelző került, és manuális szolgáltatások terén kapunk blende- és záridő előválasztást.

A Samsung MV800 egy igazán érdekes és mondhatni időszerű ”mix upgrade”-je a kettős kijelzővel szerelt kompaktoknak és kihajtható LCD-jű bridge vagy DSLR gépeknek. A készülék hátulját uralja a hatalmas 3” átmérőjű WQVGA! felbontású kihatható és 180 fokban forgatható LCD képernyő. A masina hátulján ezen kívül két gomba kapott mindössze helyet, de szerencsére az érintőképes felületen az összes beállítást gyorsan elvégezhetjük.

Az MV800 egy 16.2 megapixeles CCD képérzékelőt kapott, mely elé egy 5x Schneider objektív került, kisfilmes értékekben 26-130mm-ig terjed zoomátfogás.

Természetesen megtalálható a készülékben a Dual IS kettős stabilizáló rendszer, videókat 30 kép/mp frissítés mellett 720p HD felbontásban rögzíthetünk. Az érzékenység ISO100 és 3200 között állítható, a WB750-hez hasonlóan itt is megtalálunk mindenféle szoftveres könnyítést, okosságot, szűrőt, stb…

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles