10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Ricoh CX2 – ultrazoom Ricoh módra | fototv.hu

Nagyobb zoomátfogást és extra gyors sorozatfelvételt kínál a Ricoh CX1 frissített modellje, a CX2.

 

Az elődmodellhez képest a legnagyobb változás a megnövelt optikai zoom, mely 10,7x átfogást kínál és kisfilmes formátumra vetítve 28-300mm-t fed le f3.5-5.6 fényerő mellett. A nagy átfogás ellenére a váz vastagság még a 3cm-t sem éri el, így igazán kompakt bőrbe bújt ultrazoomról van szó.


A CX2-ben is az 1-es modellben már megismert 1/ 2.3” méretű, 9.3 millió effektív képpontot használó CMOS érzékelő került, mely a Smooth Imaging Engine IV képfeldolgozó processzorral karöltve kiváló képminőséget és alacsonyabb zajszintet ígér. Ám a processzornak köszönhetően kimagasló sorozat felvételi képességet, nagy dinamikájú HDR képet és még gyorsabb élességállítást is kapunk.

 

A készülék teljes kilenc megapixeles felbontásban 5 kép/mp-es sorozatra képes 60 kép erejéig, utána 3 kép/mp sebességre lassul (csak a megfelelő sebességű memória kártyával kivitelezhető). Elérhető továbbá 60 és 120 kép/mp-es extra gyors képsorozat is csökkentett, VGA felbontásban.

A CX1 legnagyobb újítása a beépített HDR mód volt, tehát a nagyobb dinamika átfogású képek készítési lehetősége a CX2-ből sem hiányozhat. A gyártó 12Fé átfogást ígér, mely ha igaz egy diafilm dinamika átfogásával vetekszik.

A Pre-AF-nek köszönhetően a masina az exponáló gomb félig történő lenyomása nélkül is folyamatosan élességet állít és a folyamatos AF működésen is javítottak, így a hirtelen eseményekről sem maradunk le többé.


Új képmódok is kerültek a készülékbe, illetve az arcfelismerő rendszer gyorsabb és több orca felismerésére képes (ám ez még mindig csak 8!).

Ezen változásokon kívül maradt a CCD eltolási elven működő képstabilizátor, az ISO 80 és 1600 között állítható érzékenység és a 920 000 képpont felbontású, 3” méretű LCD kijelző.

Mozgóképeket továbbra is csak VGA felbontásaban rögzíthetünk.


A Ricoh CX2-t 350 euró környékén lehet majd megvásárolni az őszi hónapokban.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles