7.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Samsung ST500 és ST550 | fototv.hu

Két készülék, négy LCD kijelző, 12 megapixel, 4.6x optikai zoom. Lássuk mit kotyvasztanak a Samsung konyhájában…    

A két új ST– szériás Samsung modell legnagyobb érdekessége a modellekkénti 2db LCD kijelző. A készülékek hátulján egy hagyományos célokat szolgáló képernyő kapott helyett. Az ST500 esetében ez egy 3”, 230 000 képpontos érintő kijelző, míg a nagytestvér egy igazi pixelmilliomos 3.5” méretű 1 152 000 pixeles érintőképernyős LCD kijelzőt kapott. Ezzel jelen pillanatban a Samsung vezeti a digitális fényképezőgépek LCD kijelző felbontási versenyét!

A masinák elejére egy 1.5”-os 61 000 képpontos kis kijelző került, mely például önarcképek készítésekor tehet jó szolgálatot, de látható rajta az önkioldó visszaszámolása és a gyermekek ”nyugton marasztalására” vicces képecskék, animációk is.

Mindkét modell 12.2 megapixelt használ az effektív képalkotásra, az objektív egy 4.6x átfogású, 27-124mm-es gyújtótávolságokat lefedő Schneider lencserendszer. A bemozdulások ellen kettős képstabilizáló rendszer munkálkodik, melyből a lényegesebb fizikai stabilizátort az optikában helyezték el.


Az érzékenység ISO 80 és 3200 között állítható. Ezekből a modellekből sem hagyhatta ki a gyártó az intelligens témafelismerést, az intelligens arcfelismerést és 20 arc tárolási lehetőségét, pislogás figyelést, a Smart Album képkategórizálást és a Beauty Shot módot, mely gyönyörűvé varázsolja a portréalanyunk arcbőrét.

Az érintőképernyő vezérléséért az új Smart Gesture kezelőfelületen keresztül irányíthatjuk. Minden beállítás csak egy ujjmozdulatunkba kerül és például az élességállítás helyét is ”odabökéssel” szabadon megválaszthatjuk, hála a One Touch Auto Focus funkciónak.

Az ST széri két új tagja HD felbontásban képes mozgókép rögzítésre, méghozzá hanggal és 30 kép/mp-es képfrissítéssel, ráadásul H.264 kodeket használva.

Érdekes módon az aprócska, 55MB-os belső memóriát nem a megszokott SD/SDHC kártya combóval bővíthetjük, hanem MicroSD és MicroSDHC memóriákat rakhatunk a készülékekbe.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles