1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Samsung NX30 | fototv.hu

Megérkezett a Samsung MILC rendszer új zászlóshajója az NX30 modell. Az elődhöz képest szinten minden alkatrészt továbbfejlesztettek és a Samsung a legokosabb technológiáját tette bele a készülékbe. Ráadásképpen végre a koreai gyártónál is megjelent a felhajtható EVF kereső.

Samsung NX30

A Samsung NX széria új trónkövetelője 20.3 millió képpontos CMOS érzékelőt kapott 25.600-as natív érzékenységi maximummal. A megújult NX AF System II hybrid élességállító rendszer, azaz nem csak kontrasztérzékelésen alapszik hanem a szenzoron fázisérzékelő pontok is helyet kaptak. Az NX30-ból nem hiányzik a WiFi modul és az NFC párosítási lehetőség sem. Egyik legfontosabb tulajdonsága felfelé dönthető 2.4 millió képpontos EVF keresője. A hátsó LCD is kicsit több mint egy millió pixeles és AMOLED technológiájú.

Samsung NX30

Sajtóbejelentés:

A Samsung bemutatta professzionális képességekkel felvértezett új kompakt rendszerkameráját, az NX30-at, amely még gyorsabban készíti el a korábbinál is kiválóbb minőségű képeket. A Samsung egyúttal kibővítette kínálatát a prémium kategóriás "S" sorozatú objektívekkel.

Középpontban a képminőség

A csúcsminőségű képeket a fejlett, 20,3 MP-es APS-C CMOS szenzor garantálja. A nagyméretű képérzékelővel a főtéma könnyedén kiemelhető, a háttér pedig elhomályosítható. A Samsung NX AF System II gondoskodik a villámgyors és precíz fókuszálásról, így a felhasználók semmilyen számukra fontos pillanatról sem maradnak le.

Samsung NX30

A gyorsan múló pillanat megörökítése is lehetséges a készülékkel 1/8000 másodperces zárideje, és percenként 9 kép elkészítését lehetővé tevő folyamatos felvétel funkciója révén – az ily módon készített kimerevített pillanatfelvételeken olyan részletek is láthatók, amelyeket az emberi szem már nem venne észre.

Az NX30 elektronikus keresője egyedülállóan magas, 2,359 millió képpontos felbontással bír, ráadásul 80 fokban dönthető, így különleges nézőpontokból – például a tömeg feje fölött vagy a lábak között is egyszerűen készíthetők fotók. Emellett a gép 3 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED technológiájú, szinte teljesen szabadon forgatható és dönthető kijelzője is megsokszorozza a kreatív fotósok és videósok lehetőségeit.

Samsung NX30

Smart képességek

A Samsung NX30 NFC és Wi-Fi képességével a fotók számos módon megoszthatók, a ?Tag & Go? funkcióval pedig a felhasználók egy érintéssel átadhatják emlékeiket más NFC-képes okostelefonok vagy táblagépek tulajdonosainak.

A Photo Beammel a képek vagy videók okostelefonra vagy táblagépre másolhatók a készülékek összeérintésével. A MobileLink révén a felhasználók egyszerre több képet is küldhetnek egy időben akár négy különböző okos eszközre. Az AutoShare automatikusan elküld minden elkészített fotót a kiválasztott okostelefonra vagy táblagépre, míg a Remote Viewfinder Pro funkció okostelefonokról is vezérelhetővé teszi a kamerát.

A Dropbox, a népszerű internetes tárhelyszolgáltatás előtelepítve megtalálható a készüléken, így ez az elsó olyan kamera, amely a Dropboxra való közvetlen feltöltési lehetőséget nyújt. Ezen túl a Flickr-re is közvetlenül feltölthetők a képek.

Samsung NX30

Az NX30 kifinomult DRIMeIV képfeldolgozó processzora révén Full HD 1080/60p felbontású videók  készíthetők. A készülék érzékeny szenzorának köszönhetően az ISO100-25600-as tartományban készíthetők felvételek, így gyenge fényviszonyok között sem kell félniük a fotósoknak. Az OIS Duo technológia a remegésmentes képet a videók esetén is biztosítja, még akkor is, ha a kamera tulajdonosa mozgásban van. Emellett a Samsung 45mm F1.8 2D/3D objektívvel 3D felvételek is alkothatók. Az OLED Color maximális kontrasztot és valódi színeket nyújt, így a tájképek minden korábbinál szebbek, a portrék pedig élethűbbek lehetnek.

A fejlett videofelvételi képességek az NX30-at ideális társsá teszik azon videósok számára, akik egy kompakt méretű, mégis sokoldalú, nagy teljesítményű eszközt keresnek. A Full HD sztereó videók készítésének lehetősége mellett az NX30 3.5 mm-es mikrofon bemenettel is rendelkezik. Az Audio Level Meter a kijelzőn is megjelenik, így a felvétel közben is kiértékelhető a hangminőség. Ráadásul mindez manuálisan is állítható az optimális hang elérése érdekében. Ha mindez még nem lenne elég, az NX30 HDMI live streamingre is képes Full HD 30p minőségben.

Samsung NX30

Az NX30 egyszerűen személyre szabható, a tárcsán két, egyéni beállítások rögzítésére lehetőséget adó hely is található. A Samsung i-Function rendszerével az olyan beállítások, mint a záridő vagy a rekesz, egy gombnyomásra elérhetők, az i-Function Plus segítségével pedig a meglevő gombok is újraprogramozhatók.

Samsung NX30

SAMSUNG ED-SEF580A

Az új, 58-as kulcsszámú külső TTL vakuval sötétben is tökéletes képek készíthetők. A nagysebességű vakuszinkronizációs móddal 1/200 másodpercnél gyorsabb záridejű felvételek is vakuzhatók, ráadásul az újdonság vezetéknélküli módon is vezérelhető.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles