6.7 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Ricoh GR Digital III | fototv.hu

A Ricoh bejelentett professzionális digitális kompakt fényképezőgép családjának legújabb tagját, mely a GR Digital II frissített utódmodellje.    

A GR szériára jellemzően az új moddelben is fix gyújtótávolságú, 28mm-es Ricoh lencse kapott helyet, melynek kezdő fényerejét f/2.4-ről 1.9-re javították! Makró módban 1cm-es közelpontot kínál a készülék. A GR III-ban egy 1/ 1.7” méretű 10 megapixeles szenzor dolgozik, melyhez új képfeldolgozó processzor társul GR Engine III néven. Sok tulajdonságát és szolgáltatását a CX1-től örökölte. Ilyen például a két képes HDR mód és a 3”-os VGA felbontású 920 000 képpontos hátsó LCD kijelző.

A manuális funkciókat és az egyéni beállíthatóságot szem előtt tartva My Setting programmód és zársebesség előválasztás került a fő tárcsára és FN 2 programozható funkció gombot raktak a készülék hátoldalára.

További újdonságok a Pre-AF funkció, mely segít az automatikus élességállítás idejének csökkentésében, az 5 RAW képes sorozat vagy expozíció sorozat. Az érzékenység ISO 64 és 1600 között állítható.


Ez a készülék egyértelműen a ”hozzá értők” és a egyszerű de nagyszerű kompaktok rajongóinak készült, így számos kiegészítőt vásárolhatunk majd legújabb GR medellünkhöz. Ilyen például a kétféle külső kerső, a 21mm-es nagylátószöget kínáló GW-2-es nagylátószögű előtét és a GF-1-es külső vaku.

Az új Ricoh-ban 88Mb beépített memóriát találunk, melyet SD/SDHC kártyákkal bővíthetünk, a tápellátásról a DB65-ös Li-ion akkumulátor gondoskodik.

Tesztfotók az alábbi linken láthatóak:http://www.ricoh.com/r_dc/gr/gr_digital3/sampleimage.html

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles