12.8 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Samsung ST1000 ? a biztos kapcsolat | fototv.hu

Igazi kommunikátort alkotott meg a Samsung az ST1000 személyében, hiszen a Bluetooth 2.0 és Wi-Fi kapcsolat mellett beépített GPS modullal is rendelkezik.    

Az ST500 széria nagytestvéreként is nevezhető modell a másik két masinához hasonlóan 12.2 megapixeles CCD-t kapott viszont egy 5x átfogású rejtett zoomoptikát kapott, mely 5cm-es közelponttal rendelkezik és 35-175mm-es gyújtótávolságokat fed le. Szintén optikai képstabilizátor kapott helyet a rendszerben a digitális stabilizátor az ISO 80 és 320 közötti értékekkel játszhat, csökkentett felbontásban egyébként elérhető a 4800-as érzékenység is (3MP). Itt is megjelennek az ST500 és ST550-ben már bemutatott funkciók és szolgáltatások, a Smart Auto intelligens mód, arcfelismerés, pislogás figyelés és a HD videófelvétel, melynél szintén H.264-es kodeket használva 30 kép/mp-es képfrissítéssel számolhatunk.

A készülék hátuljára az ST550-ben is megtalálható 1 152 000 képpontos 3.5” méretű érintőképernyő került, mely nemcsak hatalmas felbontásával, hanem egyszerű és praktikus Smart Gesture kezelőfelületével tűnik ki az érintőképernyők sokaságából. Ebből következően ennél a modellnél is szabadon mozgathatjuk például az AF mezőket és minden beállítás csak egy ujjmozdulatunkba kerül.

A Samung ST1000 legfontosabb erénye a széleskörű kommunikációra képes modulokban rejlik. Ilyen például a 2.0-ás Bluetooth adatátvitel, mely alkalmazásakor a készülék automatikusan a fogadó eszköz kijelzőjéhez optimalizálva küldi át a fényképeket. A Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat segítségével a DLNA (Digital Living Network Alliance) kliens eszközökre könnyedén továbbíthatjuk fotóinkat, így például az erre alkalmas LCD TV-ken, digitális képkereteken, játék konzolokon, stb. azonnal láthatóak lesznek fotóink.

Az érintő kijelzőre virtuális QWERTY billyentyűzetet is varázsolhatunk, így a készülék telefon/email könyvében tárolt címekre azonnal továbbíthatjuk lecsökkentett mérető képeinket elérhető WiFi kapcsolat esetén.

A beépített GPS vevő a fényképek is videók pontos ”geo taggelését” azaz helymeghatározását teszi lehetővé, a pontos koordináta információkat a fájlok EXIF információi közé menti az ST1000.

 

Ezt a modellt is MicroSD/SDHC memóriával bővíthetjük és persze saját Li-ion akkumulátort használ. A boltok polcaira legkorábban 2009 szeptemberében kerülhet ki kb. 400 dolláros fogyasztói áron.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles