Samsung NX300 | fototv.hu

0
0

A Samsung tudásának és jelenlegi technológiáinak legjavát pakolta bele az NX300 névre hallgató legújabb MILC készülékébe. Ráadásul a 3D képalkotást előtérbe helyezve egy lencsés megoldást is kidolgoztak a térhatású álló- és mozgóképek készítésére.


Az NX200-210 elődmodellekhez képest nem igazán változott a külcsín, a kezelőszervek elrendezése és a fém alapokon nyugvó váz kialakítását megőrizték a Samsung mérnökei. A készülék 20.3 megapixeles APS-C méretű CMOS szenzort kapott, melynek jelkiolvasását a továbbfejlesztett DRIMe IV képfeldolgozó rendszer végzi. Az alapértelmezett érzékenységi skála ISO100-25 600-ig terjed, rengeteg intelligens vezérlést és 14 témamódot kapunk.

Az NX300 újdonsága a Hybrid Auto Focus (AF) rendszer, mely kombinálja a kontraszt- és fázisdetektálási elven működő mérőmezőket a pontosabb és halkabb élességállítás érdekében. Megnövelték a legrövidebb záridőt 1/6000 mp-re a sorozatfelvétel pedig 9 kép/mp sebességgel pöröghet teljes felbontásban. A gyors kiolvasású szenzornak köszönhetően 1080p FullHD videózás közben is elérhető az akár 60 kép/mp frissítési ráta, sőt videózni mostantól 3D-ben is tudunk egy speciális lencsének köszönhetően. A Samsung 45mm f1.8 objektív képes egy lencsés szerkezet mellett 2D és 3D képalkotásra is, persze ettől ne várjunk csodát, hisszük, ha látjuk?

A megfelelő objektívekkel természetesen elérhető az i-Function (lencse oldalán található programozható gomb használata) és az i-Depth mélységélesség vezérlés. Az egyszerű adatmentés és megosztásról WiFi adapter gondoskodik, a készülék hátulján egy igazán nagyképű, 3.3? átmérőjű felhajtható és érintés érzékeny AMOLD LCD kijelző gondoskodik, mely 768 000 pixeles felbontással rendelkezik.

A Samsung NX300 az amerikai CES/PMA szakkiállításon debütál és kb. 750 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira a 18-55mm-es KIT objektívvel együtt. A 45mm-es 3D képes optika 500 dollárért keresi majd gazdáit.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!