Random: 14 – fotópályázat | fototv.hu

0
0

A kortárs fotográfiát, digitális média és videó projekteket is bemutató RANDOM kiállítás sorozat 2014-ben is meghirdeti csoportos kiállításra invitáló pályázati felhívását. A RANDOM:14 a Fotóhónap Fesztivál hivatalos programjaként 2014. novemberében, a megújult Kolta Galériában kerül megrendezésre, ez évi kurátora Somosi Rita művészettörténész. Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2014. június 14.

Random 14

A 2014-es kiállítás témája:

JELEN-LÉT

A kiállítás koncepciója az egyén és társadalom kapcsolatának viszonyában vizsgálja a jelen és a jelenlét fogalmát.

Mit jelent egyáltalán jelen lenni a világban, saját életünkben?Mekkora befolyása van az embernek a saját sorsára, életének alakulására és milyen életstratégiák mentén alakítja mindennapjait, s mindez milyen hatással van környezete alakulására? Mennyire érezzük, hogy a világban történő eseményekhez közünk van vagy, mennyire vagyunk a saját világunkba elkülönülve? És mekkora terepet enged a jelen vizuális ingeráradata a tudatos jelenlét megéléséhez?

Pályázati feltételek:

A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól és nemzetiségtől függetlenül.A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.

Beadási feltételek:

A ?Pályázat? tárgyal megjelölt e-mailt a randomxhibition@gmail.com emailcímre várjuk az alábbiak szerint:

? Alkotónként maximum 10 kép, vagy 3 digitális/video munka.? Fotográfiák beadási paramétere: 72 dpi, hosszabbik oldal 600 pixel, jpg/RGB formátum.? Fájlnév: alkotó neve_kép címe_sorszám. Pl.: MarcosLopez_PopLatino_1

? Video munkák beadási paramétere: Video megosztó portálra feltöltött munkák elérhetőségét várjuk.? (Jelszóval védett megosztónál kérjük a jelszó megadását is!)

? A munka rövid szöveges bemutatása (max.300 szó).? Az alkotó művészeti munkásságát bemutató önéletrajz.

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2014. június 14.

Info:

https://www.facebook.com/RANDOM.EXHIBITION

randomxhibition@gmail.com

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!