Photography.Book.Now pályázat | fototv.hu

0
0

A Photography.Book.Now a legkreatívabb, leginnovatívabb és a legszebb fotóalbumok ünnepe, illetve azoké, akik ezen művek mögött állnak. A már második éve megrendezésre kerülő, nemzetközi zsűri által bírált pályázat lehetőséhet nyújt a fotográfia bármely területén munkálkodó fotósok számára, hogy egy világhírű emberekből álló zsűri előtt méretessék meg alkotásaikat és elhódíthassák a 25 000 dolláros nagydíjat.

A fotós könyvek (értsd: magunk által készített fotóalbum) természetes részévé váltak a fényképezés összetett műfajának, és a fotográfia egyik új formáját testesítik meg. Régóta elmúltak már azok az idők, amikor csak profi és nemzetközileg is elismert alkotók jelentethették meg könyveiket. Hála a print-on-demand technológiának, minden fotós könnyedén foghatja össze munkáit, miközben végig kézben tarthatja a kreatív folyamatokat- ezzel mindörökre megváltoztatva a könyvkiadást.

A Photography.Book.Now üdvözli ennek az új és könnyen elérhető médiumnak az újítóit, úttörőit és az ennek eredményeként megszülető műveket.

A pályázati kategóriái:

Fine Art:

A kortárs fotográfia rengeteg irányzatával az a küzdőtér, ahová számos fotográfus igyekszik betörni mostanában. Legyen szó konceptuális vagy egyéb munkáról, esztétizáló vagy modernista fényképekről, művészeted gyökerezzen a való világban vagy az egyéni megjelenítésben, itt a lehetőség, hogy legjobb képeidet könyv formájában mutasd meg.

Editorial:

A fényképezés igazán sokat mondó művészet, főként, ha az könyv formát ölt. Legyen az egy hosszú időn át készülő sorozat, fotó-dokumentáció, vagy sajtónak készített képek, ebben a kategóriában a fotós könyvet, mint élményt értékeljük, ami többről szól, mint az egyes részek összessége.

Commercial:

Az igényes szolgáltató fényképészet – idetartozhat a divat, közösségi és reklám munkák- sokkal több, mint egy jól sikerült termék fotó. A reklámfotós megérti a megkülönböztető vizuális esztétika és az érdekes branding fontosságát.

A divattól a reklám fotóig, arra buzdítunk, hogy legjobb munkáidat mutasd be könyv formában is.


Fontos dátumok:

A PBN pályázat leadási határideje: július 16. éjfél

Bírálás időszaka: 2009 július – augusztus

Eredményhirdetés: 2009 szeptember

2009 szeptember – októberében a világ több pontján lesz Photography.Book.Now találkozó, ahol bemutatjuk a nyertes munkákat és a résztvevők közelebbről is megismerkedhetnek a sajátkészítésű fotós könyvek világával.

A zsűri tagjai:                                                                             

Zsűri elnök – Darius Himes (Radius Books társalapítója)

• Vice Aletti (Fotóművészeti kritikus)

• Anthony Bannon (George Eastman Ház igazgatója)

• Dana Faconti (Blind Spot)

• Karen Hangsen, (Rizzoli)

• Todd Hido (fotográfus)

• William Hunt (Hasted Hunt Galéria)

• Jodi Peckman (Rolling Stone)

• Platon (fotográfus)

• Kira Pollack (NY Times Magazin)


„ Megtiszteltetés és kiváltság valakinek a munkáját értékelni a szakma neves szakértőivel. –mondta Himes”. „Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen elkötelezett csapat támogatását élvezhetjük. A tavalyi év pályázói nagyon magasra tették a mércét és a zsűri nagyon izgatottan várja az idei év talán még lenyűgözőbb munkáit.”

Photograpy.Book.Now bemutatta támogatóinak névsorát is, kezdve a fődíj szponzor Hewlet-Packard-dal. További szponzoraink az American Photo, British Journal of Photography, CENTER, Maine Media Workshops, NewPage, and Virgin America.

