-1.1 C
Budapest
Thursday, November 30, 2023

Samsung Galaxy S4 Zoom | fototv.hu

A Samsung a Galaxy Camera-val már belekóstolt az Android alapú, nagy tudású fényképezőgép-mobil kombinációba. Az S4 Zoom inkább mobiltelefon, de komoly fotós funkciókkal és tudással látták el. A Galaxy S4 nevéhez méltóan a SIM kártya nem csak adatforgalomra szolgál, teljes értékű Android 4.2.2 operációs rendszerű telefont kapunk 10x zoomátfogás és 16 millió képpont mellé.

16 megapixeles CMOS szenzort kapott a Samsung Galaxy S4 zoom

A megfelelő működést kétmagos processzor és 1.5GB RAM biztosítja, felhasználható belső memória 8GB, de ezt MicroSD kártyával könnyedén bővíthetjük. A Samsung Galaxy S4 Zoom készüléken a legújabb 4.2.2-es verziójú Jelly Bean Android oprendszer fut és minden manapság használatos vezeték nélküli adatkommunikációt támogat. A kijelző 4.3? átmérőjű qHD AMOLED képernyő (540x960px), mely rendkívül részlet gazdag képet biztosít 256-os pixelsűrűségének hála.

Fotós szempontból a legérdekesebb adatok minden bizonnyal a 16 millió képpontos CMOS képérzékelő és a 10x optikai zoom. Az átfogás 24mm-es nagylátószögtől indul és 240mm-ben végződik, szerencsére optikai OIS képstabilizátor is belekerült a rendszerbe. Sötétben Xenon vaku segítheti az élvezhető fényképek és videók elkészítését, videó módban 30fps mellett tudunk 1080p Full HD felbontást rögzíteni, de van szerencsére dupla képráta 720p-ben (60fps). Az S4 Zoom a legújabb Smart funkciókat is megkapta, alapból képes HDR, panoráma fotók készítésére további 23 képmód mellett. A 208g tömegű hibrid masinába nem fért 2330mAh-nál nagyobb akkumulátor, hiszen ez mégis csak egy mobiltelefon. Kérdés ez mennyire szolgálja majd ki a hatalmas kijelzőt és az energia igényes fényképezőgép funkciókat. Ezen a Galaxy-n egy Zoom Ring-nek nevezett gyűrű szolgálja a még könnyebb vezérlést, funkció elérést és zoom állítást.

Az S4 10x optikai zoomja 24mm ekv. gyújtótávolságtól indul és OIS stabilizátorral is fevértezték

Sajtóbejelentés:

A Samsung bemutatta a GALAXY S4 zoom-ot, amelyet a GALAXY S4 tulajdonságait kiegészítve tökéletes fotografikus képességekkel vérteztek fel.

A készülék 10x optikai zoommal, 16 megapixeles CMOS szenzorral, optikai képstabilizátorral és Xenon vakuval ötvözi a GALAXY S4 már jól ismert, kiemelkedő tulajdonságait, így egy tökéletesen új világot nyit a mobil fényképezés területén.

?A Samsung GALAXY S4 zoommal egy újabb lépést tettünk afelé, hogy vásárlóink úgy érezhessék, még teljesebb életet élnek. A vizuális kommunikáció egyre inkább fontosabbá válik életünkben, így teljesen természetes, hogy a felhasználók a legjobb minőségben szeretnék megörökíteni és később megosztani életük fontos pillanatait. A GALAXY S4 zoom ebben tökéletes, kompromisszum nélküli partner, hiszen kamerája olyan fotókat rögzít, mely mellett semmi szükség egy különálló fényképezőgépre? ? mondta JK Shin, a Samsung IT és mobilkommunikációs divíziójának elnök-vezérigazgatója.

Forradalmian új kezelőfelület

A vadonatúj Zoom Ring-nek köszönhetően rendkívül egyszerű módon elérhetővé válnak a GALAXY S4 kulcsfunkciói. Így például ha a felhasználó épp telefonálás közben szeretne lefotózni és megosztani egy képet a vonal másik végén lévő személlyel, akkor csak egy gyors rázás, és a Zoom Ring elővarázsolja a In-Call Photo Share funkciót, melynek segítségével a kívánt tárgy vagy esemény megörökíthető és MMS-ben azonnal küldhető a csevegő partnernek.

A könnyű kezelhetőség érdekében a Zoom Ring aktiválni tudja a Quick Launch és Shortcut funkciókat is, mellyel pillanatok alatt ? csak egy rázással – elérhető a kamera Auto, Galéria és Smart Mode lehetősége is.

A Zoom Ring a hagyományos zoomolási lehetőségeket is felülírja. Az optikai zoom kontrol a már-már tradicionálisnak számító gombok általi vezérlést, egy finom, könnyen kezelhető digitális kontrolra cseréli. A tökéletes minőség és a soha nem tapasztalt könnyen kezelhetőség így már csak egy ?rázásra? van, és máris készíthetőek a megkomponált nagy látószögű, vagy éppenséggel közeli felvételek.

Tökéletes felvételek

A kompakt GALAXY S4 zoom az osztályában legjobbnak minősülő 10x optikai zoom-nak és a 16 MP BSI CMOS szenzornak köszönhetően bármilyen távolságból ? vagy éppen közelségből – minőségi képek készíthetőek, minden nemű kiegészítő fotós felszerelés nélkül, akármilyen gyenge fényviszonyok között. Sőt, a beépített optikai képstabilizátor (OIS) zoomolás közben segít a kamera fixen tartásában, csökkentve ezzel az elmosódás lehetőségét.