Photograpy.Book.Now a fotorgráfus közösség számos tagjának támogatását elnyerte.

A teljes lista megtalálható a www.photographybooknow.com –on.

Fotós könyvek százait küldték már be a pályázók a 2009-es év versenyére, melyek megtekinthetőek és e megvásárolhatóak a Photography.Book.Now online könyvesboltjában: www.blurb.com/bookstore/pbn

Díjak:

25.000 $-os főnyeremény a főszponzor, Hewlett-Packard jóvoltából

Különdíj, első és második befutó minden kategóriában

Egy közönség díj

Számos értékes különdíj

A benyújtott munkákat neves képszerkesztők, kiadók, kurátorok és a szakma elismert szakemberei bírálják majd.


Díjátadó ünnepség és találkozó

A díjátadó egyben egy találkozó is, igen fontos részét képzi a Photography.Book.Now-nak, mely összehozza a fényképész közösséget.

Díjátadóra többek között New Yorkban kerül majd sor az ősszel, ahol a résztvevők megünneplik a kiemelkedően jól sikerült könyveket és kellemes hangulatú éves-ivás közben találkoznak a szakma legjobbjaival. Photography.Book.Now további ilyen eseménysorozat házigazdája lesz az ősz során San Franciscoban, Chicagoban és Londoban.

A könyvekkel a www.photographybooknow.com weboldalon lehet pályázni!

 

A Photograpy.Book.Now-ról

A PHOTOGRAPHY.BOOK.NOW egy nemzetközileg elbírált, saját kiadású könyv verseny, mely a legjobb, legkreatívabb és leginnovatívabb saját kiadású könyveket díjazza, és a művészeket mögöttük.

Most, a második évében a Photograpy.Book.Now a fotográfusok számára minden lehetőséget megad munkáik bemutatására nemzetközileg elismert, neves bírák előtt, és 25,000 $ -os fődíjat ajánl. Pályázzon könyvével 2009 július 16, éjfélig. További információért látogasson el a www.photographybooknow.com oldalra.

A Blurb-ről

A Blurb egy cég, egy közösség, mely szenvedélyesen hisz a könyvek erejében: elkészítésükben, olvasásukban, terjesztésükben és eladásukban. A Blurb elég rugalmas és ügyes ahhoz, hogy bárkinek segítsen egy könyve elkészítésében, fotográfusok, kreatív szakértőknek, bloggereknek, művészeknek, íróknak, utazóknak… bárkinek. A Blurb könyvesboltja és online marketing eszközei lehetővé teszik az emberek számára megosztani, és eladni könyveiket és a haszon 100%-ában részesülni.

A Blurb közösség szociálisan kapcsolódó fogyasztói és szakmai közösség számára lehetővé teszi, hogy együtt készítsenek Blurb könyveket.

A Blurb elnyerte a 2008-as legjobb szolgáltató weboldalért járó Webby Díjat, Onmedia 100 győztesként elismerték az AlwaysOn által 2008-ban, Momentum15 céggé lett kinevezve 2007-ben a Dealmaker Media által és a 2007-es Pixel Awards Geek győztese lett.

A Blurbot 2005-ben Eileen Gittins alapította, befektetői pedig a Canaan Partners és az Anthem Venture Partners. A Blurb BookSmart ® software ingyenesen elérhető Mac-re vagy PC-re a www.blurb.com oldalon.

Készítse el saját könyvét még ma és éljen a 7 eurós kedvezménnyel*, melyet 2009. június 30-ig használhat fel, ha rendelésekor megadja a kódot: cultiris

*A kedvezmény igénybevételéhez min. 15 eurós megrendelésre van szükség, a kóddal felhasználónként csak egyszer lehet élni és csak a megrendelő saját maga által összeállított könyvekre érvényesíthető. A kódot az elkészült könyv megrendelésének elküldésekor lehet megadni.

Irány a Blurb