A Photo Suggest összeköttetést biztosít olyan, mások által készített képekből álló hatalmas könyvtárakhoz, melyekből bármerre is jár a felhasználó, megtudhatja, hogy merre vannak azok a kameraállások, amelyekből tökéletes fotók készíthetőek.

A Samsung azokra is gondolt, akik bár tökéleteset szeretnének alkotni, mégsem akarnak a kamera beállításokkal bíbelődni, és művészi fotókat gyártani. A rendkívül népszerű Smart Mode funkció éppen nekik való, hiszen nem kell mást tenni, mint kiválasztani egyet az előre megadott lehetőségek közül, és a kamera automatikusan alkalmazkodik a kívánt feltétekhez.

A Drama Shot funkcióval mozgó témáról készíthető gyönyörű time-lapse videó, míg az Action Freeze a gyors pillanatokból kapja el a legjobbat.

A Smart Mode Suggest funkció pedig abban segít, hogy felmérve a környezetet ? úgy mint fényt, fókusztávolságot, arcfelismerést ? felkínálja az adott helyzetben legoptimálisabb felvételi lehetőségeket.

4.3

Végtelen szórakozás egy tenyérnyi helyen

A GALAXY S4 zoom öröksége vitathatatlan, hiszen a karcsú és stílusos designtól, a kiváló teljesítményen keresztül, az intuitív kezelőfelületig minden a nemrég bemutatott GALAXY S4-re mutat. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel működő GALAXY S4 zoom több olyan funkcióval is rendelkezik, melyek a GALAXY S4-en is megtalálhatók, ilyen például a Touchwiz kezelőfelület, melynek segítségével a felhasználók készüléket teljesen személyre szabhatják kezdve a készülék lezárásától az értesítési sávig.

Az utazásokat követően pedig a felhasználók minden őrzött képet és videót könnyedén egy albumba rendezhetik a Story Album funkciónak köszönhetően, így az egyes eseményekhez kapcsolódó emlékek nem csak rendezettek, de egyszerűen megoszthatók is. Ráadásul ezek az albumok a Blurb-bel kötött együttműködésnek köszönhetően nem csak szerkeszthetők, de nyomtatott formában is élvezhetők. Ha pedig inkább laptopon vagy táblagépen szeretné a felhasználó a képeket megőrizni, a Samsung Link funkció egyetlen érintéssel egyszerűen és könnyedén átküldi azokat a telefonról. További lehetőségként a HomeSync funkció áll rendelkezésre, amely minden adatot egy felhőbe szinkronizál, amellyel így bárhol és bármikor elérhetők lesznek a képek és videók is.

A GALAXY S4 zoom készüléken elérhető az új Samsung Hub is, amellyel egyetlen lépéssel elérhetik a felhasználók a legfrissebb zenéket, videókat, könyveket és játékokat. A keresgélés és a letöltés is egyetlen érintéssel történik, így a felhasználók azonnal kedvenc időtöltésüknek élhetnek, közvetlenül a telefonjukon. A ?Group Play? pedig ezt követően lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi vagy mobilinternet igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak és közösen hallgassák a zenéket vagy játszanak egymással.

További információ a www.samsungmobilepress.com weboldalon található.

Samsung GALAXY S4 zoom termék specifikációk (angol nyelven):

Network

LTE

2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz

4G (LTE Cat 3 100/50Mbps) : up to 6 different band sets(Dependent on market)

3G

2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz

Display

4.3 inch qHDsAMOLED (960×540) screen

AP

1.5GHz Dual-Core Processor

*The selection of AP will be differed by markets

OS

Android 4.2 (Jelly Bean)

Camera

Main (Rear): 16 Mega pixel with x10 Optical Zoom and enhanced SMART Modes, OIS

24-240mm, F3.1-F6.3

Sub (Front): 1.9 Mega pixel camera

ISO: Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

Continuous Shot: 4fps MAX with AF

Format: JPEG, PNG, GIF, WBMP, BMP, AGIF

Xenon Flash,

SMART Mode, Expert Mode(P/S/M/C), My Mode

Video

Codec: MPEG4, H.264, H.263, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark

Recording & Playback: Full HD (1920×1080 30p)

Audio

Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC?/eAAC?, WMA, Vorbis(OGG), FLAC, apt-X

Camera

Features

SMART Mode(25): Smart mode suggest, Beauty face, Best photo, Continuous shot,

Best face, Kids shot, Landscape, Dawn, Snow, Macro, Food, Party/Indoor, Action freeze,

Rich tone (HDR), Panorama, Waterfall, Animated photo, Drama, Eraser, Sound & Shot, Silhouette, Sunset, Night, Fireworks, Light trace

Additional Features

Samsung Link, Samsung ChatON

S Voice, S Translator

Group Play: Share Music(MP3), Share Picture(JPEG, GIF), Share Document(PDF, PPT), Play Games

Story Album, Trip Advisor, Paper Artist

Google Mobile Services

Chrome, Downloads, Google Maps, Gmail, Google Search, Google Settings, Google Plus,

Google Local, Google Play Store, Google Messenger, Google Navigation, Youtube,

Google Talk, Voice Search, Google Play Movie & TV, Google Play books, Google Play Music,

Google Play Magazine

Connectivity

WiFi a/b/g/n 5GHz

NFC,  Bluetooth? 4.0 (LE)

A-GPS + GLONASS

Sensor

Accelerometer, Geomagnetic, Proximity, Gyro, RGB Light

Memory

8GB Internal memory (User memory approximately 5GB) + microSD slot (up to 64GB)

1.5GB RAM

*User memory space may be less than the total memory space due to system files. User memory may differ by region, carrier, and supporting language, and may change after software upgrade.

Dimension

125.5 x 63.5 x 15.4 mm, 208g (with standard battery)

Battery

2,330mAh

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles